Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΚΕ: Με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο στην Αιτωλοακαρνανία


Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Αιτωλοακαρνανία στο Αγρίνιο το απόγευμα της Τετάρτης

 ΚΚΕ: Με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο στην Αιτωλοακαρνανία (εικόνες + video)

Με χαρακτηριστικό την ανανέωση οι οργανώσεις του Αγρινίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργάνωσαν νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, σύσκεψη – συζήτηση, μέσω της οποίας παρουσιάστηκε το «πλάνο» του κόμματος και των τοπικών στελεχών του για τις επερχόμενες εθνικές εκλογικές. Με θέμα: «Ισχυρό ΚΚΕ παντού!» παρουσιάστηκε το πλάνο που συναποφασίστηκε από τα κεντρικά του ΚΚΕ, όπως επίσης παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο του κόμματος!

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για την Αιτωλοακαρνανία, όπου  υποψήφιος είναι εκ νέου ο νυν βουλευτής Νίκος Παπαναστάσης, γνωστοποιήθηκε πως συνυποψήφιοί του στην «εκλογική κούρσα» είναι ακόμη: ο Μάκης Αραβανής, η Σοφία Καζαρίδη – Πατούλα, ο Σπύρος Κοτοπούλης, η Αθηνά Κουτρουμπά, η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, η Σούλα Μπούρα, ο Βασίλης Νικάκης, ο Γιώργος Ντουντούμης και ο Κώστας Σιέττος.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ανανέωσης χαρακτηριστικό είναι, σε πανελλαδικό επίπεδο, πως μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Κοινοβούλιο, η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν θα είναι υποψήφια, απόφαση που ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της στο πλαίσιο και της γενικότερης ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, κάτι που φαίνεται και από το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην πολιτική εκδήλωση – συγκέντρωση της Τετάρτης ομιλητής ήταν ο νυν βουλευτής (και εκ νέου υποψήφιος) Νίκος Παπαναστάσης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στους Αιτωλοακαρνάνες, οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε πολλά και διάφορα ζητήματα όπως λ.χ. την ακρίβεια που καταβαραθρώνει το εισόδημα, την υψηλή τιμή στα είδη διατροφής, την ενέργεια, τα καύσιμα, που όπως τόνισε είναι επιπτώσεις από την εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο όλα τα υπόλοιπα κόμματα στηρίζουν.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύουν τη επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και εδώ στην Αιτωλοακαρνανία. Αρνούνται να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα που γεννά η πολιτική τους, όπως το μεγάλο κόστος παραγωγής σε εφόδια και άλλα ή οι πολύ χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους» επεσήμανε, αναφερόμενος στη συνέχεια στη μη ύπαρξη συλλογικών συμβάσεων εργασίας από το 2011, στους πολύ χαμηλούς μισθούς που υπάρχουν στο «βωμό» της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού.

Μίλησε για τους αυτοαπασχολούμενους του νομού που συνεχώς βλέπουν μειωμένους τζίρους, για την ανάγκη της επαναφοράς του 13ου και του 14ου μισθού, για την κατάργηση του ενιαίου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος ή την κατάργηση των μεγάλων υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που προτάθηκαν κεντρικά από το κόμμα, αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών που στην Αιτωλοακαρνανία είναι ακόμη εντονότερες απ’ ό,τι αλλού, για τους επιπλέον φόρους ύψους 2 δις που μπήκαν σε σχέση με πέρσι και όχι μόνο.

Τόνισε πως: «ένας άλλος τομέας που η παντελής απουσία της κυβέρνησης δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για το λαό είναι ο τομέας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  Υγείας. Ο νομός μας είναι ο μεγαλύτερος νομός της χώρας με 220.000 κατοίκους, δέκα Κέντρα Υγείας, δύο Νοσοκομεία. Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, αλλά και τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα, που με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν επιλύονται, υποβαθμίζουν επικίνδυνα τη λειτουργία τους. Αυτές οι ελλειμματικές παροχές στην Υγεία, αναγκάζουν τους κατοίκους της περιοχής μας να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα που αποκομίζει μεγάλα κέρδη. Φυσικά, οι κομμουνιστές της Αιτωλοακαρνανίας ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας του λαού. Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ έχουν σταθερά στον προσανατολισμό τους τις ανάγκες και τα προβλήματα της εργατικής τάξης, του λαού».

Επιπλέον επεσήμανε πως το πρόγραμμα του ΚΚΕ εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, κάτι που το κόμμα αποδεικνύει κάθε μέρα με τη δράση των μελών του ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια. «Απέναντι στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που ψάχνουν για νέους σωτήρες και πολιτικούς μεσσίες, το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας.

