Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιάννης Τριανταφυλλάκης : Το Ξηρόμερο βγαίνει από την απομόνωση ...

 Γιάννης Τριανταφυλλάκης : Το Ξηρόμερο βγαίνει από την απομόνωση ...

 Δήμος Ξηρομέρου: Εντάσσεται στο εργαλείο των ΟΧΕ

«Ορόσημο» για το Δήμο Ξηρομέρου και την ανάπτυξή του θα είναι η αυριανή ημέρα καθώς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη μέσα από την οποία ο Δήμος Ξηρομέρου θα ενταχθεί σε πρόγραμμα ΟΧΕ (Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων) και λόγω της συνεργασίας του σ’ αυτό το κομμάτι με το Δήμο Μεσολογγίου θα έχει ουσιαστικά την δυνατότητα να αξιοποιήσει και χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται μόνο στα προγράμματα της ΒΑΑ (Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης), καθώς ουσιαστικά σε τέτοιο πρόγραμμα θα είναι ενταγμένος λόγω της συγκεκριμένης συνεργασίας!

Από το καλοκαίρι και έπειτα, σε βάθος πενταετίας, θα ξεκινήσει ο Δήμος Ξηρομέρου να εντάσσει μελέτες, να δημοπρατεί και να εκτελεί έργα, καθώς ήδη έχει έτοιμο και συνεχίζει να επεξεργάζεται το στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος είναι αυτός που έλειπε από την περιοχή. 

Στην σύσκεψη στην Περιφέρεια θα παρουσιαστούν όλοι αναπτυξιακοί πυλώνες στους οποίους θα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ο Δήμος Ξηρομέρου, για κάποιους εκ των οποίων ήδη διαθέτει ώριμες μελέτες.

Για την αναπτυξιακή αυτή ευκαιρία ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης μιλώντας στη «Σ» τονίζει:

«η σύσκεψη θα γίνει με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, όπου ουσιαστικά εκεί θα ανακοινωθούν οι στρατηγικές συμμαχίες αναπτυξιακά χρησιμοποιώντας το εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης μέσα από το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027. 

Για το Δήμο Ξηρομέρου θα είναι μια μέρα χαράς, ενώ ανοίγεται μια προοπτική χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας το συγκεκριμένο εργαλείο. 

Με τον κ. Φαρμάκη ήμασταν σε συνεχή επαφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε διαβούλευση, για να ενταχθεί ο Δήμος Ξηρομέρου σ’ αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο, που πέραν των χρηματοδοτήσεων για εμάς είναι και αναπτυξιακό εργαλείο, γιατί ουσιαστικά θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πόρους και για τις επιχειρήσεις και για τους ανέργους πέρα από μια σειρά έργων, που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος της περιοχή μας και γι’ αυτό τον ευχαριστώ θερμά.

Δίνεται μια ευκαιρία μέσα από τη διαδημοτική συνεργασία που θα αναπτυχθεί, απ’ ό,τι φαίνεται με το Δήμο Μεσολογγίου, χρησιμοποιώντας πόρους από τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις και την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη να βγει η περιοχή μας, ο Δήμος Ξηρομέρου, από την απομόνωση και ουσιαστικά να θέσει τους όρους που έχουμε βάλει μέσα από το στρατηγικό σχεδιασμό που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα και έχει αποτυπωθεί και με έγγραφα.

Οι άξονες είναι συγκεκριμένοι. Ουσιαστικά ο Δήμος Ξηρομέρου θα είναι σε πρόγραμμα ΒΑΑ (Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) λόγω της στρατηγικής συνεργασίας με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, οπότε «ξεκλειδώνονται» περισσότεροι πόροι. Θα περιλαμβάνονται έργα οδικών δικτύων που δεν υπάρχουν στις ΟΧΕ, αλλά μόνο στις ΒΑΑ, θα υπάρχουν δυνατότητες ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής μας, όπου ήδη υπάρχουν ώριμες μελέτες προς αυτή την κατεύθυνση. 

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό προβλέπονται αναπλάσεις στον αστικό ιστό, ψηφιοποιήσεις, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όχι μόνο. Όλοι οι άξονες θα αναλυθούν με λεπτομέρεια για να αξιοποιηθούν προς όφελος του Δήμου Ξηρομέρου και των δημοτών του.

Ουσιαστικά η ΟΧΕ είναι το πρώτο βήμα, είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός. Συνεπώς, μέχρι το καλοκαίρι θεωρώ πως θα έχουμε θέσει τους όρους και μέσα από την ωριμότητα των μελετών θα εντάσσονται έργα, θα δημοπρατούνται και θα εκτελούνται. 

