Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέντε πράγματα που το 2024 πρέπει να αφήσεις πίσω στο 2023 για καλύτερη ζωή !

 

Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει προς το τέλος του, όλοι παίρνουμε κάποιες αποφάσεις. Η πιο δημοφιλής απόφαση πιθανόν είναι πως θα κάνουμε δίαιτα/θα χάσουμε τα περιττά κιλά μας. Δίνουμε ελπίδα στον εαυτό μας πως την ερχόμενη χρονιά θα είμαστε πιο πειθαρχημένοι, θα κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές και θα διώξουμε αυτό το βάρος. Χωρίς να δίνουμε σημασία στο τι κρύβεται πίσω από αυτό το βάρος, που δεν είναι μόνο σωματικό αλλά και ψυχολογικό.

Τι είναι αυτό που πραγματικά μας βάρυνε και μας βαραίνει μέχρι και σήμερα; Πόσα ναι που είπαμε και έχουμε καταπιεί χωρίς να βάλουμε τον εαυτό μας ως προτεραιότητα; Πόσα όχι περίμεναν να βγουν από το στόμα μας και ποτέ δε τα ξεστομίσαμε; Χορτάσαμε τον εαυτό μας με ψέματα που από μονοί μας τον ταΐσαμε. Η καλοζωία δεν είναι μόνο τα ΝΑΙ ή τα ΟΧΙ που θα πούμε. Είναι ο ολιστικός τρόπος ζωής, πως φροντίζουμε την ευζωία μας κάθε μέρα, ένα μικρό βήμα τη φορά.

Για αυτό και στο σημερινό άρθρο δε θέλω να σας μιλήσω για όσα θα κάνετε ή θα αποφασίσετε το 2024. Θέλω να σας πάω ένα χρόνο πίσω και να αναλογιστούμε αυτά που πήγανε στραβά. Έτσι θα μάθουμε πως να εξελιχθούμε και πως θα δουλέψουμε καλυτέρα με τα θέλω μας, κατ’ επέκταση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω, λίγες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά και ας μάθουμε από τα λάθη του 2023!

 

  1. Κατάφερες να μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους;

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτη λειτουργία από την ανθρώπινη φύση. Μέχρι και στο ζωικό βασίλειο έχει παρατηρηθεί. Υπάρχουν όμως διαφορετικών ειδών συγκρίσεις. Όταν συγκρίνεις τον εαυτό σου με ένα καλό παράδειγμα, με όσα παρατηρείς να κάνεις κάποιος/α ανιδιοτελώς. Όταν παραδειγματίζεσαι και θέλεις να δοκιμάσεις νέα πράγματα ή πάρεις μια νέα απόφαση ζωης. Να δεις έναν εθελοντή αιμοδότη και να αποφάσεις επιτέλους να γίνεις και εσύ αιμοδότης, προσφέροντας το μεγαλύτερο δώρο ζωής. Να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπο σου σε μια στιγμή ανάγκης, είτε οικονομικά, είτε προσφέροντας το χρόνο σου, την εργασία σου, αυτό που μπορείς.


Όταν συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον/α που έχει καλύτερη δουλειά από σένα, ντύνεται με πιο ακριβά ρούχα, έχει καλύτερο γούστο και απλά ζηλοφθονείς, δεν καταλήγεις πουθενά. Πόσο σε βοήθησε να ζηλεύεις για πράγματα. που δεν έκανες τίποτα για να τα φτάσεις, μέσα στην προηγουμένη χρονιά; Καθόλου. Έχασες χρόνο, ενέργεια και σπατάλησες κομμάτια από την ψυχή σου φθονώντας. Έγινες τοξικός/η προς τον ίδιο σου τον εαυτό. Σταμάτα να συγκρίνεις και παραδειγματίσου, είναι τεράστια η διαφορά. Μάθε από κάποιους που κάνουν κάτι καλυτέρα. Μη μπαίνεις όμως στο φαύλο κύκλο να γίνεις ένας άλλος/η. Γίνε η καλύτερη και ομορφότερη έκδοση του εαυτού σου, τότε μόνο θα λάμψεις και θα ξεχωρίσεις.

  1. Οποιονδήποτε και οτιδήποτε δε σε κάνει χαρούμενο, τους λες αντίο.

