Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξηρόμερο: Αμφιλεγόμενη τηλεφωνική έρευνα προκαλεί πολλά ερωτηματικά

Ξηρόμερο: Αμφιλεγόμενη τηλεφωνική έρευνα προκαλεί πολλά ερωτηματικά

Όλα τα ερωτήματα ήταν στοχευμένα, με αρνητική προσέγγιση κατά ενός και μόνο κλάδου της οικονομίας

Τηλεφωνική έρευνα διεξήχθη τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Ξηρομέρου από γνωστή εταιρεία Δημοσκοπήσεων με θέμα «Το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου».

Όπως μας πληροφόρησαν πολίτες της περιοχής, όλα τα ερωτήματα ήταν στοχευμένα, με αρνητική προσέγγιση κατά ενός και μόνο κλάδου της οικονομίας, κατά σύμπτωση τον κλάδο που υπάρχει επί 35 χρόνια στην περιοχή με γνωστό και μετρήσιμο κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα.


Ούτε μια ερώτηση δεν έγινε για τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν για δεκαετίες την περιοχή και τα οποία έχουν οδηγήσει την τοπική κοινωνία σε λίγες εποχικές δουλειές και σε εσωτερική μετανάστευση.

Θέματα που μπορούν να κωδικοποιηθούν και να είναι αντικείμενο μιας πραγματικής έρευνας, όπως:

- Η μη αξιοποίηση του Πλατυγιαλίου

- Η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού στις παράκτιες πόλεις (Αστακός-Μύτικας)

- Η αποψίλωση Δημόσιων Υπηρεσιών στην περιοχή

- Η μη σύνδεση της περιοχής με την Ιόνια Οδό

- Η έλλειψη τουριστικών υποδομών και η καθιέρωση υποτυπώδους τουρισμού σε συνθήκες έλλειψης νερού, ρεύματος και τουαλετών, ειδικά για τον παραλιακό άξονα, όπου συγκεντρώνονται όλες οι...οικολογικές ανησυχίες.

- Η τεράστια ανάπτυξη ενεργειακών κέντρων στο Δήμο με σχεδόν μηδενικές θέσεις εργασίας κυρίως από εξωχώρια συμφέροντα.

- Η ανεξέλεγκτη αγκυροβόληση σκαφών οπουδήποτε με τεράστιες επιπτώσεις στην Ποσειδωνία

- Η σχεδόν εξαφάνιση όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής

- Το γεγονός ότι το Ξηρόμερο έχει από τους χαμηλότερους οικονομικούς δείκτες στην περιοχή.

Αναμένουμε άπαντες στην ευρύτερη περιοχή τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, οπότε μάλλον θα γίνει αντιληπτό και ποιος την ζήτησε και την χρηματοδότησε ώστε να έχει ένα μόνο θέμα!

Πολλοί στο Ξηρόμερο, πάντως, κάνουν λόγο για «θερινή επαναστατική γυμναστική», με επιλεκτικές ευαισθησίες και με προσπάθεια χειραγώγησης της τοπικής κοινωνίας.


πηγή: sinidisi.gr


Φωτο αρχείου: Γιάννης Γιαννακόπουλος



Σχόλια

  1. μωρε υπερασπιση στισ ιχθυοκαλλιεργειεσ υτα μεσα του αγρινιου ,μωρε μωρε ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θέμα δεν ήταν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων
    το θέμα είναι αυτό που συμβαίνει από το 2024 στο Ξηρόμερο με την επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών το οποίο τα μέσα του αγρινίου αποκρύπτουν
    εντελώς τυχαία όλα τα συγκεκριμένα μέσα έχουν διαφήμηση από τις ιχθυοκαλλιέργειες
    εντελώς τυχαία θίχτηκαν για μία δημοσκόπηση για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων
    εντελώς τυχαία γράφουν το ίδιο κείμενο

    η έρευνα θα βγει και θα δουμε τι σημαίνει μονοθετική έρευνα και τι άραγες πολυθεματική και θα δουμε και τι σημαίνει μονόπλευρη δημοσιογραφία που θάβει σοβαρά θέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε ο γάιδαρος το πετεινό κεφάλα!
      Ενώ εσείς οι άλλοι κοπτεστε για το κοινό συμφέρον!

      Διαγραφή
  3. Ο τίτλος της έρευνας για να μην ψεύδονται κάποιοι. Τώρα αν τους δημοσιογράφους του Αγρινίου τους ενόχλησε τόσο πολύ για ένα κλάδο της οικονομίας να γίνει έρευνα , είναι και αυτό πεδίο νέας έρευνας.