Είναι σε βάθος πενταετίας όλη αυτή εξέλιξη. Ήδη σαν Δήμος Ξηρομέρου δουλεύουμε διάφορα πράγματα προς διάφορες κατευθύνσεις, ώστε να τα «κουμπώνουμε» στην πορεία.

Στην ουσία λείπει ο στρατηγικός σχεδιασμός από την περιοχή μας, κάτι που έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε εδώ και πολύ καιρό. Ευκαιρίες υπάρχουν, υπήρχαν και χρηματοδοτικά εργαλεία στο παρελθόν αλλά δεν αξιοποιήθηκαν με ευθύνη της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών, καθώς κράτησαν τους πόρους «κλειστούς» για μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά ο κ. Φαρμάκης με την εξωστρέφεια που δείχνει ουσιαστικά βγάζει από την απομόνωση και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Δήμους να αναπτυχθούν χρησιμοποιώντας αναπτυξιακά εργαλεία του ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

 

Σχόλια

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΣΑΙΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ; MOYΓΚΑ ΨΕΥΤΕΣ . ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΤΑΠΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφτοί ακόμα δέν βρήκαν το μέγα μάγο για αρχηγό ?
      τι κάνουν. ακόμα κοσκινίζουν ?
      Πότε θα ζυμώσουν και πότε θα ψήσουν το καρβέλι.

      Διαγραφή
    2. αφτοί ακόμα δέν βρήκαν το μέγα μάγο για αρχηγό ?
      τι κάνουν. ακόμα κοσκινίζουν ?
      Πότε θα ζυμώσουν και πότε θα ψήσουν το καρβέλι.

      Διαγραφή
    3. Περιμένουν σήματα καπνού απο τον αρχηγό ακόμη οι ενεργοί πολίτες.

      Διαγραφή
    4. χαλέβουν πολλοί να γίνουν αρχηγοί
      και στο τέλος δέν θα γίνει κανένας τους.
      δέν νογάνε απο πολιτική.

      Διαγραφή
  2. Όταν τα έλεγε ο Λύτρας στην συγκέντρωση των ενεργών πολιτών στου Τσάρκου ,ότι ο Δήμος Ξηρομέρου δεν ήταν στις ΟΧΕ μέχρι τότε ο Τριανταφυλλάκης κοιμόταν και έπαιζε με το Facebook,ενώ ο Αποστολάκης και ο Παπαναστασιου ήταν έτοιμοι .
    Έτσι κάλεσε ο Περιφερειάρχης Φαρμακης και τους υπόλοιπους πέντε δήμους και τότε ξύπνησαν από τον λήθαργο τους .
    Σε ποιον τα πουλάς αυτά ανίκανε και μεγάλε θεατρίνε Τριανταφυλλάκη ;
    Μόνο τώρα σε έχουν πάρει χαμπάρι όλοι και δεν σου δίνει κανένας σημασία .
    Αλλού τα παραμύθια σου μεγάλε παραμυθά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα χα
      ρε εχει πανω απο 1 χρονο που ο δημος εχει ξεκινησει αυτη τη διαδικασια
      η συναντηση των δηθεν ενεργων εγινε ιανουαριο του 2023
      ο δημαρχος το θετικο αποτελεσμα το ανακοινωσε μεσα στο δημοτικο συμβουλιο 19 δεκεμβριου 2022 υπαρχει σε βιντεο

      ξυπνα παναγιωτη και ασε τα ψεμματα

      δηλαδη το ειπατε εσεις 11 ιανουαριου 2023 και μπηκε ο δημος σε λιγοτερο απο 1 μηνα????

      ρε που τα λες αυτα τα παραμυθια
      ηλιθιους τους θεωρεις τους δημοτες?

      Διαγραφή
    2. Ο Ανίκανος εσένα σε εχει σκίσει σε ολα τα επίπεδα . Πονας ;

      Διαγραφή
    3. ο κ. Στάϊκος τα βρήκε τώρα με τον κ Λύτρα ?
      απο κολοτούμπες καλα τα πάει.

      Διαγραφή
    4. Άλλος κοιμάται το είχαν ανακοίνωση πριν τη συγκεκριμένη από τους ενεργούς πολίτες ξυπνά

      Διαγραφή
  3. Δήμαρχος δουλευταράς και αποτελεσματικός . Οι προηγούμενοι άχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμπα μπροστά στάικε!
    Οι αλλοι τρυπώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σταικος είναι μπροστά και έχει δίπλα του πολύ δυνατή ομάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιους? Γιατι δεν τους φανερώνει?