Δεν θέλουν όλοι το καλό μας. Όπως και εμείς δε θα έπρεπε να σκάμε να κάνουμε τους σωτήρες για όλους. Μπορείς να βοηθήσεις μόνο αυτόν/η που ζητάει βοήθεια. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που απομυζούν την ενέργεια των άλλων. Ζουν μέσα από αυτή, δεν έχουν ζωή οι ίδιοι τους. Δεν το καταλαβαίνουν τις περισσότερες φορές, είναι μάλιστα οι ίδιοι που θα γυρίσουν να πουν στους άλλους πως το κάνουν. Άνθρωποι που ζουν μέσα από τις ζωές των άλλων και φοβούνται να αντιμετωπίσουν τη δική τους. Ενήλικες γαντζωμένοι ο ένας από τον άλλον. Όπως ένα μικρό παιδί έχει αρπάξει το χέρι του γονιού και δε το αφήνει.


Αυτοί οι άνθρωποι δε θα σε κάνουν χαρούμενο γιατί δεν έχουν μάθει να ζουν, δεν έχουν δικές τους στιγμές χαράς. Θα είσαι το δεκανίκι τους οπότε και εσύ με τη σειρά σου απομακρύνσου. Δεν φταίνε απαραίτητα οι ίδιοι, έτσι μεγάλωσαν και δεν αντιμετώπισαν ποτέ τον μεγαλύτερο φόβο τους, δηλαδή τον εαυτό τους. Εσύ να είσαι χαρούμενος/η με τη ζωή που έχεις καταφέρει, να χαρίζεις την ενέργεια σου εκεί που επιλέγεις και όχι εκεί που πρέπει. Μην κολλάς στις κοινωνικές νόρμες της οικογένειας και συγγένειας, της φιλίας και της συντροφιάς. Ζήσε με χαρά με αυτούς που χαίρονται με τη χαρά σου και είναι εκεί όταν τους χρειάζεσαι και όχι μόνο όταν σε χρειάζονται εκείνοι.

 

  1. Μάθε να μην αγχώνεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις.

Αυτό για χρόνια είναι η δική μου προσωπική μάχη, το πως και αν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι που ήδη γεγονός. Έχει συμβεί, έχει περάσει και περνάω από το μυαλό μου δεκάδες σενάρια για το πως διαφορετικά θα μπορούσα να είχα πράξει. Πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν άλλοι να είχαν φερθεί, να είχαν πάρει άλλες αποφάσεις, τις δήθεν σωστές. Και λέω δήθεν γιατί συχνά αυτό που είναι σωστό για εμάς δεν είναι σωστό για όλους. Η κοινή λογική δεν είναι πάντα και τόσο κοινη. Η διαφορετικότητα μας χαρακτηρίζει σαν πλάσματα και όσο να χτυπιόμαστε δε θα γίνουμε ποτέ όλοι ίδιοι, ευτυχώς.

Το πρώτο βήμα είναι η αποδοχή, ότι όντως είμαστε ο καθένας μοναδικός/η. Και ας μας εκνευρίζουν μερικές φορές οι γύρω μας. Δεν μπορείς να τους αλλάξεις, ούτε τα γεγονότα να τα αναπλάσεις. Αυτό που έμαθα είναι πως μπορείς να αλλάξεις τη στάση σου, την αντίδραση σου απέναντι σε αυτά. Να προσπαθήσεις να αντιδράσεις με άλλο τρόπο, ίσως και καθόλου. Να απομακρυνθείς, όταν βλέπεις πως μια κατάσταση δεν είναι για τα δικά σου δεδομένα. Κράτα αποστάσεις, βάλε όρια, προστάτευσε τον εαυτό σου. Σκέψου τι μπορείς να κάνεις διαφορετιό στο μέλλον, μείωσε το αγχος σου, που δεν σου προσφέρει τίποτα καλό και παραγωγικό.

  1. Ότι δε σε εξυπηρετεί το αφήνεις πίσω.

Αν αυτό είναι η τωρινή εργασία σου, η παρούσα σχέση σου, ο φιλικός σου κύκλος, η καταπιεστική οικογένεια σου, τα αφήνεις όλα πίσω. Εύκολο να το λες, δύσκολο στη πράξη, το ξέρω. Πιθανόν αυτές οι αλλαγές να πρέπει να γίνουν μεθοδευμένα και σε βάθος χρόνου. Ξεκίνα όμως να τις οργανώνεις, πρώτα στο μυαλό σου και μετά να βάλεις το σχέδιο σε εφαρμογή. Ψάξε για μια νέα δουλειά, αναζήτησε τη με βάση τις δίκες σου ανάγκες και προτεραιότητες. Διάλεξε το καλύτερο δυνατόν και φύγε από εκεί που κάθε οκτάωρο είναι βασανιστικό.