    Τοπική κοινωνία και ιχθυοκαλλιέργειες:
    Δήμος Ξηρομέρου
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024 | ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
    Στάσεις και αντιλήψεις για τα σχέδια επέκτασης των
    ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα και τον Δήμο
    Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξεπούλημα στα φωτοβολταϊκά είναι μικρότερου κόστους από τις ιχθυοκαλιεργιες????

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Η ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΝΕWS θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail veloutsaxiromerou@gmail.com προς αποκατάσταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΡΤΕΜΗΣ ΤΣΟΜΠΟΥ ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

  Λευκός καπνός  βγήκε από το Δημαρχείο Ξηρομέρου . Το"Κονκλάβιο" επέλεξε τη νέα Αντιδήμαρχο καθαριότητας  μετά την παραίτηση του κ .Γ.Χρόνη    Σε λύση ανάγκης  οδηγήθηκε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου με την ανάθεση καθηκόντων Αντιδημάρχου στην κ. Αρτέμης Τσόμπου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες   οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης είτε  δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον είτε όσοι  κλήθηκαν να αναλάβουν τη θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας δεν αποδέχτηκαν. Η κ Αρτέμης Τσόμπου  αφού ζήτησε και πήρε το χρόνο της από τη Δημοτική Αρχή  προκειμένου να σκεφτεί αν θα δεχτεί να αναλάβει τη θέση ... Εν τέλει πείστηκε και στη πρόσφατη  συνάντηση στο Δημαρχείο ανακοίνωσε  στο Δήμαρχο ότι  αποδέχεται να αναλάβει τα καθήκοντα Αντιδημάρχου καθαριότητας . Με τις παρακάτω αρμοδιότητες: • την εποπτεία και ευθύνη του Περιβάλλοντος , Πρασίνου και της Καθαριότητας. • τη διαχείριση αποβλήτων και κυκλική οικονομία (αύξηση ανακύκλωσης και μείωση της υγειονομικής ταφής αποβλήτων, πρόληψη παραγωγής αστικώ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ -ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

Στην υπ αριθμ.  205/2024 Απόφαση της,η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου με παρόντες τους κ.κ. Τριανταφυλλάκης Ιωάννης Πρόεδρος,  Πολύζος Βασίλειος , Γερόλυμος Σωτήριος ,Μάντζαρης Ελευθέριος ,  Φλωρόπουλος Ιωάννης αποφάσισε ΟΜΌΦΩΝΑ  να εισηγηθεί στο Δ. Σ. την τροποποίηση του κανονισμού ύδρευσης όπως αυτός αποφασίσθηκε  σε προηγούμενη απόφαση υπ αριθ 16/2021 του  Δημοτικού  Συμβουλίου        Η  Προτεινόμενη τροποποίηση έχει ως εξής : 1. Άρθρο 5: Στην παρ. 3 προστίθεται Ο υδρολήπτης είναι υποχρεωμένος να διευκολύνει τη λήψη της ένδειξης από τον αρμόδιο υπάλληλο. Σε περίπτωση που οι υδρολήπτες εμποδίζουν την είσοδο των υπαλλήλων, διακόπτεται η παροχή. Επίσης, έχει υποχρέωση για την άμεση εξόφληση του λογαριασμού ύδρευσης στο Ταμείο του Δήμου μέχρι την ημερομηνία λήξης προθεσμίας πληρωμής ή όποια αναφέρεται στο λογαριασμό. Στην παρ. 4 διαγράφεται ‘κατόπιν εισήγησης/γνωστοποίησης της οφειλής από την ταμειακή υπηρεσία και τον Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών. Προηγείται της διακοπής, έ

παίξε "μπαλίτσα" ...

 παίξε "μπαλίτσα" ...

ΛΕΩΝ.ΠΑΠΑΡΙΖΟΣ: η επιτυχία μιας Δημοτικής ή Κοινοτικής αρχής κρίνεται στις λεπτομέρειες

