Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απόστολος Ν. Πανταζής: Ο Δήμος Ξηρομέρου, θέτει σε κυκλοφορία τα δύο (2) ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus, Αλήθειες και ψέματα!!!!!!!!

Απόστολος Ν. Πανταζής: Ο Δήμος Ξηρομέρου, θέτει σε κυκλοφορία τα δύο (2) ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus, Αλήθειες και ψέματα!!!!!!!!

Καλημέρα,

       Ο Δήμος Ξηρομέρου, θέτει σε κυκλοφορία τα δύο (2) ιδιόκτητα λεωφορεία mini bus, τα οποία με την απόφαση 73/31.12.2023 (ΑΔΑ: ΨΙΦΟΟΞ15- ΧΑΘ) του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, κ. Μαντζαρη προμηθεύτηκε. 

Η εκτιμώμενη αξία ήταν 32.240 ευρώ, με ΦΠΑ, και έγινε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Σε δημοσίευση διαβάσαμε ανάρτηση, που επικοινωνιακά διαφημίζει την αγορά του ενός από τα δύο mini bus (εικόνα 1).

εικονα 1

Μάλιστα σε παλαιότερα δημοσιεύματα η αγορά των οχημάτων αυτών είχε χαρακτηριστεί ως Δημοτική συγκοινωνία και ότι ανήκει στο πλαίσιο των προγραμματικών θέσεων της παράταξης του Δημάρχου, παρακάτω θα θέσω τους προβληματισμούς μου κατά πόσο η αγορά ανταποκρίνεται σε δημοτική συγκοινωνία. 
Διαβάστε την προγραμματική θέση σε απόσπασμα (εικόνα 2). 

εικονα 2

 

Περαιτέρω με ένα σύντομο σχόλιό μου να υπενθυμίσω στους δημότες και τους επιχειρηματίες του Δήμου Ξηρομέρου, το 67% αύξηση στα τέλη ύδρευσης και το 50% αύξηση στα τέλη φωτισμού τα οποία υπέρ ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου. Διαβάστε την προγραμματική θέση σε απόσπασμα (εικόνα 3). Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κύριοι.

εικονα 3

 

Συνεχίζοντας με την αγορά των λεωφορείων mini bus η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ενέκρινε τη θέση σε κυκλοφορία των δύο mini bus. Τα έγγραφα αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και περιλαμβάνουν τα στοιχεία για την κυκλοφορία και τις υποχρεώσεις του Δήμου για την κίνηση αυτών τα οποία είναι:

(ΑΔΑ: ΡΩΠΨΟΡ1Φ-Β39), ΟΧΗΜΑ ένα (01), μεταχειρισμένο λεωφορείο με τα παρακάτω αναφερόμενα στοιχεία:

ΕΙΔΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Λεωφορείο μεταφοράς ΑΜΕΑ (21 θέσεων)

ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΑΡ. ΚΥΚΛ. ΑΗΕ5285

ΕΡΓΟΣΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ MERCEDES

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ WDB6683531N082954

ΑΡ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ 90490800078594

ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟΣ 4.249 CC

ΕΙΔΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΗΜΕΡ. 1ΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 23.10.2001

 

(ΑΔΑ: 65ΤΒΟΠ1Φ-ΞΚΣ), ΟΧΗΜΑ δύο (02), μεταχειρισμένο λεωφορείο με τα παρακάτω αναφερόμενα στοιχεία:

ΕΙΔΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Λεωφορείο (20 Θέσεων)

ΕΡΓΟΣΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ MERCEDES-BENZ

ΕΡΓΟΣΤ. ΤΥΠΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 0B311D

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ WDB9036631R936548

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ 611981

ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟΣ 2.148 CC

ΕΙΔΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 2006

 

Εκφράζοντας δημόσια τους προβληματισμούς μου γι αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι της δημοτικής Αρχής Τριανταφυλλάκη σας μεταφέρω τα παρακάτω:

Με την απόφαση 51/2023 της Κ.Ε.ΔΗ.Ξ. (ΑΔΑ: Ψ2Ψ0ΟΞ15-Δ2Λ) αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την απευθείας αγορά από την Επιχείρηση δύο (2) μεταχειρισμένων λεωφορείων MERCEDES, είκοσι (20) θέσεων το καθένα και συγκεκριμένα: το ένα έτους κατασκευής 2006 και με τιμή αγοράς 17.500 ευρώ συν ΦΠΑ και το άλλο έτους κατασκευής 2001 και με τιμή αγοράς 8.500 ευρώ συν ΦΠΑ, για τις μετακινήσεις των παιδιών των ΚΔΑΠ Ξηρομέρου.

2.- Εγκρίνει τις μέχρι τώρα ενέργειες του προέδρου της Επιχείρησης Μάντζαρη Ελευθέριου για την αγορά των άνω λεωφορείων και τον εξουσιοδοτεί να προβεί στις περαιτέρω και όσες ενέργειες απαιτούνται για την πραγματοποίηση της αγοράς τους Και

3.- Εγκρίνει και ψηφίζει τις παραπάνω δαπάνες των 17.500 συν ΦΠΑ και 8.500 ευρώ συν ΦΠΑ.

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, μετά την απόφαση 51/2023 της Κ.Ε.ΔΗ.Ξ., εγκρίνει με την υπ. αριθμ. Πρωτ. 113132/28-12-2023 την προμήθεια δύο (2) μεταχειρισμένων λεωφορείων από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου από το ελεύθερο εμπόριο που θα πληρούν τις κάτωθι προδιαγραφές (ΑΔΑ: 6ΞΩ3ΟΡ1Φ-ΑΥΣ):

ΟΧΗΜΑ 1

ΕΙΔΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 21 ΘΕΣΕΙΣ

ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ 4.249 cc

ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ

Ανάγκες μετακίνησης των παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

 

ΟΧΗΜΑ 2

ΕΙΔΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 20 ΘΕΣΕΙΣ

ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ 2.148 cc

ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ

Ανάγκες μετακίνησης των παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

 

Επιπλέον σύμφωνα με την Κ.Υ.Α.129/2534/2010 - ΦΕΚ 108/Β/4-2-2010 "Καθορισμός δικαιούχων χρήσης και ανώτατου ορίου κυβισμού Κρατικών Αυτοκινήτων και άλλες ρυθμίσεις σχετικές με τα Κρατικά Αυτοκίνητα" το άρθρο 9 σε συνδυασμό με την έγκριση κυκλοφορίας από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, προβλέπονται οι όροι για την κίνηση των συγκεκριμένων οχημάτων.

 

Από πλευράς της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ υπάρχουν τα παρακάτω:

 

Α) Η έγκριση της προμήθειας των δύο (2) μεταχειρισμένων λεωφορείων για την καταργηθείσα Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρο είναι για τις ανάγκες μετακίνησης των παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης(ΑΔΑ: 6ΞΩ3ΟΡ1Φ-ΑΥΣ), αρμοδιότητα που πλέον ασκεί ο Δήμος Ξηρομέρου.

 

Β) Η έγκριση θέσης σε κυκλοφορία του ενός (01) μεταχειρισμένου λεωφορείου (21 θέσεων) του Δήμου Ξηρομέρου(ΑΔΑ: 65ΤΒΟΠ1Φ-ΞΚΣ) προβλέπει ότι το συγκεκριμένο Λεωφορείο(21 θέσεων) είναι αποκλειστικά για τη μεταφορά ΑΜΕΑ. Επίσης η απόφαση η οποία έχει εκδοθεί 27-3-2024 προβλέπει ότι εάν το όχημα δεν τεθεί σε κυκλοφορία εντός τριών μηνών από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης, αυτή παύει να ισχύει.

Σύμφωνα με το Άρθρο 9 της Κ.Υ.Α.129/2534/2010( ΦΕΚ 108/Β) για την κίνηση των οχημάτων προβλέπονται:

Κίνηση αυτοκινήτων.

1. Τα αυτοκίνητα των υπηρεσιών του άρθρου 1 της απόφασης αυτής πρέπει:

α. Να είναι εφοδιασμένα κατά την κυκλοφορία τους με διαταγή πορείας και δελτίο κίνησης.

β. Να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

γ. Να μην κινούνται τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες εκτός αν υφίστανται επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες που επιβάλλουν την εξαίρεσή τους από τον περιορισμό αυτό και πάντοτε με έγκριση της αρμόδιας αρχής.

δ. Να μην κινούνται εκτός των ορίων της διοικητικής περιφέρειας ή της ζώνης ευθύνης στην οποία ασκεί τα καθήκοντά του το εξυπηρετούμενο πρόσωπο ή η υπηρεσία.

ε. Να μην οδηγούνται από άλλον εκτός από τον υπεύθυνο οδηγό ή από αυτόν στον οποίο κατ` εξαίρεση παρασχέθηκε η έγκριση για οδήγηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου (άρθρο 19 παρ.4 του Ν.2503/1997 και άρθρο 1 παρ. 1Α, περίπτ. 15 Ν.2647/1998).

στ. Να μη μεταφέρουν πρόσωπα και πράγματα άσχετα προς την υπηρεσιακή αποστολή ή μέλη οποιωνδήποτε οργανώσεων ή συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα των εξυπηρετουμένων προσώπων ή των ίδιων των οδηγών.

ζ. Να μην κυκλοφορούν κάθε φορά, που λόγω αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή της πρωτεύουσας, ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της ελληνικής επικράτειας επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα στην κίνηση γενικά των οχημάτων.

η. Να μην αντικαθίστανται οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που εξυπηρετούν τα πρόσωπα του άρθρου 2 της παρούσας με πινακίδες του τίτλου της θέσης τους, παρά μόνο σε επίσημες τελετές και δεξιώσεις, εφόσον τα πρόσωπα αυτά το επιθυμούν.

Επίσης η ανωτέρω ΚΥΑ με το άρθρο 13 προβλέπει για τις διαθέσεις τα παρακάτω:

Άρθρο 13

Διάθεση για χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων.

1. Επιτρέπεται η διάθεση για χρήση αυτοκινήτων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα σε άλλες υπηρεσίες ύστερα από αιτιολογημένο αίτημα και σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερόμενων υπηρεσιών προς κάλυψη εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών τους, ως κατωτέρω:

α. Από υπουργείο σε υπουργείο.

β. Από υπουργείο σε περιφέρεια, περιφερειακή υπηρεσία και Ν.Π.Δ.Δ.

γ. Από νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, σε άλλη δημόσια υπηρεσία ή δήμο ή κοινότητα ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου του ίδιου νομού.

δ. Από περιφερειακή υπηρεσία σε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ή δήμο ή κοινότητα του ίδιου νομού.

ε. Από δήμο ή κοινότητα σε άλλο δήμο ή κοινότητα ή στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση του ίδιου νομού.

στ. Από φορείς του ευρύτερου δημόσιου Τομέα (Ν.Π.Ι.Δ.) σε Περιφέρειες, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, δήμο ή κοινότητα.

ζ. Από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) σε Περιφέρειες, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, δήμο ή κοινότητα.

2.Οι κατά την παράγραφο 1 διαθέσεις γίνονται με αποφάσεις:

α. Του διαθέτοντος υπουργού, για τις περιπτώσεις α΄ και β΄.

β. Του διαθέτοντος νομάρχη, για την περίπτωση γ΄.

γ. Του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας, για την περίπτωση δ΄.

δ. Του οικείου δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου για την περίπτωση ε΄.

ε. Του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας για την περίπτωση στ`.

στ. Του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την περίπτωση ζ΄.

3.Στην απόφαση αυτή ορίζονται οι ειδικότεροι όροι της διάθεσης για χρήση, και η χρονική διάρκεια, η οποία για τα επιβατικά αυτοκίνητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα (1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης.

 

Θα περιμένω μία σαφή απάντηση για το ποιά είναι η πρόθεση του Δήμου για την κυκλοφορία αυτών των οχημάτων.

θα ήθελα να γίνει, επίδειξη για το λεωφορείο που έχει δοθεί η έγκριση για τη μεταφορά ΑΜΕΑ, πέραν από τα επικοινωνιακά τρικ, της ειδικής πρόβλεψης για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των ανθρώπων που κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, και εάν στο εσωτερικό τους υπάρχει ειδική θέση για τα καροτσάκια, επίσης εάν υπάρχει επιγονάτηση(στρέψει του οχήματος προς τα πλάγια) ή ράμπα για την εύκολη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Κλείνοντας θα θέσω το ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή η αγορά των δύο μεταχειρισμένων λεωφορείων(2001 και 2006) τα οποία αγοράστηκαν με απευθείας ανάθεση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, είναι ηλεκτρικά, πληρούν την προστασίας του περιβάλλοντος, έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ο εξοπλισμός τους αποτελείται από καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα τεχνολογίας ώστε να προσφέρουν την απαραίτητη οδική ασφάλεια.

Η δημοτική Αρχή θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν ολοκληρωμένες χωρικές ή τοπικές στρατηγικές στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, με την αξιοποίηση εργαλείων που αυτά παρέχουν(ΟΧΕ, ΟΧΕ-ΒΑΑ), γιατί δεν χρησιμοποίησε με οργανωμένο τρόπο τον σχεδιασμό αυτό ώστε να δημιουργήσει μία αστική συγκοινωνία με νέα λεωφορεία.  Εάν τελικά πρόκειται για αστική συγκοινωνία.   

Και ένα ακόμη ερώτημα, πριν μικρό χρονικό διάστημα ο Δήμος Ξηρομέρου προχώρησε στην αύξηση στα τέλη ύδρευσης και στα τέλη φωτισμού με το επιχείρημα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Η μη αναγκαία αγορά με ιδίους πόρους, των λεωφορείων, θα μπορούσε να απορροφήσει το ποσό της αγοράς, για την ελάττωση η μηδενισμό της αύξησης στα τέλη από το δήμο προς τους δημότες-επιχειρηματίες της περιοχής,  ελαφρύνοντας τους.  

 

 Απόστολος Ν Πανταζής

Σχόλια

  1. ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΛΕΩΦΟΕΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ.....

      Διαγραφή
  2. Διαφήμιζαν ότι θα αγοράσουν δύο καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και αντί αυτών αγόρασαν δύο παλιά ντιζελοκίνητα λεωφορεία ηλικίας 23 και 17 ετών; Μπράβο τους και πάλι μπράβο τους και μπράβο στο κο Μάντζαρη για την αγορά των λεωφορείων νέας τεχνολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφήμιζαν ότι θα αγοράσουν δύο καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία

      που είναι αυτή η διαφήμιση???
      στο θολωμένο σου μυαλό.
      ψέμα κακία συκοφαντία
      χαλαρώστε παιδιά
      μη στενοχωριέστε άλλο
      εσείς θα πάρετε το πλατυγιάλι και το παναιτωλικό

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Η ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΝΕWS θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail veloutsaxiromerou@gmail.com προς αποκατάσταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξηρόμερο: 52χρονος αυτοκτόνησε εισπνέοντας υγραέριο

   Ο άνδρας ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας έκανε το απονενοημένο ανοίγοντας την φιάλη υγραερίου σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού με αποτέλεσμα να υποστεί δηλητηρίαση και να χάσει τη ζωή του.  Τον εντόπισαν συγγενείς λίγο αργότερα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όμως ήταν ήδη αργά. Παράλληλα εντοπίστηκε και ιδιόχειρο σημείωμα όπου εξηγούσε τους λόγους της ενέργειάς του αυτής. Και σε αυτό το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Δήμος Ξηρομέρου : Τοποθετήθηκαν οι πρώτες ομπρέλες στις παραλίες του Δήμου, αλλά ...

 Δήμος Ξηρομέρου : Τοποθετήθηκαν οι πρώτες ομπρέλες στις παραλίες,αλλά   ... Ελπίζουμε σύντομα η δημοτική αρχή,    να προχωρήσει   σε ανάλογες κινήσεις και να τοποθετηθούν ομπρέλες, αποδυτήρια και ντουζιέρες και στις   άλλες παραλίες του Δήμου αλλά και οι μηχανισμοί seatrack για την διευκόλυνση της  πρόσβασης των ΑμεΑ  στη  θάλασσα .   Καθώς οι συμπολίτες μας καταφεύγουν στις κοντινές  παραλίες για να πάρουν μερικές στιγμές δροσιάς από το πρώτο κύμα καύσωνα που ήδη διανύουμε για το καλοκαίρι. Κάποιοι μάλιστα επισημαίνουν ότι στις παραλίες του Αστακού όπως Εσχατολάγκαδο ,Γουλιά και Βαρκα έπρεπε ήδη να έχουν τοποθετηθεί ..  Επισημαίνεται ότι η χρήση του ανωτέρω εξοπλισμού, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από τον Δήμο Ξηρομέρου προς όλους τους Δημότες και τους Επισκέπτες του Δήμου μας, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους,   στις παραλίες.

Ένας νεκρός σε μεγάλη φωτιά σε εργοτάξιο στην περιοχή Λεπενού

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε εργοτάξιο όπου παράγεται πίσσα, με πυκνούς καπνούς να είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση   Κινητοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε εργοταξιακό χώρο στην θέση Λαγκάδα Λεπενούς στην Αιτωλοακαρνανία, το πρωί της Τρίτης.  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει ένας νεκρός μετά από έκρηξη σε μηχάνημα.  Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 08:00 σε εργοτάξιο όπου παράγεται πίσσα, με πυκνούς καπνούς να είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση. Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής έχει σπεύσει στο σημείο και επιχειρεί για την κατάσβεση ενώ παράλληλα διεξάγονται έρευνες για το ενδεχόμενο να υπήρχαν άνθρωποι στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Σημειώνεται ότι μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με μ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: κάθε μέρα που περνάει και μια νέα παράνομη χωματερή...

  Πρόκειται για μια νέα χωματερή όπως επισημαίνει στην καταγγελία του στη ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS  αναγνώστης κάτοικος της περιοχής , σημειώνοντας: «κάθε μέρα που περνάει και μια νέα χωματερή, ετούτη είναι στην είσοδο της ΤΚ Σκουρτούς Ξηρομέρου  μήπως πρέπει να παρέμβει άμεσα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για τον καθαρισμό αλλά και την διόρθωση αυτής της άσχημης  εικόνας;». Το φαινόμενο τις ρίψης ογκωδών υλικών, σε σημεία που βολεύουν τον καθένα,  από ασυνείδητους πολίτες,  δεν έχει τελειωμό  Ειδικά στις συνθήκες που διαμορφώνονται, με τις υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες ελλοχεύει σοβαρούς  κινδύνους για πρόκληση πυρκαγιών... Δείτε φωτογραφίες

Δυστύχημα στην Σταμνα: Αύριο Κυριακή 23/6 κηδεύεται ο 22χρονος Ιωάννης Μπούρος

  Στην Σταμνά Αιτωλικού θα κηδευτεί αύριο Κυριακή 23/6 ο 22χρονος Ιωάννης Μπούρος. Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στην Σταμνά που συγκλόνισε την Αιτωλοακαρνανία και το πανελλήνιο. Ο νεαρός ήταν ο συνοδηγός του οχήματος το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο. Απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του οχήματος και εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου είχε διακομισθεί. Η κηδεία του θα τελεστεί τον Ιερό Ναό  Αγ. Τριάδος Λουτρά Σταμνάς Αιτωλικού & ώρα 5.00 μ.μ.

Δημήτρης Χαντάκιας: «Χαρούμενος που είμαι απ’ το Ξηρόμερο – Όνειρό μου να ασχοληθώ με τις ακαδημίες του χωριού μου» (video)

  Ο Αιτωλοακαρνάνας κεντρικός αμυντικός του Πανσερραϊκού,   Δημήτρης Χαντάκιας, μίλησε στην κάμερα του agriniara.gr για τη νέα μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του, αφού όμως προηγήθηκε μία αναδρομή στο ξεκίνημα από τα χωριά του Ξηρομέρου μέχρι τα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού και ότι ακολούθησε. Αναφέρθηκε σε όλη την ποδοσφαιρική του διαδρομή, τα ντέρμπι με τη φανέλα του Παναιτωλικού, την αποχώρηση το καλοκαίρι του 2019 όταν είχε ακόμη συμβόλαιο, την εξαιρετική σχέση που έχει με την εξέδρα, την προσαρμογή του σε Βουλγαρία και Αζερμπαϊτζάν, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να κυνηγήσει το Ευρωπαϊκό όνειρο και άλλα πολλά… Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής που φέτος επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανσερραϊκού, μίλησε για τους ανθρώπους «κλειδιά» στην καριέρα του, ευχαρίστησε μερικούς από αυτούς που τον βοήθησαν, ενώ αποκάλυψε και κάποια από τα μελλοντικά του σχέδια. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του στους δημοσιογράφους Γιάννη Τσιρώνη και Μπάμπη Τσιρώνη: Πηγή: agriniara

Η λεπτή ισορροπία μεταξύ καθήκοντος και λαϊκισμού…

Κατά καιρούς ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης, με διάφορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται, επιχειρεί να ενισχύσει το φιλολαϊκό του προφίλ. Το προφίλ του αιρετού δηλαδή που οχι μονο δίνει λύσεις στα προβλήματα, αλλά και που δεν διστάζει να δράσει σε αντίξοες συνθήκες, όπως να βουτήξει μέσα στα λασπόνερα ή να αρπάξει μια μάνικα και να σβήσει φωτιές Μάχιμος δηλαδή αλλά και… επικοινωνιακός. Καθώς τυγχάνει πάντα δίπλα του να βρίσκεται και κάποιος συνεργάτης του και να τον βιντεοσκοπεί. Και στη συνέχεια να υπάρχει και η σχετική δημοσιοποίηση , όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Βέβαια, ο Αντιπεριφερειάρχης και την προηγούμενη τετραετία με διάφορους τρόπους έδειξε πως βρίσκεται δίπλα σε προέδρους, σε αιτήματα πολιτών, αιρετών κλπ και δεν είναι διόλου τυχαία η σπουδαία εκλογική του επίδοση.  Και πιθανώς να θέλει να ενισχύσει μια εικόνα, που θεωρεί πως «του βγαίνει» για μια πιθανή «μεταπήδηση» είτε στον δήμο Μεσολογγίου, όπως ακούγεται, είτε στη

Νεκρή στη μέση ενός χωματόδρομου βρέθηκε μια 48χρονη γυναίκα

  Νεκρή στη μέση ενός χωματόδρομου κοντά στην Πλευρώνα βρέθηκε μια 48χρονη γυναίκα χθες Σάββατο 22/6. Σύμφωνα με το aixmi-news.gr την 48χρονη γυναίκα βρήκαν τρεις δρομείς από το Μεσολόγγι που είχαν πάει στην περιοχή για να αθληθούν Η γυναίκα ήταν πεσμένη μπρούμυτα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να έπεσε στο έδαφος χωρίς να προλάβει να κάνει κάτι. Αμέσως οι τρεις δρομείς ειδοποίησαν τις Αρχές που επιλήφθηκαν του συμβάντος.

Απόστολος Ν Πανταζής: Για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, μέσω του κ. Γερόλυμου μας εξέπληξαν αρνητικά.

 Για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, μέσω του κ. Γερόλυμου μας εξέπληξαν αρνητικά... Αυτοαναιρούνται και πάλι ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα με την κακιά προηγούμενη δημοτική αρχή(2014-2019), κύριοι η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν η δική σας, ήταν αυτή που δεν κατέθεσε στα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο νόμος, τον προϋπολογισμό και την επιστροφή από το παρατηρητήριο. Συγκεκριμένα, και για να μην κουράσω, θα σας απαντήσω με τα στοιχεία από τις δικές σας αναθέσεις, βάσει των διατάξεων του άρθ. 160 του (Κ.Δ.Κ.), αλλά και με την απευθείας ανάθεση με τη διαδικασία του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, οι οποίες έγιναν, όχι στο μακρινό παρελθόν, που ακόμη όπως φαίνεται ζείτε, αλλά πριν λίγους μήνες το 2024. Σύμφωνα με τις πληρωμές ΧΕΠ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕ ΑΛΥΖΙΑΣ ΑΔΑ: 62ΡΠΩΚΖ-Μ29 1396,36 ευρώ ΑΔΑ: ΨΖ0ΞΩΚΖ-3ΩΙ 869,08 ευρώ ΑΔΑ: 9ΕΒΑΩΚΖ-ΖΞΚ 5900,99 ευρώ ΑΔΑ: ΨΒΞΛΩΚΖ-02Ι 2624,92 ευρώ ΔΕ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΔΑ: 9ΙΩΠΩΚΖ-ΕΙ6 7282,00 ευρώ ΑΔΑ: 9ΡΙΤΩΚΖ-43Σ 10327,39 ευρώ ΑΔΑ: 6ΙΤΨΩΚΖ-ΚΘΔ 603

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαχαιρά Ξηρομέρου

  Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαχαιρά. Η φωτιά ξέσπασε στις 16.10 μ.μ δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται μεταξύ Μαχαιράς και Μπαμπίνης. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τους κατοίκους των χωριών Μαχαιράς και Μπαμπίνης, άμεση και η ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ,της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου καθώς και εναέρια μέσα (ελικόπτερο). Πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Αποφύγαμε τα χειρότερα... πηγή :f/B προέδρου ΤΚ Μαχαιράς