Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΟΝΗΣ : ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ «ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ» ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΟΝΗΣ : ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ «ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ» ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Με αφορμή δημοσίευση του παραιτηθεντος  επικεφαλής της Παράταξης «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ», κ. Αλέξανδρου Σάββα, για το οδικό δίκτυο Χρυσοβίτσας – Βαλόστρατο, με προϋπολογισμό 999.409,78 € και την υπογραφή της Σύμβασης με τον ανάδοχο του οδικού έργου, γεγονός που σημαίνει και την εκτέλεσή του, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα ήθελα να πω: λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει και ότι επίσης το ψέμα έχει «κοντά πόδια»
Ξεκινώντας την ενημέρωση, με τα πραγματικά περιστατικά, για το συγκεκριμένο έργο, με αποδέκτες πρώτα τους δημότες Ξηρομέρου και δεύτερο τους συγχωριανούς μου, θέλω να πω πως η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες, ενώ η αποτυχία είναι πάντα ορφανή. Στο κείμενο του κ. Σάββα διαβάζω: «Παρακολουθούμε τελευταία συνεχή δημοσιεύματα γύρω από το έργο που προσπαθούν να το αποδώσουν αποκλειστικά στο Δήμαρχο Ξηρομέρου και τον τ. Πρόεδρο της Κοινότητας Χρυσοβίτσας και νυν Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιάννη Χρόνη». Συνεχίζοντας με το συμπέρασμα ότι: «παραποιείται η αλήθεια και διαστρέφεται η πραγματικότητα γιατί η προσπάθεια για το έργο είναι πράγματι συλλογική.»

Τα παραπάνω αποτελούν τη διαμαρτυρία του κ. Σάββα, διότι όπως αναφέρει: «Ο Σύλλογός μας τα 48 χρόνια λειτουργίας του αρθρογραφεί συνεχώς για το θέμα, στέλνει υπομνήματα και έκανε παραστάσεις και διαμαρτυρίες στις αρχές και έχει στο ενεργητικό του την πρωτοβουλία της εκπόνησης της μελέτης.»

Συνεχίζοντας σε άλλο σημείο της δημοσίευσης ότι: «Αν δεν υπήρχε αυτή η πρωτοβουλία του Συλλόγου, πολύ πιθανόν να μην είχαμε σήμερα αυτές τις εξελίξεις. Επομένως δεν πρέπει να παραποιείται η πραγματικότητα, να παρουσιάζεται η «μισή αλήθεια».

Άρα, σύμφωνα με τα παραπάνω, θεωρεί ότι γίνεται μια αποπροσανατολιστική σπέκουλα από τη Δημοτική Αρχή και από εμένα προσωπικά, όπως ξεκάθαρα αυτό αναφέρεται, ώστε ο Σύλλογος, που μέλος του είναι ο κ. Σάββας, να υποτιμηθεί και να μην αποδοθούν σε αυτόν οι ενέργειες που έχει κάνει για το συγκεκριμένο έργο. Στο παραπάνω σκεπτικό θα ήθελα να απαντήσω ευθέως για να τελειώνουμε με αυτή τη διαχρονική καραμέλα της κοροϊδίας.

Η πρωτοβουλία εκπόνησης της μελέτης ανήκει στις ενέργειες (6) έξι Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι με επίσημο έγγραφο – αίτημα απευθύνθηκαν στο Δήμο Ξηρομέρου.

Ο Δήμος Ξηρομέρου στη συνέχεια προχώρησε στην εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση εκπόνησης της μελέτης. Το μονο που κάνατε όλα αυτά τα 48  χρονια, όπως σωστά γράφετε, ήταν μόνο να αρθρογραφείτε, και μόνο αυτό .

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, σε διάστημα δύο ετών μελέτησε – ωρίμασε – χρηματοδότησε – δημοπράτησε – συμβασιοποίησε και ξεκινάει το έργο.

