Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαν σήμερα 3 Μαΐου: έφυγε ο μεγαλύτερος έλληνας κωμικός..

 

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν πιθανώς ο μεγαλύτερος έλληνας κωμικός του ελληνικού σινεμά. Αγαπήθηκε όσο λίγοι ηθοποιοί από τον λαό και αυτό δεν ήταν μόνο για το γέλιο που χάρισε με τους ρόλους του αλλά και για την καλοσύνη, την απλότητα και την ταπεινότητά του ως άνθρωπος.

Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο το 1927, με καταγωγή από την Αμοργό, από την πλευρά της μητέρας του Ευδοκίας. Ο πατέρας του, Βασίλης Βέγγος, δούλευε ως τεχνίτης σε μια επιχείρηση ηλεκτρισμού και συνεργάστηκε με ομάδα του ΕΛΑΣ προκειμένου να αποτρέψει ανατίναξή της από τους Γερμανούς. Η ανταμοιβή του ήταν να απολυθεί μετά την κατοχή, εξαιτίας των αριστερών φρονημάτων του.

Ο Θανάσης Βέγγος Δούλεψε σκληρά για να επιβιώσει και είχε δύσκολη ζωή. «Μακελεμένος λειτουργούσα. Βολεμένος ποτέ», έχει πει στο παρελθόν.

Υπηρέτησε στη Μακρόνησο, όπου γνώρισε στο πετσί του τον εξευτελισμό, τα βασανιστήρια, το μίσος, αλλά και την αλληλεγγύη, τη φιλία (εκ των οποίων μία, καθοριστική, με τον Νίκο Κούνδουρο) και τη θυσία για ιδανικά.

Το ταλέντο, το μοναδικό ύφος και οι αυτοσχεδιασμοί του ήταν αυτά που τον βοήθησαν να κερδίσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού με εξετάσεις σε ειδική επιτροπή και χωρίς να έχει αποφοιτήσει από κάποια σχολή.

Ταυτίστηκε με τον αεικίνητο άνθρωπο και μέχρι σήμερα έχει μείνει να λέμε «τρέχω σαν Βέγγος».

Το καθάριο βλέμμα του, η σεμνή ζωή του αλλά και η υστεροφημία του, είναι λίγα από όσα αποδεικνύουν τη μοναδικότητα και το ποιόν του Θανάση Βέγγου. Ας δούμε ορισμένα από όσα έχουν πει άτομα που συνεργάστηκαν μαζί του:

 

«Ήταν η αθωότητα προσωποποιημένη. Δεν πήρε ποτέ χαμπάρι πως τον αγαπούσε όλη η Ελλάδα. Η φύση του δεν του επέτρεψε να ενσωματώσει αυτή τη δόξα. Δεν είχε παράπονα γιατί και όσους επάινους άκουσε πίστευε πως δεν τους δικαιούταν, πως ήταν για άλλον» – Νίκος Κούνδουρος

«Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν πραγματικά φωτεινός, αν και έκανε ένα επάγγελμα που ήταν κατεξοχήν ανταγωνιστικό. Κατάφερε να διεκδικεί την προσωπική του σεμνότητα, λέγοντας τα λιγότερα πράγματα και κάνοντας τα περισσότερα στη δουλειά του. Ο Θανάσης ήταν αυτό που δεν χαρακτηρίζει τους υπόλοιπους ανθρώπους της χώρας μας» – Δημήτρης Πιατάς

«Ο Βέγγος είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου. Δεκαέξι χρόνια περπατήσαμε χέρι χέρι μαζί. Δεκατέσσερις ταινίες δικές του και δικές μου. Είμαι συγκλονισμένος». – Ντίνος Κατσουρίδης

«Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, συντηρητικός και οικογενειάρχης» -Άννα Φόνσου

«Ήταν χαρά θεού, άξιζε μόνο να τον χαζεύεις. Όχι να μιλάς μαζί του αλλά να τον βλέπεις να κινείται». – Βάσια Τριφύλλη

 Ο Νίκος Κούνδουρος και ο Θανάσης Βέγγος σε εκδήλωση για τον δεύτερο από τον Δήμο Πειραιά, το 2008

«Γενναιόδωρος άνθρωπος που αυτό πρέσβευε μέσα από τις ταινίες και τον ρόλο που επέλεγε. Είναι τόσο συγκινητικό το αληθινό, που όταν το συναντάς λες “υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον κόσμο”». – Κατερίνα Παπουτσάκη

 Για την μανία του με την καθαριότητα:

«Το λιγότερο που φοβήθηκε ήταν η Μακρόνησος. Πιο πολύ φοβόταν τη σκόνη, όχι τα μικρόβια. Μανιώδης με την καθαριότητα, δεν είχαμε νερό να πιούμε κι αυτός κοίταζε πώς να ξεσκονίσει και να γυρίσει τις τσέπες του ανάποδα μην έχουν μέσα χνούδι. Εννοείται τσέπες αμεταχείριστες, παρθένες, γιατί δεν είχαμε δα να βάλουμε κάτι μέσα». – Τάσος Ζωγράφος

 «Όταν ήρθε ο Θανάσης Βέγγος στο στούντιο (να ηχογραφήσει ένα ραπ τραγούδι του Φοίβου), βάλαμε το τραγούδι να παίζει. Ο Βέγγος είχε μια σχεδόν πανικόβλητη έκφραση στο πρόσωπό του, κοίταζε δεξιά κι αριστερά σαν χαμένος. Αισθάνθηκα φρικτά. Το ψέμα της παιδικής μου ηλικίας, μάλλον ήταν γραφτό να παραμείνει ψέμα. Σηκώθηκα αποφασιστικά και του είπα: “Κύριε Βέγγο, αν δεν σας αρέσει το τραγούδι, στʼ αλήθεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεστε υποχρεωμένος να το πείτε”. Με κοίταξε σαν να τον ξυπνούσα από όνειρο και είπε “Όχι, δεν φταίει το τραγούδι. Το στούντιο θέλει σφουγγάρισμα!” Μας ζήτησε, λοιπόν, σφουγγαρίστρα και κουβά και αφού έκανε τον θάλαμο λαμπίκο, μπήκε και το τραγούδησε με την πρώτη». – Φοίβος Δεληβοριάς

Όσα έγιναν σαν σήμερα, 3 Μαΐου, στην Ελλάδα και τον κόσμο

Σαν σήμερα στις 3 Μαΐου του 1837 ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που αποτελεί και την πρώτη ανώτατη σχολή σ’ όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Σαν σήμερα 3 Μαΐου το 1808 ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος, Φρανσίσκο Γκόγια, ζωγραφίζει τον περίφημο πίνακά του «Οι Εκτελέσεις της 3ης Μαΐου», το 1887 γεννήθηκε η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός, Μαρίκα Κοτοπούλη και το 1968 εκτεταμένες συμπλοκές φοιτητών και αστυνομίας ξεσπούν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, στο Παρίσι. Το 2011 πεθαίνει ο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος

1469 Γεννήθηκε ο πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία, Νικολό Μακιαβέλι.

1481 Πέθανε ο Οθωμανός σουλτάνος, Μωάμεθ Β’, ο Πορθητής της Κωνσταντινούπολης το 1453

1803 Οι ΗΠΑ αγοράζουν την περιοχή της Λουιζιάνα από τη Γαλλία (15 εκ δολάρια - σημερινά 230 εκ - για μια έκταση 2,14 εκ. τετρ. χλμ.). Η έκταση αυτή αποτελεί 15 σημερινές πολιτείες των ΗΠΑ.

1808 Ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος, Φρανσίσκο Γκόγια, ζωγραφίζει τον περίφημο πίνακά του «Οι Εκτελέσεις της 3ης Μαΐου», όπου απεικονίζει τις βαναυσότητες που διέπραξαν τα στρατεύματα του Ναπολέοντα και αναδεικνύει την ηρωική αντίσταση του λαού.

1810 Ο 22χρονος Λόρδος Βύρωνας διασχίζει κολυμπώντας τον Ελλήσποντο σε 1 ώρα και 10 λεπτά.

1837 Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ’ όλη την ανατολική Μεσόγειο.

1887 Γεννήθηκε η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός, Μαρίκα Κοτοπούλη

1890 Πεθαίνει στις φυλακές της Χαλκίδας ο βουλευτής, πρώην αντεισαγγελέας εφετών, Ρόκκος Χοϊδάς, ο οποίος είχε αρνηθεί να υποβάλει αίτηση χάριτος μετά από την καταδίκη του σε τριετή φυλάκιση για άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα «Ραμπαγάς» και θεωρήθηκε προσβλητικό για τη βασιλική οικογένεια. Διακήρυττε ότι η εθνική κυριαρχία και ο νόμος είναι πάνω από τον βασιλιά. Ο Χοϊδάς είχε στηρίξει οργανώσεις όπως ο «Δημοκρατικός Σύλλογος» Πατρών και ο «Σοσιαλιστικός Σύνδεσμος» του Σταύρου Καλλέργη.

1919 Ξεκινά ο τρίτος κατά σειρά πόλεμος μεταξύ Αφγανών και Βρετανών, που λήγει στις 8 Αυγούστου του ίδιου έτους με νίκη των Βρετανών.

1931 Μαζικό αγροτικό συλλαλητήριο στα Γρεβενά, με κύρια συνθήματα «Πεινάμε», «Θέλουμε ψωμί», «Μας πεθάνατε στους φόρους», κ.α. Τμήματα της έφιππης χωροφυλακής επιτίθενται και ξυλοκοπούν άγρια πολλούς διαδηλωτές.

1932 Ο διαβόητος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, η έφεση του οποίου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απορρίφθηκε, οδηγείται στις φυλακές της Ατλάντας.

1934 Γεννήθηκε  ο Ελληνογάλλος τραγουδοποιός, Ζορζ Μουστακί.

1937 Η Μάργκαρετ Μίτσελ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το έργο της «Όσα Παίρνει ο Άνεμος».

1941 Οι Βούλγαροι συστήνουν τη «Διοίκηση του Αιγαίου» στα κατακτηθέντα ελληνικά εδάφη, με πρωτεύουσα την Ξάνθη.

1947 Η Ιαπωνία συντάσσει νέο Σύνταγμα, το οποίο επιτρέπει στις γυναίκες να ψηφίσουν για πρώτη φορά.

1968 Εκτεταμένες συμπλοκές φοιτητών και αστυνομίας ξεσπούν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, στο Παρίσι. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση της εξέγερσης, που θα μείνει στην ιστορία ως “Γαλλικός Μάης”. Η πάλη θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και θα αποτελέσει πολιτικό και ιδεολογικό ορόσημο για τις μεταπολεμικές γενιές.

1977 Με ομόφωνη απόφασή της, η κυπριακή Βουλή ζητάει το άνοιγμα του φακέλου της προδοσίας της Κύπρου. Το αίτημα υποστηρίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, προσκρούει όμως στην άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ.

1982 Πεθαίνει ο Ευάγγελος Παπανούτσος, ιδεαλιστής φιλόσοφος και μεταρρυθμιστής της ελληνικής εκπαίδευσης.

1982 Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοινώνει ότι δεν αποδέχεται τη νέα συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας, που υπερψηφίστηκε από 130 χώρες

1984 Ο Έλληνας συνθέτης Ιάννης Ξενάκης γίνεται μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών στην έδρα της σύνθεσης.

1996 Πεθαίνει ο διακεκριμένος Έλληνας κιθαρίστας Δημήτρης Φάμπας.

2009  Ο Παναθηναϊκός νικά στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα του μπάσκετ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82–78 στο O2 World Arena στο Βερολίνο και στέφεται για πέμπτη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης.

2011 Πέθανε ο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στο Ξηρόμερο ,ο ξαφνικός θάνατος του Βασίλη Σόμπολου

Βαρύ πένθος σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου   η είδηση του  ξαφνικού  θανάτου του 38χρονου Βασίλη Σόμπολου από το Καραϊσκάκη  .  Η κηδεία του Βασίλη θα γίνει αύριο Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 5:οο μ μ στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Καραϊσκάκης Η ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του .  

πρόσβαση στη παραλία Αγριλιά του Δήμου Ξηρομέρου

πρόσβαση στη παραλία Αγριλιά του Δήμου Ξηρομέρου  Με αφορμή  σχόλιο αναγνώστη : "Μαθαίνουμε μετά λύπης, πως φέτος το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες του χώρου που εκμεταλεύονταν τον παρακείμενο χώρο από την δημοφιλή παραλία Αγριλιά, δε θα τον λειτουργήσουν όπως τόσα χρόνια. Φυσικό επόμενο η πρόσβαση από τον χώρο που γινόταν τόσα χρόνια, να μην είναι εφικτή." Ερωτάται ο Δήμος Ξηρομέρου : αν θα μεριμνήσει ώστε να υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και ασφαλή πρόσβαση στην δημόσια παραλία;

Αγριλιά : «Τέλος εποχής» για τον «θρυλικό» τόπο διακοπών – συγκινητικά σχόλια στο facebook

Οι ιδιοκτήτες-διαχειριστές του χώρου ανακοίνωσαν της διακοπή λειτουργίας του από τη φετινή σεζόν  Λύπη αλλά και νοσταλγία έχει προκαλέσει η είδηση πως μετά απο πολλά χρόνια, ένας χώρος διακοπών ταυτισμένος κατά κύριο λόγο με τους Αγρινιώτες, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Πρόκειται για το κάμπινγκ – ενοικιαζόμενα αλλά και χώρο εστίασης που λειτουργούσαν επί δεκαετίες, δίπλα απο την παραλία της Αγριλιάς στον Αστακό. Για πολλά χρόνια αποτέλεσε τον τόπο καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς και απόδρασης για εκατοντάδες κατοίκους του Αγρινίου, που για εκείνους ήταν ένα ιδανικό μέρος για πολυήμερες, οικογενειακές και οικονομικές διακοπές. Δεν ήταν όμως λίγοι και οι εκδρομείς απο άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, που είχαν γοητευτεί από τις ομορφιές της περιοχής. Όπως ήταν φυσιολογικό, η είδηση πως το «κτήμα Αγριλιά» φέτος δεν θα λειτουργήσει, προκάλεσε πλήθος σχολίων απ’όσους προγραμμάτιζαν για φέτος ή είχαν κάνει τα προηγούμενα καλοκαίρια τις διακοπές τους εκεί… Για έναν από τους πλέον

57χρονος βρέθηκε κρεμασμένος

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Καινουργίου στο άκουσμα της είδησης της αυτοκτονίας όπως όλα δείχνουν ενός άνδρα ηλικίας 57 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας εντοπίστηκε κρεμασμένος σε βοηθητικό χώρο της οικίας του από συγγενικό πρόσωπο, χωρίς τις αισθήσεις του. Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια ήταν νεκρός. kainourgiopress.gr  

Αστακός: Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο και επιπλωμένο ισόγειο διαμέρισμα

  Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο και επιπλωμένο ισόγειο διαμέρισμα (70τ.μ.) στη θέση Χοβολιό Αστακού (100μ. από την παραλία Γούλια) για την καλοκαιρινή περίοδο. Πληροφορίες: Σπύρος Αναστόπουλος Τηλ. 6972666179

Βασίλης Σούλας: Τα δεδομένα και η επώνυμη γνώμη μας για την υπόθεση δημοτικά τέλη Δήμου Ξηρομέρου.

Βασίλης Σούλας: Τα δεδομένα και η επώνυμη γνώμη μας για την υπόθεση δημοτικά τέλη Δήμου Ξηρομέρου. *Του Βασίλη Σούλα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου της Παρασκευής 12 Απριλίου, εκτός από την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος, του μεγαλύτερου στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου, με νέα και συνεχιζόμενα έργα και μελέτες, ύψους 24.540.284,81 €, που δείχνει ότι η παρούσα δημοτική αρχή διαθέτει όραμα για τον τόπο και δίνει αναπτυξιακή προοπτική, είχαμε και την σημαντική αύξηση του τέλους ύδρευσης και του τέλους φωτισμού και καθαριότητας.   Καταρχήν, για την βάση της συζήτησης, νομίζουμε ότι δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να είναι ευχαριστημένος με την οποιαδήποτε αύξηση των δημοτικών τελών και με την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των δημοτών, που αθροιστικά με όλες τις μεγάλες αυξήσεις αγαθών και υπηρεσιών των τελευταίων δύο χρόνων, δυσκολεύει τις ζωές όλων μας. Είναι σίγουρα μία αρνητική εξέλιξη, που προσωπικά μας στενοχώρησε πάρα πολύ.   Τους περισσότερους πολίτες δεν

ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ

Επιστράφηκε   με παρατηρήσεις στο Δήμο Ξηρομέρου το σχέδιο προυπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024 από το Παρατηρητηριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ με το  Αρ. Πρωτ.: 513/13-05-2024 έγγραφο του  Το παρατηρητήριο λαμβάνοντάς υπόψιν τα άρθρα 4 του ν.4111/2013 (Α’ 18) και 77 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) και 27 και 64 του ν.4270/2014 (Α΄ 143) όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, σε συνδυασμό και με την 63726/28.07.2023 (Β΄4795) κοινή απόφαση των Αν. Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών “Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2024 - τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 7028/2004 (Β’ 253) απόφασης” το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ αξιολογεί και παράσχει γνώμη επί του  σχεδίου του προϋπολογισμού του φορέα ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ που υποβλήθηκε στις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να επέλθουν οι  αναγκαίες προσαρμογές σε ορισμένες εγγραφές του σχεδίου από τη Δημοτική Επιτροπή, Συγκεκριμένα   το Παρατηρητήριο έχει τη γνώμη ότι το σχέδι

Τα έργα σε Βόνιτσα, Πάλαιρο, Αστακό που μετατρέπουν σε πόλο έλξης την Αιτωλοακαρνανία

  Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο νομός της Αιτωλοακαρνανίας, με περιοχές όπως η Πάλαιρος, η Βόνιτσα αλλά και ο Αστακός να είναι εξαιρετικά ανερχόμενες τόσο για ξένους όσο και για Έλληνες επενδυτές. Αυτό οφείλεται ότι έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα χρόνια σημαντικά έργα υποδομής, στα σκαριά βρίσκονται «πεντάστερα» τουριστικά projects, ενώ στο άμεσο μέλλον οι εν λόγω περιοχές θα διαθέτουν υψηλού επιπέδου μαρίνες. Στο πλαίσιο αυτό έντονη είναι η ανάπτυξη που υπάρχει στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και συγκεκριμένα στα παραλιακά του μέρη. Πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία γίνονται δημόσια και δημοτικά έργα. Ένα από τα έργα που ξεχωρίζουν, αλλά βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο κατασκευής, καθώς τέλη Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές, είναι το καταφύγιο τουριστικών σκαφών που θα συμβάλει στην ενίσχυση του θαλασσίου τουρισμού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρει

Ξηρόμερο: Χτύπησε τον εν διαστάσει σύζυγό της με κοντάρι ηλεκτρικήςσκούπας στο κεφάλι

  Για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας κατηγορείται μία γυναίκα σε περιοχή του Ξηρομέρου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της κατόπιν καταγγελίας που υπέβαλε ο εν διαστάσει σύζυγός της, αναφέροντας ότι τον χτύπησε στο κεφάλι με το κοντάρι ηλεκτρικής σκούπας.  Μάλιστα, κατήγγειλε ότι τον εξύβρισε και τον απείλησε λεκτικά για την ζωή του, κρατώντας μαχαίρι. Η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγελλέα.

Απόστολος Ν Πανταζής: Κύριοι της δημοτικής αρχής, καλές οι προσωπικές σχέσεις με τους εργολάβους, αλλά να προσέχετε τη ζάχαρη...

  Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη! Σε δεκαπέντε ημέρες εισερχόμαστε στον πρώτο θερινό μας μήνα τον Ιούνιο. Δυστυχώς ο Δήμος Ξηρομέρου παραμένει ο μοναδικός δήμος σε όλη την Ελλάδα που δεν έχει ακόμη προϋπολογισμό και λειτουργεί μόνο με αλόγιστες απευθείας αναθέσεις και αυτές με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ημετέρους. Κύριοι της δημοτικής αρχής καλές οι διθυραμβικές σας φανφάρες ,αλλά οι δικαιολογίες στέρεψαν . Είναι η δεύτερη θητεία σας ως κεφαλή του τόπου και εκεί που δίνατε πλασματικές υποσχέσεις προεκλογικά και λέγατε ότι θα διεκπεραιώσετε όλες τις ανάγκες του δήμου στην εντέλεια,φέρνοντας παράλληλα την ανάπτυξη ,περιορίζεστε μόνο στα δικά σας γλέντια και στα φαγοπότια και αφήνετε τον τόπο και τους δημότες του ,να βιώνουν την ανέχεια και την κατάθλιψη απόρροια των πράξεων σας . Επιβάλλατε νέα χαράτσια 67% στα τέλη ύδρευσης και 50% στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας. Εξελιχθήκατε ,δυστυχώς για τον τόπο μας ,από μετρ των απευθείας αναθέσεων ,σε