Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Επί τέλους προϋπολογισμός

 Επί τέλους  προϋπολογισμός!



Εδέησε  η Δημοτική Αρχή να φέρει προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του 2022, με πεντάμηνη καθυστέρηση……Πάλι καλά που δεν τον έφερε για συζήτηση ‘’ πακέτο ‘’ με τον προϋπολογισμό του 2023. Κάτι είναι και αυτό….. ‘’Από ολότελα, καλή είναι και η Παναγιώταινα’’  που λένε και στα μέρη μας….. Δικαιολογίες, για την πρωτοφανή αυτή χρονική υστέρηση, πολλές, αλλά μη πειστικές έως και γελοίες. Προορίζονται και μπορούν  να πείθουν μόνο εκείνους, που εθελοτυφλούν και κανένα σοβαρό άνθρωπο. Και, βέβαια, από μια τέτοια εξέλιξη, μόνο ζημίες και ουδένα όφελος προκύπτουν  για τον Δήμο και τους Δημότες. Θα μου πείτε, για τους Δημότες, ποιος νοιάζεται ; Αυτό είναι αλλουνού παππά Ευαγγέλιο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλούνται , την Κυριακή στις 8.30 το βράδυ, να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν σχετική απόφαση. Ωστόσο, οι πληροφορίες μας-οι οποίες έχουν ήδη διαρρεύσει και κυκλοφορούν ευρέως- είναι ότι οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, δεν θα παρευρεθούν στη Συνεδρίαση, οπότε, θα υπάρξει ολιγοήμερη αναβολή, με στόχο η νέα Συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί μεσοβδόμαδα. 

Αλλά, κατά πως λένε οι ίδιες οι πληροφορίες, ούτε η συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί, αφού οι της Αντιπολίτευσης θέτουν ως όρο, για τη συμμετοχή τους, να εγγυηθεί η Πρόεδρος του ΔΣ για την σωματική τους ασφάλεια και ακεραιότητα. Μια εξέλιξη, που μπαίνει στο παιχνίδι , μετά τα όσα θλιβερά έλαβαν χώρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το αν θα αλλάξει κάτι και προς ποια κατεύθυνση, τις επόμενες ώρες και ημέρες, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα, δεν μπορώ να μη θεωρώ  πιθανή την οποιαδήποτε εξέλιξη. Έχουμε αιφνιδιασθεί πολλές φορές από τα τεκταινόμεναστο Δήμο Ξηρομέρου, οπότε άλλος ένας δυσάρεστοςαιφνιδιασμός , δεν είναι δα και τίποτα το τραγικόΉταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος…

Έτσι εχόντων των πραγμάτων θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη, επηρεασμένη, οπωσδήποτε, από το απολύτως αρνητικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης και τις προσωπικές αντιπάθειες και αντιπαραθέσεις, που αγγίζουν τα όρια της εχθρότητας μεταξύ ορισμένων, τουλάχιστον, μελών του ΔΣ, αλλά κυρίως μεταξύ  του κ. Δημάρχου και των ηγετών της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η πρόβλεψή μου, λοιπόν, είναι ότι θα υπάρξει εμπλοκή στην ψήφιση του προϋπολογισμού καθώς η Αντιπολίτευση, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες,  ετοιμάζεται να καταθέσει την δική της πρόταση για τον προϋπολογισμό, που, αν αγνοηθεί, θα περιπλέξει τα πράγματα, με προσφυγές κλπ, πράγμα , που θα πάει αρκετά πίσω την ψήφιση του προϋπολογισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για Δήμο και Δημότες.

Η συναίνεση, είναι κατά την άποψή μου, η λύση στο όλο πρόβλημα, που έχει ανακύψει και ταλαιπωρεί το Δήμο.Αυτό προϋποθέτει επικράτηση της λογικής ,από όλες τις πλευρές ,και παραμερισμό της έπαρσης, του εγωισμού και της ατελέσφορης επιμονής.

Έκπτωση 15%. Και τι με αυτό ;

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την έκπτωση που παραχώρησε ο εργολάβος  στον οποίο καταχωρήθηκε το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας σε χωριά του Ξηρομέρου, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ. Είναι το περίφημο κονδύλι για το οποίο Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση έφθασαν στα άκρα και το οποίο στάθηκε αφορμή η Αντιπολίτευση να καταψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και να φέρει η ίδια εναλλακτική πρόταση η οποία, ναι μεν, υπερψηφίστηκε από το ΔΣ αλλά στη συνέχεια κατέπεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η ιστορία είναι γνωστή και δεν θα την επαναλάβω, αλλά όσοι εκφέρουν άποψη πάνω στο θέμα δε θα πρέπει να αγνοούν ότι η έκπτωση, από μόνη της, δεν έχει καμία αξία, για τους εξής λόγους :1. Το έργο δεν έχει κοστολογηθεί σωστά, αλλά κατά τέτοιο τρόπο, που να αφήνει περιθώρια κάποιο τμήμα του συνολικού κονδυλίου να καταλήξει, εκεί που δεν προορίζεται.

2. Είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να διασφαλισθεί ότι το εγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί για την εκτέλεση του έργου και δεν θα καταλήξει, εν μέρει, σε κάποιες τσέπες, εάν μελετητής και επιβλέπων είναι το ίδιο πρόσωπο, ή η ίδια Υπηρεσία. Ο ορισμός  του ίδιου προσώπου, ή της ίδιας Υπηρεσίας και στους δύο ρόλους, αυτόματα, γεννά συνειρμούς και βάσιμες υπόνοιες για ‘’κακές προθέσεις ‘’ του παραχωρησιούχουΕν προκειμένω, ο ορισμός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ως επιβλέπουσα Αρχή, θα αποτελούσε τη λύση, πολύ δε περισσότερο , που η Αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου, εξ αντικειμένου, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της επίβλεψης ενός τέτοιου έργου.
3. Η σωστή και αποτελεσματική επίβλεψη του έργου είναι το παν, σε ότι αφορά την ποιότητα και την εκτέλεσή του με βάση τις προδιαγραφές της μελέτης.

Αν ο εργολάβος γνωρίζει ότι η επίβλεψη είναι ‘’για τα μάτια του κόσμου’’, τίποτα δεν τον εμποδίζει να  εκτελέσει ένα έργο λειψό, που το κόστος του θα είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό, που προβλέπει η μελέτη. Και, δυστυχώς, αυτού του είδους τα έργαόπως τα αντιπλημμυρικά, που απαιτούν προσχώσεις, διαμορφώσεις εδαφών , διαπλατύνσειςκλπ δίνουν πολλά περιθώρια επιλογών και ελιγμών στους εργολάβους, εάν δεν βρίσκονται υπό πραγματική  επίβλεψη και εποπτεία. Σε μια τέτοια περίπτωση η οποιαδήποτε έκπτωση είναι ‘’στάχτη στα μάτια του κόσμου’’ και ο εργολάβος έχει τη δυνατότητα να διαθέσει τα χρήματα του έργου κατά το δοκούν….

4. Κάκιστος ο χειρισμός του ποσού από την πλευρά του Δήμου. Πέραν του ότι προχώρησε σε ανάθεση-γατί περί αυτού ουσιαστικά πρόκειται-δεν φρόντισε ώστε,  ακόμα και με την έκπτωση του 15%, να κρατήσει το ποσό των  75.000 ευρώ που τώρα καλείται να επιστρέψει στο Δημόσιο.

Πως θα μπορούσε να το επιτύχει ; Βάζοντας στο πρόγραμμα επιπλέον έργα πχ κόστους 650.000 ευρώ , έτσι ώστε μετά την έκπτωση,  το απαιτούμενο , από τον εργολάβο, κονδύλι να διαμορφωθεί στα 500.000 ευρώ.Κλειστές οι παιδικές χαρές . Για πόσο ακόμη ;

 

Άγνωστο παραμένει, το πότε θα ανοίξουν  οι Παιδικές Χαρές του Δήμου. Είναι πολύ πιθανό να μη λειτουργήσουν μέσα στο Καλοκαίρι γιατί απαιτούνται έργα βελτίωσης και προσαρμογής τους στις απαιτήσεις ασφάλειας , που θέτει ο Νόμος.  Απαιτείται και χρόνος και χρήμα για να φθάσουν στο σημείο να πιστοποιηθούν από κατάλληλο φορέα και εν συνεχεία να δοθούν προς χρήση.

Οι ελλείψεις που εμφανίζουν πολλές και ο Δήμος ‘’τρέχει’’ μήπως και σώσει την καλοκαιρινή περίοδο, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο. Και σε αυτό το ζήτημα , όλα γίνονται την τελευταία στιγμή και το τίμημα το πληρώνουν οι μικροί μας φίλοι, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Παίρνουν και αυτά μια γεύση- πολύ νωρίς βέβαια-για το τι σημαίνει δυσλειτουργία του Δήμου !

