Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαύρες σημαίες δεν πήραν για να διεκδικήσουν όσα θα φέρουν τουρισμό

Μαύρες σημαίες δεν πήραν για να διεκδικήσουν όσα θα φέρουν τουρισμό

Στα… άρματα παραμένουν στο δήμο Ξηρομέρου ενάντια στο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή τη στιγμή που  το Ειδικό Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών μέχρι τώρα δεν κατέπεσε παρά της αλλεπάλληλες προσφυγές στο ΣτΕ. Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία ακόμα κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής.

Οι διαδηλωτές – κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης εμφανίστηκαν μάλιστα με μαύρες σημαίες σε αυτή την κινητοποίηση. 

Ο δήμαρχος της περιοχής υποστηρίζει ότι δήθεν δεν τάσσεται κατά των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή, ωστόσο προέχει η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της περιοχής και προτείνει οι ιχθυοκαλλιέργειες να βρίσκονται στο ανοιχτό πέλαγος και να μην εμποδίζουν άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Πάντως η καθ’ ύλην αρμόδιοι του τουρισμού έχουν διαφορετική γνώμη από το δήμαρχο και τους λοιπούς διαμαρτυρόμενους. Η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αγρίνιο επιβεβαίωσε την άποψη πως δεν έχει καμία αντίρρηση με την ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή.

poster

Το πρόβλημα όμως στο Ξηρόμερο πως όσοι κόπτονται τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής θα έπρεπε να είχε πάρει και τις μαύρες σημαίες, προκειμένου π.χ.  να διαδηλώσουν για τις μελέτες της σύνδεσης του Αστακού και του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, που αν και ώριμες δεν έχουν προωθηθεί για χρηματοδότηση.

 Προϋπόθεση για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και την τουριστική της ανάπτυξη είναι το να έχει εύκολη πρόσβαση και αυτό θα το αποκτήσει σε μεγαλύτερο βαθμό, όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια οδό. Αυτό είναι το πρόβλημα της περιοχής και όχι οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Μάλλον είχε δίκιο τελικά ο πρόεδρος της ΕΛΟΠΥ, Απόστολος Τουραλιάς, που έλεγε ότι  «στο Ξηρόμερο δεν θέλουν τουρισμό»….

πηγή: sinidisi

Σχόλια

  1. Για γράψε γιατί στο ξηρομερο δεν θέλουν τουρισμό και ποίοι είναι αυτοί, μήπως είναι αυτοί πού τόσα χρόνια λυμαίνονται τον δημόσιο βίο. Μήπως είναι αυτοί πού ταζουν θέσεις εργασίας με το αζημίωτο βέβαια μήπως είναι αυτοί που έχουν επαγγελματική σχέση με τις εταιρείες, μήπως είναι αυτοί που κρατάνε σε ομηρία τον τόπο για ίδια συμφέροντα γιατί αυτοί είναι στην εξουσία από όσο θυμάμαι εδώ και σαράντα χρόνια ή να πούμε για την επιτροπή αγώνα όλοι οι προφεσορες βολεμένοι κουλτουριαριδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο τα είπες όλα στον κύριο.αυτοι ακριβώς ειναι

      Διαγραφή
  2. Η συνείδηση τι είναι που γράφει το άρθρο;;; οι ξενοδοχει δεν έχουν επένδυση ούτε θα το κάνουν στο ξηρομερο άρα δεν τους νοιάζει...ο πρόεδρος που είναι κ από τον αστακο τι λέει ή μήπως έχει άλλες σχέσεις;;;ντροπή σας μόνο αυτό θα πω .ο βουρκος σας αξίζει κ μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ξενοδόχοι, έχουν επενδύσει ήδη στη περιοχή αφού είναι ξενοδόχοι!

      Διαγραφή
  3. Όπως έλεγε ο Καμύ, "ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι καλός η κακός, αλλά ο Τύπος με περιορισμούς δεν μπορεί παρά να είναι κακός»
    Και φυσικά ο καθοδηγούμενος Τύπος δεν είναι καθόλου σοβαρός Τύπος. Είναι και οι διαφημίσεις βλέπετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γτ την ανάπτυξη επιχειρήσεων στη θέση των μονάδων ποιοςτη θέλει κ με ποιών συμφέροντα??
    Γτ για τους δημότες ΔΕΝ είναι...
    Ελεύθερες θάλασσες λένε... Ακόμα κ τα συνθήματα ψεύτικα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο! Κανείς δεν διώχνει τις Ιχθυοκαλλιεργειες!
    ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και να σεβαστούν το περιβάλλον που τους "φιλοξενεί". Ζητάμε να σεβαστούν τα δικαιώματα των πολιτών του ξηρομέρου!!!
    Τουρισμό στην περιοχή δεν θέλουν αυτοί που σας ελέγχουν και σας καθοδηγούν ώστε να λασπολογείτε και να καθοδηγείτε το πλήθος προς την κατεύθυνση που οι ίδιοι "σας δείχνουν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι κατευθυνομενος? Εσείς θέλετε να ελέγχετε το κόσμο με ψευδή ενημέρωση.
      Δε θέλετε ελεύθερη θάλασσα, θέλετε να τη δεσμεύσουν οι επιχειρήσεις προς οικονομικό όφελος των δικών σας. Κ με συνθήκες εργασίας χειρότερες από αυτές που υπάρχουν στις μονάδες κ χωρίς σεβασμό προς το περιβάλλον. Δεν έχεις δουλέψει στο τουρισμό να δεις τη γλύκα...