Η ρομαντική σχέση ή ο γάμος σου, αν πιστεύεις πως είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να κλείσει, εσύ κρατάς το βιβλίο. Κλείσε το, προσεκτικά ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στη μέση. Χωρίς όμως φασαρίες, χωρίς υπερβολές και δράματα. Δεν είναι όλες οι σχέσεις για πάντα και δεν είναι κακό να χωρίσεις ακόμα και μετα από πολλά χρόνια γάμου. Παρέες που δεν εξελίχθηκαν ή δε σε σέβονται, τους εξηγείς πως νιώθεις και αν δεν αλλάζει κάτι, αποχωρείς πρώτος/η. Την οικογένεια μας εμείς τη δημιουργούμε και αν υπάρχουν συγγενείς που εκμεταλλεύονται τη σχέση αυτή, το οφείλεις στον εαυτό σου να το σταματήσεις. Βάλε τα όρια σου, δεν είναι εγωιστικό, είναι σωτήριο.

 

  1. Ανησυχείς ακόμα για το τι θα πει ο κόσμος;

Πόσες γενιές ανθρώπων αποδεκατίστηκαν υπό το βάρος του τι θα πει ο κόσμος. Γάμοι που δεν διαλυθήκαν για τα μάτια του κόσμου και κατέληξαν συχνά σε γυναικοκτονίες. Καταπιεσμένα παιδιά να κάνουν αυτό που ήθελαν οι αυταρχικοί γονείς τους, μη τους ντροπιάσουν στην κοινωνία. Σε μια κοινωνία που καθημερινά κάνει χειρότερα από όσα αυτοί που φοβούνται μη τους βγει το όνομα. Τι ρούχα θα βάλω, πως θα κυκλοφορήσω, μη με δει κάνα μάτι, τι θα πει η γειτονιά. Κατάλοιπα μιας φτωχής εποχής που μην έχοντας τηλεόραση και ιντερνέτ να κουτσομπολέψουν, έβγαζαν τη μιζέρια τους στους γείτονες. Σας έχω νέα, αυτή η κοινωνία είμαστε όλοι εμείς και ευτυχώς δεν υπάρχει πλέον.

Ναι, μπορεί να έχουν ξεμείνει κάτι νοικοκυραίοι εδώ και εκεί, όμως πλέον μπορείς να κάνεις τη ζωή σου και να μη σε νοιάζει. Αν είσαι χωρισμένος με ένα παιδί, χήρα με τρία παιδιά και εγγόνι, ατομο με μια ή περισσότερες αναπηρίες. Αν είσαι κοντός, χοντρή, με κάτασπρο ή κατάμαυρο δέρμα, με αόρατη αναπηρία, με γυαλιά, είσαι ομοφυλόφιλος/η, είσαι αυτό που γεννήθηκες και έφτιαξες με κόπο και προσπάθεια. Μην αφήνεις τους άλλους να σου επιβάλλουν το πως θα ζεις, με ποιους θα κυκλοφορείς, θα ερωτεύεσαι, θα περνάς τις ημέρες και τις νύχτες μαζί ή μονός/η. Άσε τους να λένε, θα το κάνουν ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να το αλλάξεις.

Δεν είναι η νέα χρονιά που πρέπει να είναι καλύτερη αλλά εσύ.

Μην ανησυχείς για όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν

Σπανίως μπορούμε να αλλάξουμε τα γεγονότα. Και όταν μπορούμε να το κάνουμε, πάντα θα υπάρχουν τα σημάδια από τις προηγούμενες πράξεις μας. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αυτό θέλω να καταλάβεις σήμερα και να σταματήσεις να τιμωρείς τον εαυτό σου για μια ακόμα χρονιά. Το πως έκανες τους άλλους να νιώσουν ή σε έκαναν εκείνοι να νιώσεις δεν αλλάζει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις εσύ, να δείξεις πως μπορείς και καλύτερα, με τις πράξεις σου και όχι μόνο με λόγια. Ότι γκρεμίστηκε πέρσι, ας το ξαναχτίσεις από την αρχή.

Το γυαλί όταν σπάσει δεν ξανακολλάει λένε. Σύμφωνοι, μπορείς όμως να το λιώσεις και να φτιάξεις κάτι καινούργιο. Είσαι πρόθυμος να περάσεις από φωτιά και νερό, ώστε να διορθώσεις λάθη και να δημιουργήσεις έναν καλύτερο εαυτό; Τότε θα μπορείς να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για τη νέα και κάθε νέα χρόνια, που όντως θα τις τηρήσεις. Να σας πω και κάτι τελευταίο: μη παίρνεται και τόσο σοβαρά τη ζωή, μόνο μια την έχουμε. Όσο δεν πληγώνεις τους άλλους, κάνε αυτό που θέλει η ψυχούλα σου και ζήσε μοναδικά. Καλή χρονιά να έχετε αγαπητοί μου αναγνώστες.

 

Σύνταξη και επιμέλεια κειμένου: Βογιατζής Ηλίας

Email επικοινωνίας: iliasvogiatzis@gmail.com

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο στολισμός των Επιταφίων στα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου

Πλήθος πιστών συρρέει από το πρωί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα κορύφωσης του Θείου Δράματος στου Ιερούς ναούς της χώρας, ώστε να ασπαστεί τους Επιτάφιους που έχουν στολιστεί με τα ομορφότερα λουλούδια της Άνοιξης. Κάποιοι από αυτούς είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα... Δείτε φωτογραφίες από Επιτάφιους ενοριών του Δήμου ΞΗΡΟΜΈΡΟΥ  

Μοναδική η ''Νύχτα ευχών'' στον Αστακό, με τα δεκάδες ιπτάμενα φαναράκια να μεταφέρουν νοητά τις ευχές των μικρών παιδιών (φωτογραφίες και video)

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από τον Δεκέμβριο του 2022, δύο φορές μέσα σε κάθε χρονιά, σε κάθε αλλαγή του  χρόνου και τη Δευτέρα του Πάσχα, η πολύ ωραία ιδέα της διοργάνωσης νύχτας ευχών στη πλάζ του Αστακού, με διοργανωτές τη Κοινότητα Αστακού και το Δήμο Ξηρομέρου, έγινε θεσμός με μεγάλη συμμετοχή κυρίως μικρών παιδιών, που είναι οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, αφήνοντας δεκάδες φαναράκια στον ουρανό του Αστακού μαζί με τις ευχές τους. Έτσι και φέτος Δευτέρα 6 Μαίου 2024 στις 09:30 μ.μ. στην πλαζ του Αστακού, σε μία νύχτα με υπέροχο καιρό και την θάλασσα ήρεμη και μαγευτική, δεκάδες πολύχρωμα φαναράκια αφέθηκαν στον ουρανό, δίνοντας μία μαγική εικόνα και συναισθήματα χαράς στις καρδιές των μικρών παιδιών. Σύνδεσμος video: https://youtu.be/aB_2Np-q1u4 Ευχαριστούμε τον Ζώη Κωνσταντόπουλο για τις λήψεις με drone. ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ  

Λεπενού: Αυτοκτόνησε 23χρονος - Εντοπίστηκε κρεμασμένος

  23χρονος στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στη Λεπενού έδωσε τέλος στη ζωή του.  Το νεαρό τον αναζητούσαν οι οικείοι του ενώ είχαν ειδοποιήσει και τις αστυνομικές αρχές Σήμερα τα ξημερώματα εντόπισαν το άψυχο σώμα του στην περιοχή του Πεταλά στη Λεπενού, όπου ο νεαρός είχε κρεμαστεί Στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ εκεί βρίσκεται και η αστυνομία. agrinionet.gr

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη τού πολιούχου Αγίου Γεωργίου τού Τροπαιοφόρου.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ   Με λαμπρότητα και μέσα στο αναστάσιμο κλίμα των ημερών, εόρτασε σήμερα η ενορία μας την μνήμη τού πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου τού Τροπαιοφόρου. Την ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας μας ιερομ. π. Μιχαήλ Βραχάς και προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος τού Αγίου πέριξ του Ναού μας.    Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους.  

Γιόρτασε το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Πόρτας Μπαμπίνης

Γιόρτασε το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Πόρτας Μπαμπίνης Πηγή:  https://mpampiini.blogspot.com Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πολλών Μπαμπινιωτών και πιστών από τα χωριά του Ξηρομέρου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον π. Δημήτριο Τέγα στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Πόρτας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρόσφερε γλυκίσματα στους προσκυνητές. Δείτε φωτογραφίες  

Προγραμματισμένες εργασίες για την αυριανή εορτή στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου της Τ Κ Μαχαιράς.