 

Άλλες οι εκλογές του 19 και άλλες του 23

 

Υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλλει ότι οι Δημοτικές εκλογές  του 2023 ελάχιστη σχέση θα έχουν με τις εκλογές του 2019 ;

Εάν  ναι, δεν έχω παρά να σας πληροφορήσω ότι, ήδη, βρίσκονται στα σκαριά δύο Συνδυασμοί και μάλιστα, όσοι απαρτίζουν τον έναν από αυτούς, έχουν, ήδη, καταλήξει σε ενδεικτική ονοματαδοσίατης παράταξης , αλλά και για τα πρόσωπα από τα οποία θα επιλεγεί  αυτός, ή αυτή που θα ηγηθεί του εγχειρήματος.

Ο άλλος Συνδυασμός φαίνεται να έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας και κινείται στο χώρο του νυν Δημάρχου, από τον οποίο ευελπιστεί να αποσπάσει μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του 2019, αλλά και συμβούλων, που έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με τον κ. Τριανταφυλλάκη.

Ο πρώτος εκ των δύο Συνδυασμών κινείται στο χώρο της κεντροαριστεράς, χωρίς να αποκλείει τη συμμετοχή σε αυτόν κάθε Δημότη, ανεξαρτήτως πολιτικής του τοποθέτησης.

Βέβαια, μέχρι τις εκλογές απομένουν σχεδόν 15 μήνες και μέχρι τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο πολιτικό μέτωπο και τους συσχετισμούς δυνάμενων, που θα διαμορφωθούν στο πολιτικό σκηνικό, μετά τις βουλευτικές εκλογές.

 

Thomas.barmparousis@gmail.com

Σχόλια


  1. Η Δήλωση που κατέθεσαν οι 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 16 Μαΐου και αφορά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022.


    ΔΗΛΩΣΗ

    Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός συντάσσονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι κατόπιν παρεμβάσεων στην και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
    Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στα πλαίσια του νόμου ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, αντί να εναρμονιστεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία άρα αντιπροσωπεύει και την πλειοψηφία των δημοτών, εμμένει αδικαιολόγητα στην απόφαση του να προχωρήσει με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων και διαπραγμάτευσης σε έργα βιτρίνας και μάλιστα με εργολάβους της αρεσκείας του.
    Θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένη πολιτική δεν συνάδει με το νόμο και την ηθική τάξη και τούτο διότι, σύμφωνα με την μελέτη που έχει συνταχθεί, θα εκτελεστούν έργα βιτρίνας και όχι τέτοια που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση των δημοτικών κοινοτήτων σε θέσεις και σημεία που συνεχώς πλήττονται από θεομηνίες.
    Η πρόταση μας είναι ότι θα πρέπει τα χρήματα να διατεθούν σε πραγματικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για τοποθεσίες που πράγματι το έχουν ανάγκη και κυρίως αυτές που πλήττονται επανειλημμένα από έντονα καιρικά φαινόμενα.
    Για την αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική και την άνευ λόγου εμμονή στο συγκεκριμένο θέμα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή στους πολίτες και δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Ερωτόκριτος Γαλούνης (Επικεφαλής Παράταξης Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης)
    Γαζέτας Παναγιώτης
    Κακούρης Ηλίας
    Καρφής Θωμάς
    Ρετούλης Θωμάς
    Στάικος Παναγιώτης (Επικεφαλής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου)
    Ζορμπάς Ιωάννης
    Κολοβός Χρήστος
    Γεωργούλας Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)
    Γκόλιας Παναγιώτης (Ανεξάρτητος)
    Ζώγας Νικόλαος (Ανεξάρτητος)
    Λαϊνάς Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)
    Λιβάνης Θεόδωρος (Ανεξάρτητος
    --------------------------------------------------------
    Όσο οι υπογράφοντες την παραπάνω ΔΗΛΩΣΗ δημοτικοί σύμβουλοί της αντιπολίτευσης του δήμου μας,
    δέν εναρμονίζεται παράγραφος της ΔΗΛΩΣΗΣ των, σε ότι αφορά τις παρουσίες και απουσίες των, απο πρόσφατη συνεδρίαση την 16/5/2022 του Δ.Σ. του δήμου μας, επακριβώς με την πραγματικότητα και σύμφωνα με τους κανόνες της αντικειμενικής δημόσιας ενημέρωσης, μειώνουν πολιτικά και κατα την άποψή μου και την αξιοπιστία των δημοτικών τους παρατάξεων, ως επικεφαλής και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοδευτικής δημοτικής παράταξης
    του σδήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτόν τον Μπαρμπαρούση το έχει δει κανείς σας από κοντά ; Είναι υπαρκτό πρόσωπο αυτή την στιγμή στο Ξηρόμερο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυπογραφική διόρθωση,
    στο σχόλιο 29 Μαΐου, 2022 15:06 : του δήμου μας
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι άφαντος σαν τους ειδικούς συνεργάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειδικοί συνεργάτες φαντάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Η ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΝΕWS θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail veloutsaxiromerou@gmail.com προς αποκατάσταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο στολισμός των Επιταφίων στα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου

Πλήθος πιστών συρρέει από το πρωί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα κορύφωσης του Θείου Δράματος στου Ιερούς ναούς της χώρας, ώστε να ασπαστεί τους Επιτάφιους που έχουν στολιστεί με τα ομορφότερα λουλούδια της Άνοιξης. Κάποιοι από αυτούς είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα... Δείτε φωτογραφίες από Επιτάφιους ενοριών του Δήμου ΞΗΡΟΜΈΡΟΥ  

Μοναδική η ''Νύχτα ευχών'' στον Αστακό, με τα δεκάδες ιπτάμενα φαναράκια να μεταφέρουν νοητά τις ευχές των μικρών παιδιών (φωτογραφίες και video)

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από τον Δεκέμβριο του 2022, δύο φορές μέσα σε κάθε χρονιά, σε κάθε αλλαγή του  χρόνου και τη Δευτέρα του Πάσχα, η πολύ ωραία ιδέα της διοργάνωσης νύχτας ευχών στη πλάζ του Αστακού, με διοργανωτές τη Κοινότητα Αστακού και το Δήμο Ξηρομέρου, έγινε θεσμός με μεγάλη συμμετοχή κυρίως μικρών παιδιών, που είναι οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, αφήνοντας δεκάδες φαναράκια στον ουρανό του Αστακού μαζί με τις ευχές τους. Έτσι και φέτος Δευτέρα 6 Μαίου 2024 στις 09:30 μ.μ. στην πλαζ του Αστακού, σε μία νύχτα με υπέροχο καιρό και την θάλασσα ήρεμη και μαγευτική, δεκάδες πολύχρωμα φαναράκια αφέθηκαν στον ουρανό, δίνοντας μία μαγική εικόνα και συναισθήματα χαράς στις καρδιές των μικρών παιδιών. Σύνδεσμος video: https://youtu.be/aB_2Np-q1u4 Ευχαριστούμε τον Ζώη Κωνσταντόπουλο για τις λήψεις με drone. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ  

Λεπενού: Αυτοκτόνησε 23χρονος - Εντοπίστηκε κρεμασμένος

  23χρονος στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στη Λεπενού έδωσε τέλος στη ζωή του.  Το νεαρό τον αναζητούσαν οι οικείοι του ενώ είχαν ειδοποιήσει και τις αστυνομικές αρχές Σήμερα τα ξημερώματα εντόπισαν το άψυχο σώμα του στην περιοχή του Πεταλά στη Λεπενού, όπου ο νεαρός είχε κρεμαστεί Στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ εκεί βρίσκεται και η αστυνομία. agrinionet.gr

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη τού πολιούχου Αγίου Γεωργίου τού Τροπαιοφόρου.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ   Με λαμπρότητα και μέσα στο αναστάσιμο κλίμα των ημερών, εόρτασε σήμερα η ενορία μας την μνήμη τού πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου τού Τροπαιοφόρου. Την ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας μας ιερομ. π. Μιχαήλ Βραχάς και προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος τού Αγίου πέριξ του Ναού μας.    Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους.  

Γιόρτασε το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Πόρτας Μπαμπίνης

Γιόρτασε το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Πόρτας Μπαμπίνης Πηγή:  https://mpampiini.blogspot.com Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πολλών Μπαμπινιωτών και πιστών από τα χωριά του Ξηρομέρου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον π. Δημήτριο Τέγα στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Πόρτας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρόσφερε γλυκίσματα στους προσκυνητές. Δείτε φωτογραφίες  

Προγραμματισμένες εργασίες για την αυριανή εορτή στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου της Τ Κ Μαχαιράς.

 Προγραμματισμένες εργασίες για την αυριανή εορτή στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου της Τ Κ Μαχαιράς.          Σε ανάρτηση  του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαχαιράς Ξηρο μέρου   Giorgos Barbarousis    αναφέρει : Κάθε χρόνο έτσι και φέτος γυναίκες του χωριού ανηφόρησαν για τον Άγιο Χριστόφορο όπου κάναν εθελοντικές εργασίες καθαρισμού, ευπρεπισμού ενόψει της αυριανής εορτής του .     Σήμερα το πρωί συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.  Χρόνη Γιάννη έκανε εργασίες καθαρισμού,κοπής χόρτων και κλαδιών μέσα και έξω από το κοιμητήριο.  Ασπρίσαμε μάντρες , κόψαμε κλαδιά και χόρτα στο δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Χριστόφορο. Η αγαστή συνεργασία Δήμου/Κοινότητας αλλά και Εθελοντών φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Αύριο το πρωί 7 με  9 θα τελεστεί θεία λειτουργία στο Ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου.       Βοήθειά μας ο Άγιος.