Συνεχίζοντας στο κείμενο του κυρίου Σάββα, διαβάζω ότι: «Στα δημοσιεύματα του Δήμου Ξηρομέρου και του τέως Προέδρου της Κοινότητας δεν αναφερόταν καθόλου η τεράστια συμβολή του Συλλόγου μας και του μέλους του Δημητρίου Κίσσα.»

Σας απαντώ ότι στις ευχαριστήριες ανακοινώσεις, τόσο στη δική μου, όσο και της Δημοτικής Αρχής, αναφέρονται ακριβώς και λέγοντας την αλήθεια και μόνο, αυτοί οι οποίοι πραγματικά συνέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο και κανέναν άλλον από αυτούς που πιστεύουν ότι το έκαναν.

Όσον αφορά τη ρήση σας ότι: «το έργο έγινε «αναίμακτα» χωρίς ουσιαστική πίεση και διεκδίκηση», σας απαντώ: Το έργο έγινε με πάρα πολύ μεγάλη πίεση, προς κάθε κατεύθυνση και κάθε ιθύνοντα και ο λόγος ήταν ένας και μοναδικός.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν προταθεί μελέτες για έργα αξίας 150.000.000 € από τους Δήμους όλης της χώρας. Οι μελέτες για τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν ήταν αξίας 43.000.000 € για όλους τους Δήμους. Αυτό κ. Σάββα αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για το συγκεκριμένο έργο, έπρεπε να το γνωρίζετε, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε και το ακριβές μήκος του συγκεκριμένου δρόμου, χωρίς να γράφετε ανακρίβειες και μάλιστα  σε υπερθετικό βαθμό. Πιστεύω, έστω και τώρα, να καταλαβαίνετε λοιπόν το πόσο «αναίμακτα» έγινε αυτό το έργο.

Παρακάτω κ. Σάββα μας λέτε ότι: «υπάρχουν όμως και άλλες δύο πτυχές του έργου που πρέπει να προσεχθούν. Η μία είναι η καλή κατασκευή του έργου και στα τεχνικά έργα να γίνει πρόβλεψη ρύσης του νερού.» Δηλαδή, μας λέτε ότι η μελέτη δεν έχει γίνει όπως προβλέπεται από την τέχνη και την επιστήμη; Το μέλος σας όπως περιγράφετε, τον Δημήτριο Κίσσα, Τοπογράφο – Μηχανικό, δεν τον εμπιστεύεστε;

Σε αυτό το σημείο θέλω να σας ενημερώσω ότι ο φάκελος της μελέτης του κυρίου Κίσσα είχε πληρότητα 98% και ήταν από τις κορυφαίες σε πληρότητα μελέτες από όλους τους Δήμους της χώρας.

Υ.Γ. Λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει, αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν δεν βολεύει κάποιους.

Υ.Γ.1. Πιστεύω κ. Σάββα από τη θέση του αρχηγού της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξηρομέρου, παρά το γεγονός ότι χάσατε και στο χωριό μας, αν και υποψήφιος Δήμαρχος θα προσφέρατε τα μέγιστα.

Υ.Γ.2. Η ερμηνεία για το «ψέμα έχει κοντά πόδια», είναι ότι όσο «ψηλώνουν» οι ψεύτικες πληροφορίες αυτό έχει τα όριά του και δεν μπορούν να «υπερβούν» τις αληθινές.

Υ.Γ.3. Ο διάλογος μέσω διαδικτύου τέλος κ. Σάββα. Ραντεβού, πρώτα ο Θεός, στη Συνέλευση των κατοίκων τον Αύγουστο στην πλατεία του χωριού μας, με όλα τα επίσημα στοιχεία και έγγραφα ο καθένας μας.

Καληνύχτα σας κ. Σάββα.

Γιάννης Χρόνης
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας –
Περιβάλλοντος και Πρασίνου
Δήμου Ξηρομέρου

διαβαστεί εδώ την παρέμβαση του  κ Σάββα  στο  xiromero.gr

Ο δρόμος Χρυσοβίτσα-Βαλόστρατο

 Μια πονεμένη ιστορία που κρατάει χρόνια.


