Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -AUTHENTIC BIG BLUE WEST-THE IONIAN SEA EDITION 2023

Στο Μύτικα , Καλάμο, Μεγανήσι και Παλαίρο.Το Αuthentic Big Blue WEST - The Ionian Sea Edition

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Αuthentic Big Blue είναι ένα διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης (το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελλάδα) και ξεκίνησε από την ιδέα να αξιοποιηθεί  η επίδραση που είχε η εμβληματική ταινία «Le grand bleu» διοργανώνοντας το 2017,τον πρώτο αγώνα στην Αμοργό.

Ʃκοπός της διοργάνωσης είναι να ταυτιστούν οι ελληνικές θάλασσες  με ένα μοναδικό αθλητικό αλλά και τουριστικό προϊόν όπως αυτό της ελεύθερης κατάδυσης,το άθλημα της μιας ανάσας αφού οι αθλητές καταδύονται σε απίστευτα βάθη με μία ανάσα.

Μέσα από το Authentic Big Blue, προσφέρεται μια ολοκληρωμένη ελληνική  αυθεντική εμπειρία.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν για τη διοργάνωση τα μέσα σε όλο τον κόσμο, είναι ότι ήρθε στην Αμοργό, ο Νίκος Αλιάγας για να πραγματοποιήσει γυρίσματα για 7 εκπομπές του γαλλικού καναλιού TF1 ενώ προσέφερε και διαφημιστικό σποτ.

Το Authentic Big Blue διαφημίζει μοναδικά το μπλε της Ελλάδας, τις ασφαλείς θάλασσες  και τον αυθεντικό τρόπο ζωής.

 Ολη η Ελλάδα όμως είναι ένα απέραντο γαλάζιο και για το λόγο αυτό φέτος, η ιδέα εξελίσσεται. 
28/8-2/9 θα γίνει το Αuthentic Big Blue WEST - The Ionian Sea Edition και θα διεξαχθεί στο σημείο μεταξύ του Μύτικα ,του Καλάμου Λευκάδας, του Μεγανησίου και της Παλαίρου.
Ʃυνδιοργανωτές θα είναι οι Δήμοι
Ξηρομέρου, Ακτίου -Βόνιτσας, Λευκάδας και Μεγανησίου ,η Περφέρεια Δυτικής Ελλάδας,η ΚΕΔΕ, η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας ,η
 ΠΕΔΙΝ και το Επιμελητήριο Λευκάδας.

Ο αγώνας θα τελεστεί υπό  την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του AUTHENTIC BIG BLUE WEST -THE IONIAN SEA EDITION (ήρεμες θάλασσες,μεγάλα βάθη,κοντινά  αεροδρόμια) μπορούν να προσελκύσουν μακροπρόθεσμα  πολλούς αθλητές και ο αγώνας να γίνει ένας θεσμός που θα βοηθήσει στο branding και τη διαφήμιση της περιοχής ως καταδυτικού προορισμού και με  στόχο την διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος CMAS,προπονητικών camp και retreats ελεύθερης κατάδυσης και τεχνικών αναπνοής.
Στη διάρκεια του αγώνα μάλιστα,η ΜΚΟ “BREATHE HELLAS” https://www.breathehellas.com/ που έχει ιδρύσει η Τατιάνα Μπλάτνικ ,θα επισκεφθεί την περιοχή και θα πραγματοποιήσει work shop αναπνοής με τη συμμετοχή των αθλητών του Authentic Big Blue.

Το κέντρο του αγώνα που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση για το 2023, θα είναι ο Μύτικας .Εκτός της γραφικότητάς του, είναι κοντά στο σημείο αγώνων και προσφέρει μεγάλη ευκολία στην πρόσβαση αλλά και την καθημερινότητα των αθλητών που θα παραμείνουν 15 ημέρες (μια εβδομάδα προπόνηση, μια εβδομάδα αγώνες). Ο συνολικός αριθμός επισκεπτών (αθλητές, κριτές, προπονητές, δύτες ασφαλείας, συνοδοί, χορηγοί, επίσημοι και δημοσιογράφοι), αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 άτομα.


Τεχνικός διευθυντής του αγώνα είναι ο Δημήτρης Κούμουλος (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην κολύμβηση και εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης APNEA ACADEMY/CMAS/ ΕΟΥΔΑ/SSI).

Η διοργάνωση αδειοδοτείται από την ελληνική ομοσπονδία ΕΟΥΔΑ και την επίσημη παγκόσμια ομοσπονδία CMAS η οποία περιλαμβάνει τους αγώνες στο επίσημο καλεντάρι της.

Επίσημος Ιατρικός υποστηρικτής είναι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό  Κέντρο αποστέλλοντας τον καρδιολόγο Γιώργο Χατζηγεωργίου καθώς και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό  ενώ πολύτιμη βοήθεια θα παράσχει το κέντρο υγείας ΜΥΤΙΚΑ.