  Γράφει ο Λεωνίδας Παπαρίζος  Είναι γεγονός ότι στις λεπτομέρειες κρίνεται η επιτυχία μιας Δημοτικής ή Κοινοτικής αρχής   και αυτές είναι που αναδεικνύουν τον πολιτικό πολιτισμό μιας κοινότητας ή ενός δήμου. Για του λόγου το αληθές που αφορά τον Δήμο Ξηρομέρου και την Κοινότητα Αστακού  παραθέτω τα κάτωθι. Με το υπ. αριθμ. 3047/13-5-20 αίτημα μου προς τον Δήμο Ξηρομέρου και με το οποίο έθετα δύο θέματα, το ένα εξ αυτών υγειονομικού ενδιαφέροντος Δηλαδή: Κάθε Πέμπτη που γίνεται Λαϊκή Αγορά στην πόλη του Αστακού και μέσα στον αστικό ιστό, οι συμμετέχοντες, σ' αυτή επαγγελματίες, κοινώς (παγγίτες) ανατρέχουν στα παραπλήσια οικόπεδα και μάντρες σπιτιών για σωματική τους ανάγκη (ούριση κ΄ αφόδευση) με τα γνωστά αποτελέσματα τόσο της βρώμας όσο και της δυσοσμίας, τα οποία γίνονται ανυπόφορα τη καλοκαιρινή περίοδο. Στο αίτημά μου αυτό ο Δήμος παρ΄ όλο που είναι μέσα στις υποχρεώσεις του να το λύση, όχι μόνο αδιαφορεί, παρ΄ όλων που εισπράττει για αυτοδιοικητικά τέλη από τους επαγγελματίε

Ξηρόμερο: 57χρονος συνελήφθη για κοκαΐνη και κάνναβη

 Ένας 57χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης (17/9) στην Αιτωλοακαρνανία για διακίνηση ναρκωτικών. Η σύλληψη έγινε σε χωριό του Ξηρομέρου από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου όταν μετά από έλεγχο σε όχημα εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος στην εικόνα των αστυνομικών πέταξε τρεις συσκευασίας κοκαΐνης συνολικού βάρους δύο γραμμαρίων. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη συνολικού βάρους 15,3 γραμμαρίων. Ακολούθησε κατ’οίκον έρευνα όπου βρέθηκε νάιλον συσκευασία με 7,6 γραμμάρια κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και νάιλον σακούλες.Ο άνδρας συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ...

  ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ;  Μετά την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ Γιάννη Χρόνη  η Δημοτική Αρχή  Ξηρομέρου καλείται να βρει εκ νέου το βηματισμό της. Πληροφορίες της ΒΕΛΟΥΤΣΑ NEWS φέρουν να πραγματοποιείται από τις 11 π.μ. σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου και Δημοτικής Συμβούλου προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του παραιτηθέντος κ Γ.Χρόνη  Εκτιμάται ότι  η έλλειψη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από αλλά στελέχη της Δημοτικής Αρχής σε συνδυασμό με τη συνολική παρουσία της ενδιαφερόμενης ,  τη φιλοδοξία της  να προσφέρει στη τοπική κοινωνία , και τις  άριστες προσωπικές σχέσεις με το σύστημα εξουσίας  θα υπερκεράσουν  τυχόν τεχνικές  δυσκολίες για την επιλογή της... 

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : καθαρισμός στα αυλάκια όμβριων υδάτων στο έρεισμα του δρόμου

   Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Κοινότητα Καραϊσκάκης Ξηρομέρου εργασίες καθαρισμοί στα αυλάκια και σωληνωτά των  όμβριων υδάτων στο έρεισμα του δρόμου και απομακρύνθηκαν  οι φυτικές γαίες και τα φερτά υλικά.Οι εργασίες έγιναν από συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου παρουσία του Προέδρου της ΤΚ Καραΐσκάκη Μητσανη Αθανάσιου 

Αυτοκίνητο "τούμπαρε" στο ύψος του Κουβαρά- Τραυματίστηκε μια γυναίκα

   Κάτω από αδιευκρίνιστες, ακόμη, συνθήκες το απόγευμα της Κυριακής 15/9 συνέβη ατύχημα στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας- Αγρινίου, λίγο μετά τον κόμβο Κουβαρά με κατεύθυνση προς Αγρίνιο, όταν αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και "τούμπαρε" στην άκρη του δρόμου. Το αυτοκίνητο οδηγούσε μια γυναίκα και δεν φαίνεται να έχει εμπλακεί άλλο αυτοκίνητο, μένει όμως να διενεργηθούν οι απαραίτητες έρευνες από την Τροχαία Αγρινίου.  Η γυναίκα που επέβαινε στο αυτοκίνητο έχει τραυματιστεί και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου, χωρίς ακόμη να μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για το μέγεθος του τραυματισμού της      sinidisi.gr

Προχωράνε οι μελέτες για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο παλιό Βασιλόπουλο

Προχωράνε οι μελέτες για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο παλιό Βασιλόπουλο (στατική - αρχιτεκτονική - γεωτεχνική).  Ευχαριστούμε πολύ την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και την αρμόδια Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη, για την συνεργασία και την υποστήριξη. Πηγή:   Σελίδα F/b Δημάρχου  Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη