Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λύχνος Κώστας : Εγώ δεν θέλω κότερα και ελικόπτερα...

Εγώ δεν θέλω κότερα και ελικόπτερα...
 
 
Γράφει ο Κ. Λύχνος 
Θέλω να πηγαίνω το πρωί για δουλειά και να μην βλέπω ανθρώπους σκυθρωπούς με κατεβασμένους τους ώμους, απογοητευμένους και χωρίς ελπίδα για το αύριο.
Θέλω οι φίλοι μου να έρχονται στον τόπο μου και να φεύγουν χωρίς να μου λένε την ίδια ατάκα: "ωραίο μέρος αλλά αναξιοποίητο"
 
Γιατί άραγε;
 
Μήπως γιατί σπαταλάμε όλη την ενέργειά μας κοιτάζοντας πίσω κρίνοντας όσα έγιναν μέχρι τώρα;
Μήπως γιατί οι προσωπικές μας εμπάθειες δεν μας αφήνουν να προσπεράσουμε όσα δεν έγιναν σωστά και μένουμε εκεί;
Μήπως η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μέχρι σήμερα δεν ήταν αυτές που έπρεπε;
 
Για εμένα δεν έχει τόση σημασία το τι έγινε , αλλά το τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει.
 
Ας πούμε ένα ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν με την τοπική αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα χρόνια για αυτά που πέτυχαν και ένα μεγάλο κρίμα για αυτά που δεν πέτυχαν, αλλά μέχρι εκεί.
 
Δεν δίνω συγχωροχάρτι σε κανέναν αλλά τα λάθη του παρελθόντος, κρίθηκαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις κάθε φορά και πλέον πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά.
 
Κυρίαρχο στοιχείο στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση του πολιτικού επιπέδου και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνει ελκυστική σε νέους ανθρώπους με νέες αντιλήψεις και όραμα που χρειάζεται ο τόπος μας.
 
Ο μηδενισμός , οι εισαγγελείς και οι προσωπικές επιθέσεις κάθε άλλο παρά μπορούν να προσελκύσουν νέα πρόσωπα που τα έχουμε ανάγκη.
 
Θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτά που δεν έγιναν, και με αυτά που πρέπει να γίνουν , αν θέλουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε όλους μας.
 
Οι υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις δεν είναι παρέες ούτε κουμπαριές , είναι σύνθεση απόψεων από ανθρώπους ακόμη και άσχετους μεταξύ τους πολλές φορές, που έχουν κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς και τείνουν να συμφωνήσουν σε έναν κοινό στόχο με μια κοινή στρατηγική.
 
Και για όσους βιαστούν να κρίνουν το κείμενό μου, να πω ότι δεν είναι δήλωση υποψηφιότητας , ούτε θεωρώ ότι είμαι κάποιος παράγοντας( άλλωστε μια φορά ήμουν υποψήφιος), ανησυχίες εκφράζω που θα πρέπει πιστεύω να μας προβληματίσουν και να καθορίσουν την στάση μας σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.
 
Καλό αγώνα σε όλους τους υποψηφίους και ελπίζω η καλύτερη πρόταση για τον τόπο που όλοι αγαπάμε ( κερδισμένοι και ηττημένοι) να υπερτερήσει.
 
Λύχνος Κώστας
Μη ανενεργός πολίτης
Φυσικός

 

Σχόλια

  1. Κωστα Λυχνέ σε θέλω να είσαι φώς και να φωτιζεις ωσάν λυχνάρι.
    Ο σινδιασμός των ανενεργών
    είναι κατασκεύασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικός είσαι και ξέρεις και τους δύο πόλους
    ενός ηλεκτρικού κυκλώματος πώς συνδέονται
    και φωτίζει μια λάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ δηλώνεις αλλά μπορείς να μας πεις τι δουλειά είχες στις προηγούμενες εκλογές και σε αυτές που έρχονται, με τους πλέον ανενεργους πολιτικαντιδες για τους πολίτες και ενεργούς μόνο για τον εαυτό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  4. Προχωρά Κώστα για το καλό αυτού του τόπου με ανθρώπους που αγαπησαν και αγαπούν αυτόν τον τόπο και το έδειξαν με την προσφορά τους . Μακριά από τα αρπακτικά που ζουν από το ταμείο του Δήμου Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μήν μας πείς τώρα ότι αγαπάνε τον τόπο όσοι ήτσν """"""τρωκτικά """"" ?