Λευκάδα: Βγήκαν μαχαίρια μετά από καυγά - Βαρύς τραυματισμός 23χρονου

  Ένας 23χρονος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος σε νοσηλευτική μονάδα της Πάτρας καθώς φέρεται να δέχθηκε μαχαιριές στη διάρκεια καυγά έξω από το Πνευματικό Κέντρο, στη Λευκάδα. Σύμφωνα με το ilefkada.gr ,  λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο νεαροί 22 και 23 ετών έβγαλαν μαχαίρια μετά από διένεξη που προηγήθηκε.  Οι λόγοι της αιματηρής συμπλοκής φαίνεται ότι έχουν έρθει σε γνώση της Αστυνομίας Φωτογραφία αρχείου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ: Πρόσκληση για μία γιορτή αγάπης, ζεστασιάς και ευχών στη πλαζ του Αστακού...

Πρόσκληση για μία γιορτή αγάπης, ζεστασιάς και ευχών στη πλαζ του Αστακού. Ημερομηνία 2-5-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινότητα Αστακού, σας προσκαλούν να παραβρεθεί τε τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου και ώρα 09:30 μ.μ. στην πλάζ του Αστακού, σε μία αναστάσιμη γιορτή, γεμάτη φως και ευχές. Δεκάδες φαναράκια θα ανάψουν και θα αφεθούν στον ουρανό του Αστακού, συνοδεία των καλύτερων ευχών μας. Η Κοινότητα Αστακού σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ

Δράσεις ευπρεπισμού στο Αρχοντοχώρι.

Δράσεις ευπρεπισμού στο Αρχοντοχώρι. Πηγή: Σελίδα Facebook Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου. Ολοκληρώθηκαν οι καθαριότητες ενόψει του Πάσχα στο Αρχοντοχώρι! Εδώ και 15 ημέρες περίπου γίνονται καθαριότητες στο χωριό. Κόπηκαν χόρτα σε νεκροταφείο, σχολείο, ιατρείο, δημόσιους χώρους, κεντρικό δρόμο, παράδρομους, γειτονιές (που ίσως δεν είχε πάει ποτέ συνεργείο του Δήμου), Εκκλησίες μέχρι τρακτέρ (καταστροφέας) χρησιμοποιήθηκε. Στη μάχη και το δικό μας καινούριο μηχάνημα κοπής χόρτων.   Με εργάτες του Δήμου και τις τελευταίες μέρες με δικούς μας ανθρώπους, ακόμα και εθελοντές, Έγινε διαγράμμιση στο γήπεδο του μπάσκετ. Μεγάλη Τρίτη αλλάξαμε τις λάμπες σε Τεργοβίτσα, Παλιόβαρκα αλλά και στο κέντρο του χωριού.   Προμηθευτήκαμε ασβέστες από την αποθήκη του Δήμου Ξηρόμερου, σακούλες με πίσσα, κλείσαμε λακκούβες σε παράδρομους. Αύριο ένα τελευταίο απλό σκούπισμα και τελειώσαμε.   Καλή Ανάσταση με υγεία.  

Ολοκληρώθηκε ο επιτόπιος διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Ξηρομέρου για τα πεπραγμένα της Διοίκησης Ε.Γαλουνη

Ολοκληρώθηκε ο  έλεγχος για τα οικονομικά πεπραγμένα της θητείας 2015-2018 του κ. Ε.Γαλούνη και της διοίκησης ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η διοίκηση Τριανταφυλλάκη,  μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Νοέμβριο του 2019 συνέταξε φάκελο με στοιχεία που έκρινε ότι  χρήζουν διερεύνησης και τα απέστειλε  στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.   Στις 1 Απριλίου 2024, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 303, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ  η   ''Σύσταση και συγκρότηση ελεγκτικής ομάδας για τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου για τα οικονομικά έτη 2015 έως 2018 στον φορέα με την επωνυμία «Δήμος Ξηρομέρου»''.   Έργο της ελεγκτικής ομάδας ήταν η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για τα οικονομικά έτη 2015 έως και 2018, αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα στοιχεία από το ΕΜΠ 16/15.11.2019, εμπιστευτικό έγγραφο του Δημάρχου  Ξηρομέρου.   Η ελεγκτική   ομάδα πραγματοποίησε