 Προγραμματισμένες εργασίες για την αυριανή εορτή στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου της Τ Κ Μαχαιράς.          Σε ανάρτηση  του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαχαιράς Ξηρο μέρου   Giorgos Barbarousis    αναφέρει : Κάθε χρόνο έτσι και φέτος γυναίκες του χωριού ανηφόρησαν για τον Άγιο Χριστόφορο όπου κάναν εθελοντικές εργασίες καθαρισμού, ευπρεπισμού ενόψει της αυριανής εορτής του .     Σήμερα το πρωί συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.  Χρόνη Γιάννη έκανε εργασίες καθαρισμού,κοπής χόρτων και κλαδιών μέσα και έξω από το κοιμητήριο.  Ασπρίσαμε μάντρες , κόψαμε κλαδιά και χόρτα στο δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Χριστόφορο. Η αγαστή συνεργασία Δήμου/Κοινότητας αλλά και Εθελοντών φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Αύριο το πρωί 7 με  9 θα τελεστεί θεία λειτουργία στο Ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου.       Βοήθειά μας ο Άγιος.

Λευκάδα: Βγήκαν μαχαίρια μετά από καυγά - Βαρύς τραυματισμός 23χρονου

  Ένας 23χρονος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος σε νοσηλευτική μονάδα της Πάτρας καθώς φέρεται να δέχθηκε μαχαιριές στη διάρκεια καυγά έξω από το Πνευματικό Κέντρο, στη Λευκάδα. Σύμφωνα με το ilefkada.gr ,  λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο νεαροί 22 και 23 ετών έβγαλαν μαχαίρια μετά από διένεξη που προηγήθηκε.  Οι λόγοι της αιματηρής συμπλοκής φαίνεται ότι έχουν έρθει σε γνώση της Αστυνομίας Φωτογραφία αρχείου

Τραγικός θάνατος για αγρότη στον Γαλατά Ναυπακτίας

  Όπως μεταδίδει το nafpaktianews , ο άτυχος άνδρας πραγματοποιούσε αγροτικές εργασίες και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής, τον καταπλάκωσε η ρυμούλκα από το τρακτέρ του βρίσκοντας έτσι τον τραγικό θάνατo . Σ οκαρισμένη η τοπική κοινωνία από την είδηση του θανάτου του

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ: Πρόσκληση για μία γιορτή αγάπης, ζεστασιάς και ευχών στη πλαζ του Αστακού...

Πρόσκληση για μία γιορτή αγάπης, ζεστασιάς και ευχών στη πλαζ του Αστακού. Ημερομηνία 2-5-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινότητα Αστακού, σας προσκαλούν να παραβρεθεί τε τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου και ώρα 09:30 μ.μ. στην πλάζ του Αστακού, σε μία αναστάσιμη γιορτή, γεμάτη φως και ευχές. Δεκάδες φαναράκια θα ανάψουν και θα αφεθούν στον ουρανό του Αστακού, συνοδεία των καλύτερων ευχών μας. Η Κοινότητα Αστακού σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ

Ολοκληρώθηκε ο επιτόπιος διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Ξηρομέρου για τα πεπραγμένα της Διοίκησης Ε.Γαλουνη

Ολοκληρώθηκε ο  έλεγχος για τα οικονομικά πεπραγμένα της θητείας 2015-2018 του κ. Ε.Γαλούνη και της διοίκησης ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η διοίκηση Τριανταφυλλάκη,  μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Νοέμβριο του 2019 συνέταξε φάκελο με στοιχεία που έκρινε ότι  χρήζουν διερεύνησης και τα απέστειλε  στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.   Στις 1 Απριλίου 2024, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 303, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ  η   ''Σύσταση και συγκρότηση ελεγκτικής ομάδας για τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου για τα οικονομικά έτη 2015 έως 2018 στον φορέα με την επωνυμία «Δήμος Ξηρομέρου»''.   Έργο της ελεγκτικής ομάδας ήταν η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για τα οικονομικά έτη 2015 έως και 2018, αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα στοιχεία από το ΕΜΠ 16/15.11.2019, εμπιστευτικό έγγραφο του Δημάρχου  Ξηρομέρου.   Η ελεγκτική   ομάδα πραγματοποίησε