      Διαγραφή
    2. σε θέλω να σου κόβει το μυαλουδάκι σου.
      Αν πεί απο τώσα ονόματα υποψηφίων ?
      ( μπορεί) να πάνε κάποιοι άλλοι και να τους πλευρώσουν
      με κάνα καφέ κέρασμα και να αλλάξουν γνώμη.

      Διαγραφή
  6. Τριανταφυλλάκη εσένα σε ανάγκασε ο Φαρμακης να βάλεις μπροστά τις ΟΧΕ και ο Λύτρας το επισήμανε έγκαιρα κρούοντας τον κόδωνα του κινδύνου .Ο Λύτρας δεν στήριξε Σταικο ,αλλά έφτιαξε τον συνδυασμό Τριανταφυλλάκη .
    Τα πήρε όλα ο Αποστολάκης στην Βόνιτσα και εσύ απλά μπλά μπλά και παραμύθια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παλι τα ιδια. Οι γύρω δήμοι και για μια ακόμα φορά πρωτοπόροι με έγκαιρο σχεδιασμό και οργάνωση αλλά και επιτυχία σε μεγάλα επενδυτικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψηφίζουμε ΣΤΑΙΚΟ και ΓΑΛΟΥΝΗ να .......αποσωθεί ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σταικος Τριανταφυλλάκια δεν έχει καμία δουλειά με τον Γαλούνη ,αλλά ο Τριανταφυλλάκης είναι κολλητός του ,ο οποίος λέτε με θράσος και χυδαιότητα πως έχει σκίσει τον Στάικο σε όλα τα επίπεδα ,μόνο που συμβαίνει το αντίθετο και ο Σταικος τον έστειλε στο Κακουργιοδικείο για τα 250 χιλιάρικα που έκλεψε στον αγωγό και σε κάθε συμβούλιο στον ξεσκίζει ,όπως θα τον ξεσκίσει και τον Οκτώβρη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτια να λες. Και να συσπειρωνης ακόμα πιό πολύ
      το 76 % γύρω απο τον δήμαρχο.

      Διαγραφή
  10. Σήμερα εν προεκλογικω έτος 2023 ο Φαρμάκης δήλωσε ότι όλοι οι 19 Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας θα συμμετέχουν στις Χωρικές Επενδύσεις, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. Ολοι πανηγυρίζουν τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πανηγυριζει κανενας
      απλα επι γαλουνη και κατσιφαρα μονο αγρινιο σε οχε
      οι αλλοι κατουρησαν σε πηγαδι

      Διαγραφή
  11. Το επίπεδο φοβερό....θα εχει μεγαλο επενδυτικο κ τουριστικο ενδιαφέρον να κολυμπας κ να μιλας με την τσιπουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Η ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΝΕWS θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail veloutsaxiromerou@gmail.com προς αποκατάσταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΣΤΑΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ...

 ΑΣΤΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ...     ΦΩΤΟ: Iwanna Tsarkou   Sofia Choli

lifestyle στη πλατεία του Μυτικα ...

 Νεότερη Ενημέρωση:  Επειδή κυκλοφορούν διάφορες παλαιότερες φώτο με το συντριβάνι της πλατείας Μυτικα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ευθύνη του Πρόεδρου της ΤΚ ότι δήθεν αποτυπώνουν την σημερινή του κατάσταση  οφείλω να επανέλθω και να ενημερώσω ότι η πραγματική κατάσταση του σιντριβανιού ειναι όπως έχω πρότερα περιγράψει και όπως γλαφυρά αποτυπώνετε και στις φώτο που τράβηξα λίγα λεπτά της ώρας πριν      ΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΤΙΚΑ   Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου με περηφάνια μας έδειχνε τη νέα πλατεία Μυτικα,ένα από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού δικά της έργα στα 5 σχεδόν χρόνια θητείας της Ας δούμε λοιπόν σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η πλατεία με φώτο:  👉Το συντριβάνι σε άθλια κατάσταση χώρος εναποθησης σκουπιδιών 👉 Οι  οδεύσεις για συνανθρωπους μας τυφλούς γεμάτες χυμένα τσιμέντα και βρώμα 👉 Τα λάστιχα άρδευσης για τα δενδράκια της πλατείας κομενα και εκτός λειτουργίας 👉 Παντού σκουπίδια  , ακαθαρσί

Σφοδρά "πυρά" Ε.Γαλούνη-Α.Πανταζή κατά της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου...