Ο δρόμος Χρυσοβίτσα-Βαλόστρατο φθάνει τα 12 χιλιόμετρα περίπου κι είναι εδώ και πολλά χρόνια ακατάλληλος. 

Σ’ όλη του την έκταση έχει λακκούβες αλλά ιδιαίτερα σε τρία σημεία έχει πολλές και πολύ μεγάλες λακκούβες που κάνουν πολύ πιθανή την πρόκληση ατυχημάτων. 

Ένας ασφαλτοτάπητας είχε πέσει πριν πολλά χρόνια κι έκτοτε αφέθηκε στην τύχη του.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σημαντικός και παρουσιάσει μεγάλη κίνηση οχημάτων. 

Παλιότερα λειτουργούσε συγκοινωνιακή γραμμή, που συνέδεε το Πάνω Ξηρόμερο με το Μεσολόγγι. 

Απ’ αυτόν περνούν όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται από το κεντρικό Ξηρόμερο προς το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι καθώς και προς το Πλατυγυάλι. 

Ακόμη τον διασχίζουν καθημερινά δεκάδες κτηνοτρόφοι και αγρότες που έχουν μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες στον κάμπο της Χρυσοβίτσας και στο Λεσίνι.

Οι λακκούβες αυτές στο προηγούμενο διάστημα ταλαιπώρησαν σημαντικά τους κατοίκους της περιοχή, αφού ήταν γι’ αυτούς ένας πραγματικό “Γολγοθάς” η μετάβασή τους στα χωράφια τους και στις καλλιέργειες τους. 

Επίσης διερχόμενοι ανυποψίαστοι οδηγοί έπαθαν μεγάλες ζημιές στα οχήματά τους.

Μέχρι σήμερα οι λακκούβες καλύπτονταν “πρόχειρα” με τσιμέντο αλλά με την πρώτη βροχή άνοιγαν πάλι κι ο δρόμος γινόταν ξανά αδιάβατος και επικίνδυνος.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προσπάθησε να τον χαρακτηρίσει ως Επαρχιακό, αλλά συνάντησε την άρνηση της Περιφέρειας. 

Ο Σύλλογος μας στα 48 χρόνια λειτουργίας του αρθρογραφεί συνεχώς για το θέμα, στέλνει υπομνήματα και έκανε παραστάσεις και διαμαρτυρίες στις αρχές κι έχει στο ενεργητικό του την πρωτοβουλία της εκπόνησης της μελέτης.

Έχουμε πληροφορίες ότι η τριτοκοσμική εικόνα αυτή, που δεν τιμά καθόλου το χωριό και το Δήμο Ξηρομέρου, θα εκλείψει επιτέλους.

Κι αυτό γιατί μετά από πολύ καιρό εκπονήθηκε μελέτη από το Δήμο Ξηρομέρου για την επισκευή του δρόμου και το έργο εντάχθηκε σ’ ένα πρόγραμμα εκτέλεσης έργων με την ονομασία “Αγροτική Οδοποϊία Αστακού” που περιλαμβάνει τόσο το δρόμο Χρυσοβίτσα-Βαλόστρατο με προϋπολογισμό 999.409,78€ όσο και το δρόμο Πηγάδια-Πρόδρομος-Αγράμπελα, προϋπολογισμού 489.800,00€. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου και απομένει η εκτέλεσή του, δηλαδή η ασφαλτόστρωση και τα τεχνικά έργα.

Στα υπ’ αριθμ. 236 και 238 φύλλα της εφημερίδας μας “Χρυσοβιτσάνικα Νέα” χαρακτηρίσαμε, ως θετική εξέλιξη, την υλοποίηση του έργου γιατί το συγκεκριμένο οδικό έργο είναι πολύ σημαντικό για την ενδοχώρα του Δήμου και γιατί αφορά την βελτίωση της ποιότητας μετακίνησης πολλών δημοτικών. Μάλιστα ευχαριστήσαμε δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στο να εκπονηθεί η μελέτη και να ενταχθεί το έργο σ’ ένα πρόγραμμα.