      Διαγραφή
    2. Νόμος 2971/01 - Άρθρο 13Άρθρο 13: Παραχώρηση απλής χρήσης

      Υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται. Στις παραλίες πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι πολίτες! Κανείς δεν έχει δικαιωμα να τις δεσμέυει με το έτσι θέλω!
      Και ναι, έχω δουλέψει και στον τουρισμό.
      Αλλά αυτό είναο άλλο θέμα. Μην μπερδεύεσαι...

      Διαγραφή
    3. Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται, για όλους.
      Στη θέση "αγριλια" που έχει κλείσει τη πρόσβαση στη παραλία ιδιότης... Γτ δεν αντιδράσατε? Ο 2971 δεν ισχύει για εκεί?

      Διαγραφή
  6. Ποιος είναι ο πρόεδρος... Αυτό γιατί δεν το αναφέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν εκπροσωπεί τον τουρισμό μιας περιοχής ένα η δυο ξενοδοχεία, τα ξενοδοχεία εκτός δήμου να κοιτάξουν τα του οίκου τους στο Δήμο τους.Τον τουρισμό στο Δήμο Ξηρομέρου τον εκπρόσωπουν τα εστιατόρια, οι ταβέρνες, τα fast food, τα τουριστικά καταλύματα, τα camping, τα supermarket ,τα εμπορικά καταστήματα, τα μαγαζια με παραδοσιακά προϊόντα, τα beach bar, οι ενοικιαζόμενες βάρκες, θαλάσσια σπορ, φούρνοι,κρεοπωλεία και πόσα άλλα συναφή επαγγέλματα. Αυτοί σήκωσαν μαυρες σημαίες και είπαν ως εδώ και μη παρέκει. Δεν θα καταστραφουν τοσα επαγγέλματα με οικογένειές και παιδιά για να πλουτίσουν και άλλο 3 εταιρείες .Οι συγκεκριμένοι στο άρθρο εκπρωσοπουν μόνο τον εαυτό τους και την επιχειρηση του που ταυτίζεται με τα κλουβιά. Είναι εντελώς ακαιρο ο τουρισμός θέλει να συνυπάρξει με τις ιχθυοκαλλιέργειες, οι κλουβαδες να τον να τον αφανίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε να τρέξουν αυτοί. Γτ με αυτά που λέτε δεν υπάρχει περιθώριο να ανοίξει επιχείρηση άλλη οικογένεια. Να τρώνε μόνο 10.κ οι άλλοι να κοιτάνε....
      Τα συνθήματα με τα οποία προσπαθείτε να κοροιδεψετε το κόσμο είναι ψευδή!

      Διαγραφή
    2. 14.08
      Είσαι εντελώς βλ@@ς.
      Ο τουρισμός είναι η επαφή του επισκέπτη με το φυσικό, παραγωγικό, κοινονικο και πολιτισμικό περιβάλλον της εκάστοτε περιοχής!
      Δεν είναι μόνο τα καταστήματα!!!!
      Με τέτοια μυαλά που έχετε το λόγο, μια ζωή θα μένει η περιοχή 400 χρόνια πίσω!!!!
      Σε κλουβιά θέλετε να κρατήσετε τη περιοχή εσείς όχι οι μονάδες ιχθυοκαλλιεργιας!

      Διαγραφή
  8. Επιβεβαιώνεις σε κάθε σχόλιο σου (bill) ότι ο αγώνας γίνεται για ατομικά συμφέροντα κ ποσώς σας νοιάζει το περιβάλλον κ η Ποσειδώνια!
    Μία ζώνη πράσινο υπάρχει στη περιοχή, θα τη καταστρέψετε κ αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Η ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΝΕWS θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail veloutsaxiromerou@gmail.com προς αποκατάσταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