   

sinidisi.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Η ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΝΕWS θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail veloutsaxiromerou@gmail.com προς αποκατάσταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πωλούνται δυάρια διαμερίσματα στον Αστακό

  Πωλούνται δυάρια διαμερίσματα στον Αστακό  (θέση Αλώνι). Καινούρια κατασκευή. Πλήρως επιπλωμένα. Τηλ.: 6977 404 102.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ -ΓΑΛΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

  Στη Τακτική Συνεδρίαση της  Δημοτικής  Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου την Τρίτη 9 Απριλίου συζητηθήκαν οι εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής για αύξηση των δημοτικών τελών  δείτε εδώ και εδώ Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Γαλούνης Ερωτόκριτος έλαβε το λόγο  είπε τα εξής : ..θεωρώ την αύξηση των τελών ύδρευσης στο 67% όπως και την αύξηση των τελών φωτισμού και καθαριότητας κατά  50% αδικαιολόγητη ,απαράδεκτη ,φορομπηχτική και κοινώς ανάλγητη.  Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην παραπάνω αύξηση των τελών ερήμην της κοινωνίας. Την ώρα που οι πολίτες υποφέρουν από την οικονομική κρίση ,την ακρίβεια και τη φτώχεια.  Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή εισηγούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο αύξηση τελών της τάξεως των 67% για το έτος 2024 αδιαφορώντας πλήρως για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.  Προεκλογικά δεν είπαν την αλήθεια, αντίθετα με ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι ο Δήμος είναι εύρωστος ,έχει μεγάλο χρηματικό υπόλοιπο και πως βρίσκεται σε

Παναιτωλικός: Επαγγελματίας ο Ξηρομερίτης Θύμιος Παπαζώης

Ο Ευθύμης (Θύμιος) Παπαζώης τού Ιωάννη ,έλκει την καταγωγή του από το Βασιλόπουλο Ξηρομέρου Επαγγελματικό συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2027 υπέγραψε ο Ευθύμης Παπαζώης. Γεννήθηκε στις 06.09.2007 και είναι τερματοφύλακας της ομάδας Κ17 του Παναιτωλικού, στον οποίο ανήκει από το 2021. Παράλληλα αναπροσαρμόστηκαν οικονομικά και επεκτάθηκαν χρονικά τα συμβόλαια του Σωτήρη Κοντούρη (έως 6/2027) και του Βαγγέλη Νικολάου (έως 6/2026), ποδοσφαιριστών οι οποίοι επίσης προέρχονται από τα Τμήματα Υποδομής του Παναιτωλικού, με διεθνείς συμμετοχές στις Εθνικές Παίδων και Νέων .  Πηγή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΟΝΗΣ : ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ «ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ» ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΟΝΗΣ : ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ «ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ» ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ                             Πηγή:   https://xiromeronews.blogspot.com   Με αφορμή δημοσίευση του παραιτηθεντος  επικεφαλής της Παράταξης «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ», κ. Αλέξανδρου Σάββα, για το οδικό δίκτυο Χρυσοβίτσας – Βαλόστρατο, με προϋπολογισμό 999.409,78 € και την υπογραφή της Σύμβασης με τον ανάδοχο του οδικού έργου, γεγονός που σημαίνει και την εκτέλεσή του, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα ήθελα να πω: λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει και ότι επίσης το ψέμα έχει «κοντά πόδια» Ξεκινώντας την ενημέρωση, με τα πραγματικά περιστατικά, για το συγκεκριμένο έργο, με αποδέκτες πρώτα τους δημότες Ξηρομέρου και δεύτερο τους συγχωριανούς μου, θέλω να πω πως η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες, ενώ η αποτυχία είναι πάντα ορφανή. Στο κείμενο του κ. Σάββα διαβάζω: «Παρακολουθούμε τελευταία συνεχή δημοσιεύματα γύρω από το έργο που προσπαθούν να το αποδώσουν αποκλειστικά στο Δήμαρχο Ξηρομέρου και τον τ. Πρόεδρο της Κοιν

Ε. Γαλούνης: υπεράριθμοι συμβασιούχοι και εικονικές τιμολογήσεις εργασιών οδήγησαν το Δήμο Ξηρομέρου στα βράχια

Ε. Γαλούνης:  υπεράριθμοι συμβασιούχοι και εικονικές τιμολογήσεις εργασιών οδήγησαν το Δήμο Ξηρομέρου στα βράχια ... Ο κ Ε Γαλουνης στη τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου αποκάλεσε τον Δήμαρχο κ.Γιάννη Τριανταφυλλάκη "δήμαρχο των μηδενικών εκπτώσεων"  θυμίζοντας του ότι η μέση έκπτωση σχεδόν σε όλα τα μεγάλα έργα του  Δήμου επί θητείας του κυμαίνεται στο 1-3% Υπενθύμισε ότι  εκατομμύρια ευρώ δαπανώνται   με την διαδικασία του κατεπειγόντως σε μικρά έργα, εργασίες και προμήθειες του Δήμου με  αναθέσεις  χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες  και σε εικονικές τιμολογήσεις ανύπαρκτων έργων και εργασιών Ο κ Ε Γαλουνης απευθυνόμενος στο Δήμαρχο είπε ότι δεν πείθει πλέον του Δημότες  η καραμέλα "ο Γαλουνης φταίει για όλα¨ καθώς  εσείς  έχετε τη Διοίκηση του Δήμου  τα τελευταία πέντε χρόνια και όλοι γνωρίζουν ποιοι και με ποιο τρόπο διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τα οικονομικά του Δήμου και πως οδηγήσατ

Θεριεύουν τα χόρτα στους οικισμούς του δήμου Ξηρομέρου ...