Παρακολουθούμε τελευταία συνεχή δημοσιεύματα γύρω από το έργο που προσπαθούν να το αποδώσουν αποκλειστικά στον Δήμαρχο Ξηρομέρου και τον τ. Πρόεδρο της Κοινότητας Χρυσοβίτσας και νυν Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιάννη Χρόνη.

Όμως έτσι παραποιείεται η αλήθεια και διαστρέφεται η πραγματικότητα γιατί η προσπάθεια για το έργο είναι πράγματι συλλογική. 

Συνέβαλαν όντως πάρα πολλοί στο να γίνει όπως ο τ. Υπουργός Σπήλιος Λιβανός (που πολλές φορές δεν αναφέρονταν), ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημ. Παπαγιαννίδης, ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιω. Τριανταφυλλάκης, ο τ. Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας Γιάννης Χρόνης, ο τοπογράφος – μηχανικός Δημήτριος Β. Κίσσας, ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα” κ.α.

Παρ’ όλα αυτά στα δημοσιεύματα του Δήμου Ξηρομέρου και του τ. Προέδρου της Κοινότητας Χρυσοβίτσας δεν αναφερόταν καθόλου η τεράστια συμβολή του Συλλόγου μας και του μέλους του Δημητρίου Κίσσα. 

Στις απαντήσεις μας καταδικάσαμε την παράλειψη με την επισήμανση ότι ελπίζουμε οι παραλείψεις/αναφορές των ονομάτων να μην έγιναν σκόπιμα, αλλά να πρόκειται για απλό λάθος.

Εδώ πρέπει να θυμίσουμε πόσο καθοριστική ήταν η προσφορά του Συλλόγου μας για να ξεκινήσει το έργο. 

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος απευθύνθηκε στον Δήμο κι ο νυν Δήμαρχος τόνισε ότι το υψηλό κόστος της μελέτης, ήταν “απαγορευτικό” για το ξεκίνημα. 

Έτσι ο Σύλλογός μας απευθύνθηκε στο μέλος του Δημήτριο Β. Κίσσα, τοπογράφο-μηχανικό και τον παρακάλεσε να συντάξει μια μελέτη με εντελώς συμβολική αμοιβή. 

Την πιο πάνω μελέτη ο Σύλλογός μας την παρέδωσε στη συνέχεια στο Δήμαρχο Ξηρομέρου κι εκείνος ξεκίνησε τις εργασίες ένταξης του έργου.

Αν λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν υπήρχε αυτή η πρωτοβουλία του Συλλόγου, πολύ πιθανόν να μην είχαμε σήμερα αυτές τις εξελίξεις.

Επομένως, δεν πρέπει να παραποιείται η πραγματικότητα παρουσιάζεται η “μισή αλήθεια”. 

Ούτε επιτρέπονται οι θριαμβολογίες και οι πανηγυρισμοί μετά από τόση πολύχρονη ταλαιπωρία και ζημιές. 

Οι ευθύνες για την καθυστέρηση είναι δεδομένες, αφού το έργο έγινε “αναίμακτα”, χωρίς ουσιαστική πίεση και διεκδίκηση κι αποτελεί ένα οφειλόμενο έργο από την πλευρά της Πολιτείας για το “ξεχασμένο” Ξηρόμερο.

Υπάρχουν όμως κι άλλες δύο πτυχές του έργου που πρέπει να προσεχθούν.

 Η μια είναι η καλή κατασκευή του έργου και στα τεχνικά έργα να γίνει πρόβλεψη ρύσης του νερού ώστε να μην έχουμε το ίδιο πρόβλημα με το δρόμο Χρυσοβίτσα-Τσαπουρνιά. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, πρέπει να ξαναγίνει μια προσπάθεια από την παρούσα Δημοτική Αρχή για να χαρακτηρισθεί ο δρόμος, ως επαρχιακός, για να μπορεί να συντηρείται στο μέλλον.

Τέλος πρέπει να τονιστεί κι ένα πρόβλημα για το οποίο η Περιφέρεια έχει ενημερωθεί πάνω από 20 χρόνια και ακόμα καθυστερεί την εκτέλεσή του.

Συγκεκριμένα λίγο έξω απ’ το χωριό Χρυσοβίτσα στη θέση “Γύρα” και σε απόσταση 50 μ. Πριν το πηγάδι “Πανώριο”, η μάντρα στην οποία στηρίζεται ο δρόμος έχει υποχωρήσει και στο οδόστρωμα έχουν δημιουργηθεί, εξ’ αυτού του λόγου, χαρακιές-ανοίγματα, με μεγάλο κίνδυνο να καταρρεύσει η μάνδρα και να καταστραφεί ο δρόμος. Στο σημείο αυτό πρέπει πριν είναι αργά να γίνουν ενέργειες για να κατασκευασθεί τοιχίο αντιστήριξης.

Αλέξανδρος Σάββας

Σχόλια

  1. Μπραβο Γιαννη Χρονη. Ολα ξεκαθαρα και στη θεση τους. Ευγε!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν την μελέτη την έκανε αυτός που ζητούσε 30 ευρώ για μια απλή φωτοτυπία Α4 ενός σχεδίου που είχε γίνει 23 χρόνια πριν ,σωθήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι αντηδιμαρχος καθαριότητας? Χαίρομαι.Γιατι γίνετε αυτό το μπάχαλο τότε στα χωριά? Όχι με της φώτο που σας βόλεψαν η φωτορεπόρτερ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ειδες εσυ μπαχαλο; Μενεις Πετραλωνα κι εσυ σαν τον ντελιβερα - λογιστη;

      Διαγραφή
    2. Κ κια τα χορτάρια στου ριβιο τι είναι Γιάννου Μ Καλά αύριο θα βγάλουμε σ άλλο χουριο χορτάρια και καδσ

      Διαγραφή
  4. Πως τον πετσόκοψες έτσι ρε Γιάννο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αύριο αλου χόρτα Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη σκοτώνεστε, αν δεν υπήρχε η Τσαπουρνια και τα ψάρια δεν θα γινόταν ποτέ δρόμος «βρε κουτά» που ελεγε και η Μαλβίνα … δρόμο για τα φορτηγά … γη και ύδωρ στους ιχθυοκαλλιεργητές! Οι βουλευτές που προσκυνάτε σας είχαν γραμμένους τόσα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Η ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΝΕWS θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail veloutsaxiromerou@gmail.com προς αποκατάσταση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στο Ξηρόμερο ,ο ξαφνικός θάνατος του Βασίλη Σόμπολου

Βαρύ πένθος σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου   η είδηση του  ξαφνικού  θανάτου του 38χρονου Βασίλη Σόμπολου από το Καραϊσκάκη  .  Η κηδεία του Βασίλη θα γίνει αύριο Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 5:οο μ μ στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Καραϊσκάκης Η ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του .  

57χρονος βρέθηκε κρεμασμένος

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Καινουργίου στο άκουσμα της είδησης της αυτοκτονίας όπως όλα δείχνουν ενός άνδρα ηλικίας 57 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας εντοπίστηκε κρεμασμένος σε βοηθητικό χώρο της οικίας του από συγγενικό πρόσωπο, χωρίς τις αισθήσεις του. Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια ήταν νεκρός. kainourgiopress.gr  

Ποιες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας βγαίνουν σε δημοπρασία