Χορηγός καυσίμων είναι η AVIN.
Χορηγοί οι εταιρείες Καρτελιάς,Hager,Yamaha marine service Πειραιάς ,TEKA,Nephrodynamic.
Υποστηρικτής ναυτιλιακών ειδών και αξεσουάρ η εταιρεία EVAL.
Υποστηρικτές τα νερά Σαμαριά,η Frezyderm,τα γαλακτοκομικά προιόντα Αμφιλοχίας Τζίφρης και τα έργα τέχνης Καπόπουλος.

Οι αθλητές θα φτάσουν στον Μύτικα στις 20 Αυγούστου και θα προπονούνται καθημερινά ως τις 25.
Στις 26 Αυγούστου θα γίνει η τελετή έναρξης στην Πάλαιρο στις 20.00 όπου θα βραβευθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χρήστος Καρέλος που κατάγεται από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και συγκεκριμένα από το χωριό Κατούνα και η τελετή λήξης και οι απονομές στο Μύτικα στις 2/9 στις 20.00.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ιταλός Homar Leuci,επέλεξε να αγωνιστεί και να κλείσει την καριέρα του στο Authentic Big Blue West-The Ionian edition.

Από τις 28/8 ως τις 2/9 θα υπάρχουν  βαρκάκια που θα μεταφέρουν θεατές στο σημείο αγώνα και θα παραμένουν εκεί μία ώρα .Θα υπάρχουν δύο δρομολόγια κατά τη διάρκεια του αγώνα .Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα στα social media https://www.facebook.com/authenticbigblue www.instagram.com/authenticbigblue/και στις αφίσσες της Διοργάνωσης ενώ το επίσημο site είναι το

Αν επιθυμείτε να καλύψετε τους αγώνες,την πρώτη μέρα 28/8 στις 08.00 θα αναχωρήσει σκάφος για το σημείο αγώνα όπου θα βρίσκονται οι συνδιοργανωτές για να κηρύξουν την έναρξη,το πρώτο γκρουπ αθλητών,οι δύτες ασφαλείας,οι κριτές ,ο τεχνικός διευθυντής και οι συνεργάτες του.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα παρευρεθείτε ως τις 20/8.

Φωτογραφικό υλικό θα ανεβάζει καθημερινά στο site του,το πρακτορείο http://www.eurokinissi.gr/

Η Δυτική Αιτωλοακαρνανία και τα κοντινά νησιά του Ιονίου είναι έτοιμοι  να υποδεχθούν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

———

Ευχαριστούμε

Η Οργανωτική Επιτροπή

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
+306980111598

 









Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Η ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΝΕWS θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail veloutsaxiromerou@gmail.com προς αποκατάσταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΠΟΣΙΝ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

Αστακός: Οικολόγοι από τα Lidl...

  Πριν  λίγες ημέρες  εθελοντές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού We Dive We Clean,  σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο Ξηρομέρου, προέβησαν στον καθαρισμό του λιμανιού του Αστακού και ακολούθησε ο καθαρισμός του λιμανιού του Μυτικα.   Ακολούθησαν οι γνωστές σε όλους   λήψεις βίντεο και φωτογραφιών σέλφι, τόσο προφίλ όσο και ανφάς, που εντυπωσιάζουν ανέκαθεν το φιλοθεάμον κοινό   μετά του σχετικού λογύδριου περί προστασίας του περιβάλλοντος και τη διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος...   Κι όταν τα  φλας έσβησαν ... Ότι  ανέσυραν από το βυθό οι εθελοντές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού σύμφωνα με τους αναγνώστες μας και τις φώτο που μας έστειλαν ..."βρέθηκε" στην γνωστή παράνομη χωματερή στην είσοδο της πόλης του Αστακού...    Οικολόγοι από τα Lidl !!!  

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΓΩ ΑΠΑΡΤΙΑΣ...