    Σφοδρά "πυρά" της δημοτικής αντιπολίτευσης Ξηρομέρου κατά της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 👉Ευθεία ερώτηση στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ξηρομέρου από το κ.Ε. Γαλουνη αν η τοποθέτηση του στη θεση του Αντιδημάρχου ειναι σύμφωνη με το άρθρο 105του  Ν.5003/2022΄ Θα θυμίσουμε ότι το Άρθρο 105 αναφέρει   : α) Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμ- βουλοι, σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων ή πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, υπάλληλοι με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρό νου που υπηρετούν στον ίδιο δήμο και στα πάσης φύσε ως νομικά πρόσωπα τα οποία έχει συστήσει ή στα οποία μετέχει ο δήμος. Το ασυμβίβαστο δεν συντρέχει, αν τα πρόσωπα του πρώτου εδαφίου αιτηθούν την απόσπασή τους σύμφωνα με την περ. β). Σε διαφορετική περίπτωση εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αιρετό αξίωμά τους. Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου οφείλει αμελλητί να ενη μερώσει τον Επόπτη Ο.Τ.Α. για την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πρ

Έτσι θα είναι το Nautilus Project στο Πλατυγιάλι Αστακού

Από  Μαρία Καλούδη Λεπτομέρειες για το πώς θα είναι το «Nautilus Project», όπως έχει ονομαστεί η πολυαναμενόμενη  τουριστική επένδυση  στο Πλατυγιάλι Αστακού , δημοσίευσε προ ολίγων ημερών στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία MYMAR Nautilus Investments, η οποία επίσημα έχει αναλάβει την υλοποίησή του.  Πρόκειται για μία επένδυση που αν και για χρόνια έμεινε στο συρτάρι, φαίνεται ότι τώρα ήρθε η στιγμή να πάρει «σάρκα και οστά».  Βέβαια, αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο βασικός επενδυτής του έργου, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει και το ένα δισ. ευρώ, στο σχεδιασμό του συμμετέχουν ισχυροί Όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο των θαλάσσιων υποδομών. Συγκεκριμένα, μαζί με τη MYMAR Nautilus Investments στην επένδυση σημαντικό ρόλο έχει η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ARCHIRODON, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή του, καθώς ειδικεύεται στις θαλάσσιες υποδομές.  Επίσης, τη διαχείριση, την οργάνωση και τη λειτουργία των γιοτ θα την έχουν από κοινού η εταιρεία A1YACHTS, η οπο

«Μπισκότα» και άλλα... προϊόντα από κάνναβη στην «αγορά» της Αιτωλοακαρνανίας - Κατασχέθηκε ένα κιλό χασίς, συνελήφθησαν δύο

Συνελήφθησαν, το πρωί της Δευτέρας (25.3.24), στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δυο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για διακίνηση, μεταφορά και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα,  οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν και συνέλαβαν τον έναν κατηγορούμενο στο Μεσολόγγι και σε σωματικό έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν, μέσα σε βαλίτσα που έφερε, 342 γραμμάρια κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια  των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής: . 498 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή μπισκότων, • 151 γραμμάρια κάνναβης, • 63,2 γραμμάρια κάνναβης, σε μορφή σοκολάτας • 21,6 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή κεριού (wax), • 13,6 γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια, • 1 λειτουργική ηλεκτρονική

Οι μετρήσεις ποιότητας του νερού σε Δ.Ε. Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών, με μήνα δειγμάτων Φεβρουάριο 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής τον Σεπτέμβριο του 2019, δημιουργήθηκε στο κεντρικό μενού της ιστοσελίδας του Δήμου Ξηρομέρου, ειδική ενότητα με τίτλο: ''ΝΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ''.    Εκεί ξεκίνησαν εξ αρχής να δημοσιοποιούνται, για πρώτη φορά σε ξεχωριστή ενότητα, τα αποτελέσματα των μετρήσεων ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, για όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου, γιατί είναι δικαίωμα των πολιτών να ξέρουν τι νερό πίνουν και υποχρέωση του Δήμου να ενημερώνει.   Μπορείτε λοιπόν να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου και να δείτε ποια είναι η ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης κάθε Κοινότητας του Δήμου Ξηρομέρου.   Σε όποιες Κοινότητες εντοπίζεται πρόβλημα, παρεμβαίνουμε άμεσα σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που προβλέπονται από τους κανονισμούς που ισχύουν.   Ανέβηκαν οι μετρήσεις του Φεβρουαρίου 2024 στις επιλεγμένες αυτή την φορά Κοινότητες.   Οι μετρήσεις της Δ.Ε

Πωλείται επιχείρηση εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής στον Αστακό Αιτωλ/νίας