  Θεριεύουν τα χόρτα στους οικισμούς του   δήμου Ξηρομέρου Ενώ ο   Δήμος Ξηρομέρου   καλεί τους δημότες να κόψουν τα χόρτα μέχρι 30/4 γιατί μετά έρχονται πρόστιμα…  Οι   αρμόδιες υπηρεσίες δεν φροντίζουν   τους κοινόχρηστους  χώρους ευθύνης του , να τους έχουν καθαρούς και προσβάσιμους  στους δημότες  είτε είναι  στάσεις λεωφορείων,   χώροι άθλησης ακόμη και όταν   διέρχονται   μαθητές σχολείων . Η αλήθεια είναι ότι τα χόρτα στους οικισμούς Άγιο Στέφανο και Ριβιο έχουν μεγαλώσει ανεξέλεγκτα λόγω και των τελευταίων βροχοπτώσεων και εγκυμονούν   κινδύνους… Είναι όμως... και το  ανάλαφρο αεράκι που κάνει τα χόρτα να κυματίζουν κι  ο ανοιξιάτικος ήλιος που τους   δίνει ένα χρυσοπράσινο χρώμα…Μια ειδυλλιακή εικόνα  (sic) για κάποιους αθεράπευτα ρομαντικούς...  

Πένθος στην Παλαιομάνινα. Απεβίωσε μητέρα του Δημοτικού συμβούλου Τογια Χρήστου

Ανείπωτο πόνο και θλίψη σκόρπισε στην Παλαιομάνινα  Ξηρομέρου η είδηση του θανάτου  της μητέρας του Δημοτικού συμβούλου Τογια Χρήστου σε ηλικία 88 ετων Η εκλιπούσα Τογια Αγγελική το γένος Ι.Σαμαλεκου, υπήρξε υπόδειγμα συζύγου και μητέρας στηρίζοντας πάντα την οικογένεια της. Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 10 : 30  στο ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης της ΤΚ Παλαιομανινας  Συλλυπητήρια στην οικογένεια και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάζει.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΗΝ "ΓΕΝΝΑΙΑ¨ ΑΥΞΗΣΗ 66,70% ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Η αλήθεια είναι ότι στον αντίποδα της "ομάδας χρεοκοπίας 2014-2019" η δημοτική ομάδα του Γιάννη Τριανταφυλλάκη λειτούργησε  με όραμα, προγραμματισμό, οργάνωση, σκληρή δουλειά και σοβαρότητα   Παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση η Δημοτική αρχή  με σωστή διαχείριση ισορρόπησε τα οικονομικά του Δήμου επέτυχε  σύνολο εισπράξεων 4.151.938,97€ (διπλάσιο του 2019)  εμφανίζοντας την 21/9/2023 χρηματικό υπόλοιπο προς χρήση 1.315.726,79 € Μάλιστα προς επίρρωσιν των παραπάνω ο αρμόδιος αντιδήμαρχος   παρουσίασε - δημοσιοποίησε    τον  παρακάτω πίνακα:   Το ερώτημα είναι γιατί  η δημοτική αρχή Ξηρομέρου αφού διαθέτει  ένας τόσο σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα επιλέγει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας – φωτισμού, κοινοχρήστων χώρων , ύδρευσης–αποχέτευσης, κλπ που είναι δυσβάστακτοι  για την  οικογένεια, τους μικρούς επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους; Γιατί η δημοτική αρχή Ξηρομέρου υλοποιεί την πολιτική της επέκτασης της ανταποδοτικότητας στον

Ενοικιάζεται οικία στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου

φώτο αρχείου Ενοικιάζεται οικία 1ου ορόφου, εμβαδού 110 τ.μ.στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου Αιτ/νίας, με αυτόνομη θέρμανση.  Πληροφορίες στο τηλ. 6936624543  

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της τακτικής συνεδρίασης, την Παρασκευή 12 Απριλίου

  Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. Αυτό θα συνεχιστεί και την δημοτική περίοδο 2024-2028. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα, μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ .  Στο βίντεο στο YouTube, αναφέρονται επιλέγοντας ''ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ'', όλα τα θέματα συζήτησης και έχει προστεθεί χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα που θέλετε να ακούσετε.   ------------------------   Ανακοινώσεις, ερωτήσεις και θέματα προ ημερησίας διάταξης. 07:40   ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ   1. Καθορισμός τέλους ύδρευσης οικ. έτος 2024. 19:34 2. Καθορισμός τ