      Διαγραφή
  5. Παπαγιαννης ιωαννης11 Ιανουαρίου, 2023 22:39

    Μπραβο Κωστα!!
    Και επειδη εγω γραφω επωνυμα παντα σε συγχαιρω για το κειμενο σου!
    Τετοια νοοτροπια χρειαζεται αυτος ο τοπος μπας και παει μπροστα..
    Χωρις ξεκατινιασματα,κατηγοριες και εμπαθειες..ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΚΟ!
    Υπεροχο κειμενο, συναισθηματικο και συναμα αντικειμενικοτατο!
    RESPECT!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι εμπάθεια και αντιπάθεια
      να λέγεται πότε ,
      χρεοκόπησε το ταμείο του δήμου ?

      Διαγραφή
    2. Τινος είναι και ήταν το Ταμείον του δήμου κύριε Παπαγιάννη Ιωάννη
      δέν είναι δικό σου και δικό μας.

      Διαγραφή
    3. Παπαγιαννης Ιωαννης12 Ιανουαρίου, 2023 14:51

      Αγαπητοι κυριοι ανωνυμοι για ποιο λογο το επιθετικο υφακι; Το σχολιο μου αφορουσε καθαρα στην αναρτηση και στο περιεχομενο της! Δεν γνωριζω προσωπικα τον κυριο Λυχνο ουτε εχω επαφες..παρολα αυτα η δημοσιευση που εκανε με βρισκει απολυτα συμφωνο μιας και ο λογος του ειναι ενωτικος και οχι διχαστικος!Δεν με ενδιαφερει ουτε ποιον υποστηριξε στο παρελθον,ουτε ποιον υποστηριζει τωρα!Αναφερομαι καθαρα στη δημοσιευση του!Απο εκει και περα αν για καποιους,με το να επικροτω μια ουδετερη δημοσιευση ενος συμπολιτη μου πρεπει να δωσω λογο,μου ειναι παντελως αδιαφορο..
      Ο ανθρωπος δεν αναφερθηκε προσωπικα σε κανεναν ουτε μιλησε με κακεντρεχη ή διχαστικη γλωσσα..
      Ο νοων νοητω...

      Διαγραφή
    4. ΟΧΙ τώρα στην ουδετερότητα,
      όταν πρίν , το δημοτικόν Ταμείον βρίσκονταν, σε μείον.

      Διαγραφή
  6. Έγραψε ο υποστηρικτής του γαλουνη που τον παρουσίασε στις εκλογές του 19 αφού ειχε τόσο πετυχημένη θητεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς, τότε πίστευε στον Γαλουνη, τώρα δεν μας είπε σε ποιον πιστεύει ότι θα είναι καλός για δήμαρχος.
      Ή μάλλον ποιος μας εξυπηρετεί καλύτερα να είναι δήμαρχος.

      Διαγραφή
    2. Με αυτό το κείμενο δηλαδή θα πρέπει να δώσουμε συγχωροχαρτι σε όσους λήστεψαν το δήμο, γιατί τα λάθη είναι ανθρώπινα.
      φανταστείτε ένα δήμο που θα ελέγχεται απο την ομάδα με τα ουισκια, ουε και αλίμονο μας.

      Διαγραφή
  7. Πολύ θα το ήθελες το κότερο της φωτό τώρα τι μας γραφεις, Κώστα καλά πέρασες καλά περνάς κ θα περνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Η ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΝΕWS θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail veloutsaxiromerou@gmail.com προς αποκατάσταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πωλούνται δυάρια διαμερίσματα στον Αστακό

  Πωλούνται δυάρια διαμερίσματα στον Αστακό  (θέση Αλώνι). Καινούρια κατασκευή. Πλήρως επιπλωμένα. Τηλ.: 6977 404 102.

Ε. Γαλούνης: υπεράριθμοι συμβασιούχοι και εικονικές τιμολογήσεις εργασιών οδήγησαν το Δήμο Ξηρομέρου στα βράχια

Ε. Γαλούνης:  υπεράριθμοι συμβασιούχοι και εικονικές τιμολογήσεις εργασιών οδήγησαν το Δήμο Ξηρομέρου στα βράχια ... Ο κ Ε Γαλουνης στη τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου αποκάλεσε τον Δήμαρχο κ.Γιάννη Τριανταφυλλάκη "δήμαρχο των μηδενικών εκπτώσεων"  θυμίζοντας του ότι η μέση έκπτωση σχεδόν σε όλα τα μεγάλα έργα του  Δήμου επί θητείας του κυμαίνεται στο 1-3% Υπενθύμισε ότι  εκατομμύρια ευρώ δαπανώνται   με την διαδικασία του κατεπειγόντως σε μικρά έργα, εργασίες και προμήθειες του Δήμου με  αναθέσεις  χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες  και σε εικονικές τιμολογήσεις ανύπαρκτων έργων και εργασιών Ο κ Ε Γαλουνης απευθυνόμενος στο Δήμαρχο είπε ότι δεν πείθει πλέον του Δημότες  η καραμέλα "ο Γαλουνης φταίει για όλα¨ καθώς  εσείς  έχετε τη Διοίκηση του Δήμου  τα τελευταία πέντε χρόνια και όλοι γνωρίζουν ποιοι και με ποιο τρόπο διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τα οικονομικά του Δήμου και πως οδηγήσατ

Πένθος στην Παλαιομάνινα. Απεβίωσε μητέρα του Δημοτικού συμβούλου Τογια Χρήστου

Ανείπωτο πόνο και θλίψη σκόρπισε στην Παλαιομάνινα  Ξηρομέρου η είδηση του θανάτου  της μητέρας του Δημοτικού συμβούλου Τογια Χρήστου σε ηλικία 88 ετων Η εκλιπούσα Τογια Αγγελική το γένος Ι.Σαμαλεκου, υπήρξε υπόδειγμα συζύγου και μητέρας στηρίζοντας πάντα την οικογένεια της. Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 10 : 30  στο ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης της ΤΚ Παλαιομανινας  Συλλυπητήρια στην οικογένεια και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάζει.

έωλη η αναφορά -καταγγελία στην Αποκεντρωμένη εις βάρος αντιδημάρχου του Δήμου Ξηρομέρου

 έωλη η αναφορά -καταγγελία στην Αποκεντρωμένη εις βάρος αντιδημάρχου του Δήμου Ξηρομέρου   Θα θυμίσουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου:  1.  Ερωτόκριτος  Γαλούνης του Παναγιώτη, δημοτικός  σύμβουλος  και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου, κάτοικος Αστακού Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας 2. Απόστολος Πανταζής  του Νικολάου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  του Δήμου Ξηρομέρου, κάτοικος Αστακού Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας 3. Νικόλαος  Ζώγας του Αριστόδημου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου, κάτοικος Αστακού Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας Με  αναφορά -καταγγελία τους την 28-3-2024 ζητούσαν  προς διαφύλαξη της νομιμότητας και των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών του, να διερευνηθεί αν έτυχε εφαρμογής στο Δήμο Ξηρομέρου  το άρθρο 10§4 του ν. 4804/2021, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 117 του ν. 5079/2023  Ειδικότερα το άρθρο αυτό αναφέρει:   " α) Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι,

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: «Ο Δήμος Ξηρομέρου αλλάζει εποχή!»

  Αγαπητοί μου συμπολίτες, Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως στο Δήμο μας μία νέα περιβαλλοντική δράση τίθεται σε εφαρμογή! Ο Δήμος Ξηρομέρου, με σύνθημα: «Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή» υλοποιεί το Πρόγραμμα «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Δήμου Ξηρομέρου» εκπαιδεύοντας και ενημερώνοντας τους πολίτες για τη Διαλογή Βιοαποβλήτων στην Πηγή (ΔσΠ) και την Οικιακή Κομποστοποίηση. Στο πλαίσιο του προγράμματος, αναπτύσσεται δίκτυο χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στους μεγάλους οικισμούς του Δήμου (Κανδήλα, Μύτικα, Αστακό, Κουβαρά και Φυτείες) όπου θα τοποθετηθούν 140 καφέ κάδοι, στους οποίους θα συλλέγονται χωριστά τα οργανικά απορρίμματα (βιοαπόβλητα) και θα μεταφέρονται από τον Δήμο με ειδικό απορριμματοφόρο που θα προμηθευτούμε μέσω του προγράμματος, σε Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ). Το προσεχές διάστημα (Απρίλιο – Ιούνιο 2024) θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος Διαλογή

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ,ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ,ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ,ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ...

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ,ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ,ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ,ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ...   Στη  Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου την Παρασκευή 12 Απριλίου  2024 εγκρίθηκε ομόφωνα ο Καθορισμός τέλους ύδρευσης οικ. έτος 2024   Τα μέλη του Δ.Σ. αφού άκουσαν  την εισήγηση του προέδρου και έπειτα από διαλογική συζήτηση και αφού επέφερε ορισμένες αλλαγές επί του σχεδίου ψήφισαν: Υπέρ της πρότασης της πλειοψηφίας ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Μπαμπούρης Κων/νος ,Γερόλυμος Σωτήριος ,Δρακάς Παναγιώτης ,Κακαβα-Πανάγου –Μπελέχα Ευτυχία ,Μακρής Σωτήριος ,Μάντζαρης Ελευθέριος ,Παληογιάννης Παναγιώτης ,Πολύζος Βασίλειος ,Σιδεράς Στυλιανός ,Τάγκας Δημήτριος ,Τσόμπου-Παύλου Άρτεμις ,Φλωρόπουλος Ιωάννης και Χρόνης Ιωάννης. Κατά της πρότασης της πλειοψηφίας ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Γαλούνης Ερωτόκριτος, Γκούμας Γεώργιος ,Ζορμπάς Ιωάννης , Κολοβός Χρήστος ,Κομπλίτσης Δημήτριος , Ζώγας

Εξόρμηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Αρχοντοχώρι Αιτωλοακαρνανίας...

Εξόρμηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Αρχοντοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.   Ανάλυση Ιστορικών Κτισμάτων.   Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με αφορμή το ειδικό μάθημα οικοδομικής 8ου εξαμήνου ( Κατασκευαστική ανάλυση και επέμβαση σε παραδοσιακά κτίρια ) μετέβη στο Αρχοντοχώρι Αιτωλοακαρνανίας στις 12 Απρίλιου , μετά από την πρόσκληση του δημάρχου του Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τη συμβολή του Προέδρου του χωριού Λευτέρη Πιτσινέλη και του φοιτητή της αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Απόστολου Καρκάση, ώστε να κάνουν έρευνα πεδίου.    Στην εξόρμηση συμμετείχαν 8 διδάσκοντες και 45 φοιτητές ( 4ου έτους ) ώστε να αναλύσουν , τόσο τον ιστορικό οικισμό του χωριού , όσο και τα παλαιά κτίριά του ( τα παλαιά αρχοντικά ).    Το μάθημα περιλαμβάνει την αναγνώριση και αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης των παραδοσιακών οικοδομικών συστημάτων και διατύπωση προτάσεων αποκατάστασης και συντήρησης αντίστοιχων κτιριακών κατασκευών .    Στόχος του είναι η κατανόηση της κατασκευαστικής δομής της χρήσης τω

Σκότωσαν τα σκυλιά τους γιατί επιτέθηκαν σε πρόβατα - "Εφαγαν" πρόστιμο 400.000 ευρώ

  Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, σε δύο άνδρες με στενή συγγενική σχέση οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή με την κατηγορία ότι πυροβόλησαν τέσσερα σκυλιά ιδιοκτησίας τους στην περιοχή της Κρυσταλόβρυσης Αχαΐας. Κατά την απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι σκότωσαν τα σκυλιά τους διότι επιτέθηκαν στα πρόβατα και τα κατσίκια που εκτρέφουν παρουσιάζοντας μάλιστα σχετικό φωτογραφικό υλικό ενώ υποστήριξαν ότι τα σκυλιά είχαν γίνει επιθετικά. Στην κατοχή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν κυνηγετικές καραμπίνες χωρίς νόμιμη άδεια. Από την Αστυνομία βεβαιώθηκε συνολικό πρόστιμο 400.000 ευρώ και στους δύο κατηγορούμενους, ενώ σε βάρος τους σχηματί στηκε δικογραφία, εκτός από τη ζωοκτονία (δύο τετελεσμένες και δύο απόπειρες) και για την κατοχή και χρήση των κυνηγετικών όπλων. Το θέμα αναδείχθηκε στην σελίδα zoosos.gr.  

Η «Σπηλιά του Κύκλωπα» στην Παλαιομάνινα...

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1178 Π.Χ.: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ 1.«Γκούβα α Φούρου»: Η «Σπηλιά του Κύκλωπα» στην Παλαιομάνινα! Επετειακό αφιέρωμα με μια μικρή σειρά κειμένων για τις ιδιότυπες σχέσεις ανάμεσα στον αρχαίο και τον νέο ελληνικό κόσμο, όπως, με παράξενο τρόπο, εκφράζονται από την πλούσια λαϊκή παράδοση της Παλαιομάνινας και πολλών περιοχών της χώρας   Πρώτη Φωτογραφία: Ο Οδυσσέας και ο Τηλέμαχος σκοτώνουν τους μνηστήρες (1812), έργο του Γάλλου ζωγράφου Christophe Thomas Degeorge. Βλ. Clio Artemidou (Πηγή: www.lifo.gr )   Του Δημήτρη Στεργίου Στις 16 Απριλίου του 1178 π.Χ., πριν από 3.202 χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες που χρησιμοποίησαν πληροφορίες του Ομήρου στην «Οδύσσεια» σχετικά με τη θέση των άστρων και του Ηλίου, έγινε το «νόστιμον ήμαρ», δηλαδή η «ημέρα επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη και της «μνηστηριοφονίας».    Τη φράση αυτή, την οποία ο Όμηρος χρησιμοποιεί στην «Οδύσσεια» σε τρία σημεία, ίσως σήμερα να τη νιώθουν τρίσβαθα μόνο οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλλ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της τακτικής συνεδρίασης, την Παρασκευή 12 Απριλίου

  Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. Αυτό θα συνεχιστεί και την δημοτική περίοδο 2024-2028. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα, μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ .  Στο βίντεο στο YouTube, αναφέρονται επιλέγοντας ''ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ'', όλα τα θέματα συζήτησης και έχει προστεθεί χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα που θέλετε να ακούσετε.   ------------------------   Ανακοινώσεις, ερωτήσεις και θέματα προ ημερησίας διάταξης. 07:40   ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ   1. Καθορισμός τέλους ύδρευσης οικ. έτος 2024. 19:34 2. Καθορισμός τ