  Χωρίς απαρτία το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου. Δεν προσήλθαν οι δημοτικές παρατάξεις "ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ" της αντιπολίτευσης, καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Πανταζής και κ. Ζώγας αλλά και ο κ. Κομπλίτσης από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" (δικαιολογημένος) Από την παράταξη της πλειοψηφίας "ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ" παρόντες ήταν 12 Δημοτικοί σύμβουλοι από τους συνολικά 16 δημοτικούς συμβούλους   Συγκεκριμένα: 1. Γερόλυμος Σωτήριος του Φωτίου ΠΑΡΩΝ 2. Δρακάς Παναγιώτης του Ευσταθίου ΠΑΡΩΝ 3. Κακαβά - Πανάγου - Μπελέχα Ευτυχία του Δημητρίου ΑΠΩΝ 4. Μακρής Σωτήριος του Κων/νου ΠΑΡΩΝ 5. Μάντζαρης Ελευθέριος του Ιωάννη ΑΠΩΝ 6. Μητσάνη Ιωάννα του Χριστόδουλου ΠΑΡΩΝ 7. Παληογιάννης Παναγιώτης του Ευσταθίου ΠΑΡΩΝ 8. Πολύζος Βασίλειος του Παρασκευά ΠΑΡΩΝ 9. Ρετούλης Θωμάς του Ιωάννη ΠΑΡΩΝ 10. Σιδεράς Στυλιανός του Ζώη ΠΑΡΩΝ 11. Τάγκας Δημήτριος του Χρήστου ΠΑΡΩΝ 12. Ταπραντζή - Πέττα Χριστίνα του Γεράσιμου ΑΠΩΝ 13. Τσόμπου - Παύλου Άρτεμις του Σπ

ΑΣΤΑΚΟΣ: Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940..

 ΑΣΤΑΚΟΣ: Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΤΑΚΗ ΣΚΑΠΕΤΗ...

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάκη τον Σκαπετη, καλοφαγά για την όμορφη εκδρομή που μας έκανε δώρο. Έτσι βρεθήκαμε πολλοί χωριανοί μαζί στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Δημητρίου της Παλαιρου! Όπου επακολούθησε αρτοκλασία και δωρεάν φαγητό από τους ντόπιους.  Ευχαριστούμε Τάκη από καρδιάς, σου ευχόμαστε να έχεις υγεία και συ και η οικογένεια σου και να είσαι πολύ χρόνος!     Κείμενο φωτογραφίες: Oυρανία Παπαγεωργίου

Το μήνυμα της Αντιδημάρχου Αρτεμις Τσόμπου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

  Η28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ... ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΙΩΔΕΙΣ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΤΙΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΟΜΠΟΥ ΠΗΓΗ: Άρτεμις Τσόμπου

57χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε αποθήκη

  Πάτρα: 57χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε αποθήκη στην περιοχή της Οβρυάς.     Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, τον 57χρονο εντόπισε νεκρό η αδερφή του, το μεσημέρι, ενώ όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Ο άνδρας είχε κρεμαστεί με σκοινί μέσα σε αποθήκη, σε αγρόκτημα όπου βρισκόταν το σπίτι στο οποίο διέμενε ο ηλικιωμένος πατέρας του, στο οποίο πήγαινε για να τον φροντίζει. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σήμερα αποφάσισε να θέσει

Ο συμπατριώτης μας Πάνος Χολής, μιλά στο κανάλι ACTION στην εκπομπή ''ΤΩΡΑ'', για τα φυτά που προτιμάμε αυτή την εποχή και τι κάνουμε για να τα φροντίζουμε.

  Ο συμπατριώτης μας Πάνος Χολής, μιλά στο κανάλι ACTION στην εκπομπή ''ΤΩΡΑ'', από την επιχείρηση του  ''ΦΥΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ'' Γ. ΠΑΥΛΟΣ – Π. ΧΟΛΗΣ Ο.Ε. , που ιδρύθηκε το 1997, το οποίο έχει με τον επίσης συμπατριώτη μας Γεώργιο Παύλου, για τα φυτά που προτιμάμε αυτή την εποχή και τι κάνουμε για να τα φροντίζουμε.

Και φέτος οι Μαχαιριώτες τίμησαν τον Αη Δημήτρη στα Βρίστιανα

  Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος οι Μαχαιριώτες  τίμησαν τον Αη Δημήτρη στα Βρίστιανα χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου και παρουσία πιστών που ανηφόρησαν στα βρίστιανα να τιμήσουν τον Άγιο Δημήτριο  Χρόνια πολλά   ΠΗΓΗ: Σελίδα facebook. Thomas Theodoroy Ferentinos -   mpampinh in Δείτε φώτο

Αυτοκίνητο με τρεις νεαρούς έκανε «βουτιά» σε κανάλι

  Ένα αυτοκίνητο έπεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής (25.10.2024) στο νερό στη θέση Δίαυλος στο Μεσολόγγι , σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές της πόλης. Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε άμεσα δύναμη της Πυροσβεστικής από το Μεσολόγγι, προκειμένου να ανασύρουν το αυτοκίνητο. Στην συνέχεια ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο, με λιμενικούς να φτάνουν στην περιοχή.  Σύμφωνα με πληροφορίες του aixmi-news.gr, ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες εγκλωβίστηκε στο όχημα και απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες.Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.  Στο αυτοκίνητο επέβαιναν και άλλοι δύο νεαροί, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν έγκαιρα μόνοι τους από το όχημα.