πρόσβαση στη παραλία Αγριλιά του Δήμου Ξηρομέρου

πρόσβαση στη παραλία Αγριλιά του Δήμου Ξηρομέρου  Με αφορμή  σχόλιο αναγνώστη : "Μαθαίνουμε μετά λύπης, πως φέτος το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες του χώρου που εκμεταλεύονταν τον παρακείμενο χώρο από την δημοφιλή παραλία Αγριλιά, δε θα τον λειτουργήσουν όπως τόσα χρόνια. Φυσικό επόμενο η πρόσβαση από τον χώρο που γινόταν τόσα χρόνια, να μην είναι εφικτή." Ερωτάται ο Δήμος Ξηρομέρου : αν θα μεριμνήσει ώστε να υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και ασφαλή πρόσβαση στην δημόσια παραλία;

Αγριλιά : «Τέλος εποχής» για τον «θρυλικό» τόπο διακοπών – συγκινητικά σχόλια στο facebook

Οι ιδιοκτήτες-διαχειριστές του χώρου ανακοίνωσαν της διακοπή λειτουργίας του από τη φετινή σεζόν  Λύπη αλλά και νοσταλγία έχει προκαλέσει η είδηση πως μετά απο πολλά χρόνια, ένας χώρος διακοπών ταυτισμένος κατά κύριο λόγο με τους Αγρινιώτες, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Πρόκειται για το κάμπινγκ – ενοικιαζόμενα αλλά και χώρο εστίασης που λειτουργούσαν επί δεκαετίες, δίπλα απο την παραλία της Αγριλιάς στον Αστακό. Για πολλά χρόνια αποτέλεσε τον τόπο καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς και απόδρασης για εκατοντάδες κατοίκους του Αγρινίου, που για εκείνους ήταν ένα ιδανικό μέρος για πολυήμερες, οικογενειακές και οικονομικές διακοπές. Δεν ήταν όμως λίγοι και οι εκδρομείς απο άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, που είχαν γοητευτεί από τις ομορφιές της περιοχής. Όπως ήταν φυσιολογικό, η είδηση πως το «κτήμα Αγριλιά» φέτος δεν θα λειτουργήσει, προκάλεσε πλήθος σχολίων απ’όσους προγραμμάτιζαν για φέτος ή είχαν κάνει τα προηγούμενα καλοκαίρια τις διακοπές τους εκεί… Για έναν από τους πλέον

57χρονος βρέθηκε κρεμασμένος

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Καινουργίου στο άκουσμα της είδησης της αυτοκτονίας όπως όλα δείχνουν ενός άνδρα ηλικίας 57 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας εντοπίστηκε κρεμασμένος σε βοηθητικό χώρο της οικίας του από συγγενικό πρόσωπο, χωρίς τις αισθήσεις του. Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια ήταν νεκρός. kainourgiopress.gr  

Αστακός: Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο και επιπλωμένο ισόγειο διαμέρισμα

  Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο και επιπλωμένο ισόγειο διαμέρισμα (70τ.μ.) στη θέση Χοβολιό Αστακού (100μ. από την παραλία Γούλια) για την καλοκαιρινή περίοδο. Πληροφορίες: Σπύρος Αναστόπουλος Τηλ. 6972666179

Η σιωπή της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου ...

  Σε λίγες ημέρες  έρχεται τυπικά και το φετινό καλοκαίρι κι ακόμη στο Δήμο Ξηρομέρου δεν έχει ψηφιστεί ο οικονομικός προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους 2024 δεδομένης της παρέλευσης της προθεσμίας   που προβλέπεται στο νόμο έως 31/12/2023  Η ψήφιση έγκαιρα του οικονομικού Προϋπολογισμού είναι σημαντική καθώς καθορίζεται το ετήσιο δημοσιονομικό πρόγραμμα δράσης, αποτελεί βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της Δημοτικής Αρχής , ενισχύει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων , παρέχει μια συνολική εικόνα όλων των δραστηριοτήτων του Δήμου ,διευκολύνει τον έλεγχο και βοηθά στην ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων  Τα αίτια της καθυστέρησης του  Προϋπολογισμού θα ήταν θετικό να τα αποσαφηνίσει με ακρίβεια η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου για να έχουν γνώση οι Δημότες εκτός κι αν θεωρεί ότι δεν τους αφορά ,άλλα από ότι φαίνεται ακολουθεί κατά γραμμα τις εντολές του επικοινωνιολόγου ... Σε ότι αφορά τις παρατηρήσεις του παρατηρητηρίου  στο προϋπολογισμό αληθές είναι ότι πράγματι δεν είναι σημαντι

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στο Ξηρόμερο ,ο ξαφνικός θάνατος του Βασίλη Σόμπολου

Βαρύ πένθος σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου   η είδηση του  ξαφνικού  θανάτου του 38χρονου Βασίλη Σόμπολου από το Καραϊσκάκη  .  Η κηδεία του Βασίλη θα γίνει αύριο Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 5:οο μ μ στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Καραϊσκάκης Η ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του .  

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ν ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΡΟΣ ΜΥΤΙΚΑPRESS

Πρός:Μύτικας Press κο Βασίλη Σούλα, Αγαπητέ Βασίλη, Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη! Εύχομαι υγεία και ευτυχία. Πολύ σωστή η ενημέρωση σου για την απόρριψη της προσφυγής στην επιτροπή 152,αλλά σου διέφυγε να ενημερώσεις ότι δεν έχει τελεσιδικήσει και όπως σαφώς αναφέρεται στην απόφαση 5/2024 “”Κατά της ανωτέρω απόφασης, μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.”” όπου ήδη έχω κινηθεί ανάλογα. Γενικά,όσο μπορώ από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου θα προστατεύσω τα συμφέροντα του Δήμου και του Ελληνικού Δημοσίου,τα οποία δεν προστατεύονται με εκπτώσεις 1% και δεν θα επιτρέψω την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για χαρτζιλίκια για φανφάρες και για κάνενα άλλο λόγο.   Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε,οι επιτροπές κάνουν μόνο ερμηνεία και δεν ασχολούνται επί της ουσίας και εκεί αναλαμβάνει η Ελληνική Δικαιοσύνη - τα αρμόδια δικαστήρια. Όταν τελεσιδικήσει θα μιλήσουμε ξανά. Χαιρετισμούς, Απόστολος Ν Πανταζής Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΟΥΛΑ  ΒΑΣΙΛΗ Αποστόλη Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά, Υγεία κα

ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ

Επιστράφηκε   με παρατηρήσεις στο Δήμο Ξηρομέρου το σχέδιο προυπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024 από το Παρατηρητηριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ με το  Αρ. Πρωτ.: 513/13-05-2024 έγγραφο του  Το παρατηρητήριο λαμβάνοντάς υπόψιν τα άρθρα 4 του ν.4111/2013 (Α’ 18) και 77 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) και 27 και 64 του ν.4270/2014 (Α΄ 143) όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, σε συνδυασμό και με την 63726/28.07.2023 (Β΄4795) κοινή απόφαση των Αν. Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών “Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2024 - τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 7028/2004 (Β’ 253) απόφασης” το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ αξιολογεί και παράσχει γνώμη επί του  σχεδίου του προϋπολογισμού του φορέα ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ που υποβλήθηκε στις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να επέλθουν οι  αναγκαίες προσαρμογές σε ορισμένες εγγραφές του σχεδίου από τη Δημοτική Επιτροπή, Συγκεκριμένα   το Παρατηρητήριο έχει τη γνώμη ότι το σχέδι

Ξηρόμερο: Χτύπησε τον εν διαστάσει σύζυγό της με κοντάρι ηλεκτρικήςσκούπας στο κεφάλι

  Για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας κατηγορείται μία γυναίκα σε περιοχή του Ξηρομέρου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της κατόπιν καταγγελίας που υπέβαλε ο εν διαστάσει σύζυγός της, αναφέροντας ότι τον χτύπησε στο κεφάλι με το κοντάρι ηλεκτρικής σκούπας.  Μάλιστα, κατήγγειλε ότι τον εξύβρισε και τον απείλησε λεκτικά για την ζωή του, κρατώντας μαχαίρι. Η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγελλέα.

Προχωρά ο δρόμος που φέρνει πιο κοντά τη Λευκάδα -Πότε θα ολοκληρωθεί

  Πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του βρίσκεται το μεγάλο έργο της διπλής σύνδεσης της Λευκάδας με τον καινούργιο άξονα Άκτιο-Αμβρακία, που καθιστά σημαντικά ευκολότερες τις μετακινήσεις στο νησί του Ιονίου. Το έργο αφορά στη σύνδεση της Λευκάδας μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων και συγκεκριμένα το τμήμα «Βόνιτσα-Λευκάδα», μήκους περί τα 16 χλμ. και το τμήμα «Άκτιο- Άγιος Νικόλαος» με 5 χλμ. το τελευταίο τμήμα ολοκληρώθηκε στα μέσα Απριλίου 2023, ενώ ακόμα μεγαλύτερη τουριστική και οικονομική ώθηση στην περιοχή αναμένεται να δοθεί με την ολοκλήρωση και του έτερου τμήματος, Βόνιτσα-Λευκάδα, κάτι το οποίο εκτιμάται στο τέλος του τρέχοντος έτους. Στο εν λόγω κομμάτι, προ ολίγων εβδομάδων παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος από το Κάστρο της Αγίας Μαύρας μέχρι τον Άγιο Αντώνιο. Το έργο της διπλής σύνδεσης αναλυτικότερα: Εκτελείται στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αφορά στην οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας. Η υπόψη οδική σύνδεση π