Σε εξέλιξη είναι η εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου που αφορά στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Αναλυτικά, πάνω από 1.200 παραχωρήσεις τμημάτων έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε ηλεκτρονική δημοπρασία έως τις 31 Μαΐου στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα ( https://eauctions.gsis.gr ). Παράλληλα, υπάρχουν από προηγούμενα έτη και επιπλέον 6.500 παραχωρήσεις που έχουν ενεργή σύμβαση και οι οποίες έχουν ήδη καταχωρηθεί στο ψηφιακό μητρώο συμβάσεων παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας Σε κάθε περίπτωση, όλες οι παραχωρήσεις, είτε νέες είτε υφιστάμενες, θα διέπονται από φέτος από το ίδιο πλαίσιο ελέγχων και προστίμων λόγω παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου και υπέρβασης των υπό παραχώρηση εκτάσεων. Οι κτηματικές υπηρεσίες και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς υποχρεούνται να εφαρμόζουν αμέσως το σχετικό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο. Ωστόσο, η νέα εικόνα θα έχει διαμορφωθεί πλήρως από τα τέλη Ιουνίου, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδι

Απόστολος Ν Πανταζής: Κύριοι της δημοτικής αρχής, καλές οι προσωπικές σχέσεις με τους εργολάβους, αλλά να προσέχετε τη ζάχαρη...

  Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη! Σε δεκαπέντε ημέρες εισερχόμαστε στον πρώτο θερινό μας μήνα τον Ιούνιο. Δυστυχώς ο Δήμος Ξηρομέρου παραμένει ο μοναδικός δήμος σε όλη την Ελλάδα που δεν έχει ακόμη προϋπολογισμό και λειτουργεί μόνο με αλόγιστες απευθείας αναθέσεις και αυτές με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ημετέρους. Κύριοι της δημοτικής αρχής καλές οι διθυραμβικές σας φανφάρες ,αλλά οι δικαιολογίες στέρεψαν . Είναι η δεύτερη θητεία σας ως κεφαλή του τόπου και εκεί που δίνατε πλασματικές υποσχέσεις προεκλογικά και λέγατε ότι θα διεκπεραιώσετε όλες τις ανάγκες του δήμου στην εντέλεια,φέρνοντας παράλληλα την ανάπτυξη ,περιορίζεστε μόνο στα δικά σας γλέντια και στα φαγοπότια και αφήνετε τον τόπο και τους δημότες του ,να βιώνουν την ανέχεια και την κατάθλιψη απόρροια των πράξεων σας . Επιβάλλατε νέα χαράτσια 67% στα τέλη ύδρευσης και 50% στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας. Εξελιχθήκατε ,δυστυχώς για τον τόπο μας ,από μετρ των απευθείας αναθέσεων ,σε

Αστακός: Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο και επιπλωμένο ισόγειο διαμέρισμα

  Ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο και επιπλωμένο ισόγειο διαμέρισμα (70τ.μ.) στη θέση Χοβολιό Αστακού (100μ. από την παραλία Γούλια) για την καλοκαιρινή περίοδο. Πληροφορίες: Σπύρος Αναστόπουλος Τηλ. 6972666179

Τραγωδία στη Στάνου Αμφιλοχίας: Θανατηφόρα πτώση 55χρονου από μπαλκόνι

  Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 55χρονος στη Στάνου Αμφιλοχίας το απόγευμα του Σαββάτου (11/5).Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άνδρας βρέθηκε στο κενό και τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του στην αυλή του σπιτιού του. Η σορός του παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. agriniopress.gr  

Βασίλης Σούλας: Τα δεδομένα και η επώνυμη γνώμη μας για την υπόθεση δημοτικά τέλη Δήμου Ξηρομέρου.

Βασίλης Σούλας: Τα δεδομένα και η επώνυμη γνώμη μας για την υπόθεση δημοτικά τέλη Δήμου Ξηρομέρου. *Του Βασίλη Σούλα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου της Παρασκευής 12 Απριλίου, εκτός από την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος, του μεγαλύτερου στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου, με νέα και συνεχιζόμενα έργα και μελέτες, ύψους 24.540.284,81 €, που δείχνει ότι η παρούσα δημοτική αρχή διαθέτει όραμα για τον τόπο και δίνει αναπτυξιακή προοπτική, είχαμε και την σημαντική αύξηση του τέλους ύδρευσης και του τέλους φωτισμού και καθαριότητας.   Καταρχήν, για την βάση της συζήτησης, νομίζουμε ότι δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να είναι ευχαριστημένος με την οποιαδήποτε αύξηση των δημοτικών τελών και με την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των δημοτών, που αθροιστικά με όλες τις μεγάλες αυξήσεις αγαθών και υπηρεσιών των τελευταίων δύο χρόνων, δυσκολεύει τις ζωές όλων μας. Είναι σίγουρα μία αρνητική εξέλιξη, που προσωπικά μας στενοχώρησε πάρα πολύ.   Τους περισσότερους πολίτες δεν

Τα έργα σε Βόνιτσα, Πάλαιρο, Αστακό που μετατρέπουν σε πόλο έλξης την Αιτωλοακαρνανία

  Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο νομός της Αιτωλοακαρνανίας, με περιοχές όπως η Πάλαιρος, η Βόνιτσα αλλά και ο Αστακός να είναι εξαιρετικά ανερχόμενες τόσο για ξένους όσο και για Έλληνες επενδυτές. Αυτό οφείλεται ότι έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα χρόνια σημαντικά έργα υποδομής, στα σκαριά βρίσκονται «πεντάστερα» τουριστικά projects, ενώ στο άμεσο μέλλον οι εν λόγω περιοχές θα διαθέτουν υψηλού επιπέδου μαρίνες. Στο πλαίσιο αυτό έντονη είναι η ανάπτυξη που υπάρχει στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και συγκεκριμένα στα παραλιακά του μέρη. Πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία γίνονται δημόσια και δημοτικά έργα. Ένα από τα έργα που ξεχωρίζουν, αλλά βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο κατασκευής, καθώς τέλη Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές, είναι το καταφύγιο τουριστικών σκαφών που θα συμβάλει στην ενίσχυση του θαλασσίου τουρισμού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρει

ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ

Επιστράφηκε   με παρατηρήσεις στο Δήμο Ξηρομέρου το σχέδιο προυπολογισμού του Δήμου για το έτος 2024 από το Παρατηρητηριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ με το  Αρ. Πρωτ.: 513/13-05-2024 έγγραφο του  Το παρατηρητήριο λαμβάνοντάς υπόψιν τα άρθρα 4 του ν.4111/2013 (Α’ 18) και 77 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) και 27 και 64 του ν.4270/2014 (Α΄ 143) όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, σε συνδυασμό και με την 63726/28.07.2023 (Β΄4795) κοινή απόφαση των Αν. Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών “Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2024 - τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 7028/2004 (Β’ 253) απόφασης” το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ αξιολογεί και παράσχει γνώμη επί του  σχεδίου του προϋπολογισμού του φορέα ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ που υποβλήθηκε στις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να επέλθουν οι  αναγκαίες προσαρμογές σε ορισμένες εγγραφές του σχεδίου από τη Δημοτική Επιτροπή, Συγκεκριμένα   το Παρατηρητήριο έχει τη γνώμη ότι το σχέδι

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μιλά στον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ TV για το ''Brain Gain Xiromero''.

Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης κέντρισε η δημιουργία μητρώου εθελοντών επιστημόνων στον Δήμο Ξηρομέρου, για το project: ”Brain Gain Xiromero” Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου  Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μιλά στον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ TV και στο καθημερινό ενημερωτικό magazino ”Χαμηλή πτήση”, ενημερώνοντας  πως ο Δήμος Ξηρομέρου επιζητεί να ωφεληθεί μέσα από την εθελοντική προσφορά, ανθρώπων που έχουν τις γνώσεις, αλλά κυρίως την θέληση και την όρεξη να βοηθήσουν τον τόπο τους σε διάφορους τ ομείς. Αξίζει να το παρακολουθήσετε:   Μυτικαςpress