  Πωλείται επιχείρηση εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής στον Αστακό Αιτωλ/νίας, 40ετούς λειτουργίας, σε απόσταση 100μ. από το Δημαρχείο Ξηρομέρου και 100μ. από τη θάλασσα, καθώς και ολόκληρος ο εξοπλισμός ή μεμονωμένα και / ή ενοικιάζεται ο χώρος 170 τ.μ. και για οποιαδήποτε άλλη χρήση.  Στοιχεία επικοινωνίας: Μπουζάκης Χρυσόστομος  Σταθερό: 26460-41616 / Κινητό: 6988277626   πηγή

Ενώπιον του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης,και του Εισαγγελέα Πρωτόδικων Μεσολογγίου προσέφυγαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου

Ενώπιον του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Εισαγγελέα Πρωτόδικων Μεσολογγίου και του  Υπουργού  Εσωτερικών κ.Λιβάνιου προσέφυγαν σήμερα με αναφορά καταγγελία τρεις (3 )  δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου  Ειδικότερα οι:   1.  Ερωτόκριτος  Γαλούνης του Παναγιώτη, δημοτικός  σύμβουλος  και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου, κάτοικος Αστακού Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας 2. Απόστολος Πανταζής  του Νικολάου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  του Δήμου Ξηρομέρου, κάτοικος Αστακού Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας 3. Νικόλαος  Ζώγας του Αριστόδημου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου, κάτοικος Αστακού Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας Με την αναφορά -καταγγελία τους ζητούν προς διαφύλαξη της νομιμότητας και των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών του, να διερευνηθεί αν έτυχε εφαρμογής στο Δήμο Ξηρομέρου  το άρθρο 10§4 του ν. 4804/2021, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 117 του ν. 5079/2023  Θα θυμίσουμε ότι το άρθρο αυτό αναφέ

Μας έζωσαν τα φίδια ...Tο Ξηρόμερο ως... Dryland και η γνωστή ατζέντα του "Ιδρύματος Ωνάση";

Μας έζωσαν τα φίδια όταν διαβάσαμε αυτό το "διαμεσικό" Διαβάζουμε ότι "..από τα θρυλικά πανηγύρια της Αιτωλοακαρνανίας και μία εμβληματική φωνή, αυτή της σπουδαίας ερμηνεύτριας του δημοτικού τραγουδιού Κικής Μαργαρώνη, είναι εμπνευσμένο το εικαστικό έργο «Ξηρόμερο/Dryland» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή 60ή Μπιενάλε της Βενετίας, η οποία θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της στις 20 Απριλίου.  Το ...διαμεσικό(;), συλλογικό έργο παρουσιάστηκε χθες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα". Μας έζωσαν τα φίδια όταν διαβάσαμε αυτό το "διαμεσικό" διότι όπου βλέπεις τέτοιες κατασκευασμένες δήθεν σύγχρονες λέξεις, πρέπει να είσαι πολύ υποψιασμένος. Αλλά πήγαμε παρακάτω και μάθαμε ότι "κεντρικό στοιχείο της εικαστικής εγκατάστασης αποτελεί ένα αγροτικό μηχάνημα άρδευσης το οποίο ξεκινά η εξερεύνηση της ανθρώπινης εμπειρίας μέσα στο οικοσύστημα που δημιουργεί το ελληνικό πανηγύρι από το κέντρο ε

Μάθημα ευπρεπισμου και καλλωπισμού.

  Μπράβο.... και πάλι μπράβο ....στον Δημότη Δ.Ε Αλυζίας που σε Δημοτικό χώρου πρασίνου έδωσε μια πανέμορφη όψη . Αιωνόβιες ελιές που εντυπωσιάζουν.  Εικόνα για πίνακα ζωγραφικής.Φύτεψε, προφανώς με δικά του έξοδα αγοράς ,1000 ευρώ  το δένδρο  εκτός τα έξοδα  μεταφοράς και φύτευσης ,αιωνόβιες ελιές . Ενώ αντίθετα, η Δημοτική Αρχή τις αιωνόβιες ελιές του οικοπέδου του βιολογικού της Δ.Ε Αλυζίας, παρά το ότι είχε το χρόνο εδώ και δύο χρόνια να τις κόψει και στη συνέχεια να τις μεταφυτευσει καλλωπίζοντας Δημοτικούς χώρους, αυτοσχεδιάζοντας την τελευταία  στιγμή και  πριν μπει ο εργολάβος για εργασίες τις έκανε καυσόξυλα.   Τι να πει κανείς τα λόγια περισσεύουν.